Persoonlijk

20 kledingstukken voor 20 dagen challenge

Afgelopen jaar heb ik veel minder kleding en schoenen gekocht. Voorheen kocht ik nog wel eens nieuw setje voor een feestje of ging ik een gezellig dagje funshoppen. Dat alles was het afgelopen jaar even niet. En ik heb de feestjes en dagjes shoppen enorm gemist. Maar mijn kledingkast niet! De kledingstukken die ik het afgelopen jaar heb gekocht kan ik bijna allemaal opnoemen. Inmiddels is Vinted een van mijn favoriete apps op mijn telefoon. Ik scoorde er voor een paar tientjes het Levi’s spijkerjasje met teddy voering. Zo blij mee!

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook eens: De newIcon prullenbak, brabantia & The Ocean Cleanup

Zomer- en winterkleding wissel

Door het lekkere voorjaarsweer van de vorige week, haalde ik de dozen met zomerkleding weer van zolder. Dat vind ik altijd zo’n fijn moment, met veel ‘o jaaaa’s’, ‘die had ik ook nog!’ en ruilhandel tussen de meiden. Tijdens zo’n passessie kijken we naar de kledingstukken die nog passen, netjes zijn en welke spullen we niet meer dragen. De doos met thermokleding en winterspullen gaat naar zolder, de zomerkleding wordt gekeurd voor nog een ronde en kleding die Bente niet meer past gaat naar Madee of naar de kledingbank. Mijn moeder deed had vroeger ook altijd twee momenten per jaar waarbij we een doorpas hadden van zomer- en winterkleding en met drie dochters werd er onderling flink geruild en doorgeschoven.

Lees ook eens: Zelf wasmiddel maken? Dat kan je makkelijk zelf!

20 dagen 20 kledingstukken

Ik vind het idee van zomer- en winterkleding een hele fijne. Het is net of je weer een kast vol nieuwe spullen hebt en kijkt weer even bewust naar je kleding wat je nog draagt of een tweede leven verdient. Superduurzaam ook. Brabantia laat mij nog kritischer kijken naar mijn kleding. Begin deze maand stelden ze mij de vraag of ik mee wil doen met de #linnchallenge; 20 dagen met 20 kledingstukken. Dit is inclusief schoenen en jassen, maar exclusief sportkleding, ondergoed en accessoires. De uitdaging begint op zaterdag 20 maart.

Mijn favoriete items

Afgelopen week heb ik mijn favoriete 18 items uitgezocht voor de komende 20 dagen en hangen klaar op mijn Brabantia Linn kledingrek, lekker overzichtelijk en ook nog eens stijlvol. Ik hield 2 hangertjes vrij, want ik kom 2 items tekort… Ik heb voor de komende week een shopdate staan voor een nieuwe broek en schoenen. Het voelt bijna als een dagje shoppen :).

Doe je mee? #linnchallenge

Doe je ook mee!? De #linnchallenge begint 20 maart. Volg je mij op al op insta? Dan kun je mijn 20 dagen challenge volgen en ook nog eens zo’n gaaf kledingrek van Brabantia winnen.

Brabantia

Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia.

Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe

Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…

Lees verder…

Gevuld Turks brood van restjes groente

Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ’s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte mijn vader in de garage nog wat patat. We sloten deze zondagsmaal af met een saromapudding. Net als mijn moeder vind ik het heerlijk om…

Lees verder…

Recept cake met citroen en maanzaad

Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en meest schattige familielid, een ruwharige teckelpup. Maar ik zal haar in een volgend blog voorstellen, want ze is tè leuk. Wat ik eigelijk wil zeggen;…

Lees verder…

Binnenkijken in de nieuwe wasruimte

Dit is de ruimte waar ik het liefst zo weinig mogelijk tijd doorbreng, het was- en strijkhok. Ik kom er dagelijks meerdere keren per dag. Het leeghalen en vullen van de wasmachine en droger gaat nog wel, wat daarna komt zijn mijn minst leuke huishoudelijke klusjes: opvouwen, strijken en terugleggen in de kasten….

Lees verder…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

3 Comments

 • Reply
  Jasmijn
  19 maart 2021 at 11:25

  Jaaa, jeetje wat leuk zeg. Ik ga je challenge zeker volgen. ^_~ Succes!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   19 maart 2021 at 13:55

   Wat leuk Jasmijn! Je mag natuurlijk ook meedoen 🙂

   Groetjes Wimke

 • Reply
  Henny Esser-Tolsma
  19 maart 2021 at 14:59

  Ja, die kledingwissel doe ik ook altijd! Met de Pasen de zomerkleding erin en in de herfstvakantie de winterkleding erin. Heerlijk. Ik doe dus mee met de uitdaging. Wel nog met de winterkleding dus

Leave a Reply