Do it yourself

Paaseieren kleuren

Het verven van eieren in verschillende kleuren is een geweldige manier om ze er feestelijk uit te laten zien. Wil je dit jaar opvallende en prachtige paaseieren op tafel hebben liggen? Probeer dan eens roze paaseieren te maken of eieren met een bloemenprint. Dit zijn leuke en eenvoudige manieren om je paaseieren te decoreren en ze een unieke uitstraling te geven. Ga aan de slag en maak deze geweldige paaseieren om te serveren tijdens je paasbrunch of paasontbijt.

(lees verder onder de foto’s)

Serveer eens roze eieren

Zoals beloofd ga ik wat meer blogs maken. Vandaag eentje waarmee je met bijvoorbeeld pasen uit kunt pakken. Serveer roze Paaseieren of Paaseieren met bloemenprint. Super simpel met groots resultaat! Maar ook als het geen Pasen is, is dit natuurlijk super leuk om te maken.

Wat heb je nodig om roze paaseieren te maken

 • doosje eieren
 • fles bietensap

We gaan aan de slag

Kook de eieren 6 tot 8 minuten. Laat ze flink schikken onder de koude kraan, pel de eieren en doe ze in een kom. Schenk de bietensap over de eieren tot ze helemaal onder staan en zet 3 uren in de koelkast. Even afspoelen en je eieren hebben een prachtig roze randje. Wil je ze dieproze, laat dan de eiren minimaal 12 uur in de koelkast staan. De eieren smaken een klein beetje naar het zoet van de bietensap. Serveer ze bij het ontbijt of doe de eieren over een lekkere voorjaarssalade.

En deze eieren hoef je natuurlijk niet alleen te serveren met Pasen, ik vind persoonlijk Moederdag of Vaderdag ook een mooi moment. In mijn boek Smûk staat ook precies beschreven hoe je de eieren met bloemen maakt.

Paaseieren met bloemen

Paaseieren met bloemsilhouetten: je moet er even tijd voor maken, maar het is erg gemakkelijk om te maken.

(lees verder onder de foto)

Wat heb je nodig

 • 10 bruine eieren (normaal formaat)
 • panty van ongeveer 20 denier (lager mag ook)
 • kleine bloemen en blaadjes
 • net van ongeveer 10 uien (gewone of rode uien)
 • steelpan
 • water
 • plantenspuit

We gaan aan de slag

Ga op zoek naar kleine bloemetjes, grassprietjes en blaadjes. Ik heb zelf onkruid en klaver gebruikt. Als het maar een mooie vorm heeft en niet te groot is. Spray de eieren een beetje nat zodat de bloemetjes goed blijven plakken op het ei. Knip de benen van de panty in stukken van ongeveer 10 centimeter. Doe een knoopje onder in het stukje panty en leg een ei met de bloemetjes er voorzichtig in en knoop de panty strak dicht. Verpak alle eieren in de stukken panty. 

Neem de tien uien en snij de bruine schil eraf. Doe de uischillen samen met de eieren in een pan en giet er koud water bij, totdat de eieren net onder water staan. Wacht tot de eieren koken en laat ze 10 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur na 10 minuten uit en laat het water met de eieren en uien afkoelen. Knip voorzichtig de panty los en haal de bloemen en blaadjes van het ei. Klaar om de show te stelen bij het ontbijt.  

Fijne dag!

Nog meer inspiratie nodig voor Pasen?

Omdat het binnenkort pasen is kun je misschien wel wat inspiratie gebruiken. Want het is niet moeilijk leuke en lekkere dingen te maken met spullen die je al in huis hebt.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

Hieronder nog meer makkelijke DIY projecten

No Comments

  Leave a Reply