Persoonlijk

Pure meisjeskleuren – pure by Flexa

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van roze naar bruin is natuurlijk ook een fikse verandering en in een kamertje met weinig licht lijkt de kleur nog donkerder. De combinatie van bruin met blank hout en licht blauw is tijdloos, puur en … kijk zelf maar!

(lees verder onder de foto’s)

Pure meisjeskleuren - Pure by Flexa ColorLab - www.wimke.nl
Pure meisjeskleuren - Pure by Flexa ColorLab - www.wimke.nl
Pure meisjeskleuren - Pure by Flexa ColorLab - www.wimke.nl

Pure by Flexa ColorLab: Real Plum Pure, Mild Plum Pure en Mild Red Pure

In deze blog had je kunnen lezen hoe Madee en ik een moodboard maakten met de kleurtesters en de A4 kleurstalen. We kozen voor op de wanden voor lichtblauw. Uit het ‘a Welcome Home’ kleurenpalet zochten we twee kleuren uit: Misty Morning en Drifting Cloud. Een van de twee moest het worden. De kast was te meisjesachtig en moest wat stoerder. Hier hadden we drie favorieten uitgezocht uit de serie van Pure by Flexa ColorLab: Real Plum Pure, Mild Plum Pure en Mild Red Pure.

Pure meisjeskleuren - Pure by Flexa ColorLab - www.wimke.nl
Pure meisjeskleuren - Pure by Flexa ColorLab - www.wimke.nl

Real plum pure

Ik vond dat ik de keus wel voor Madee kon maken. Ik koos voor de donkerste: Real Plum Pure, een bruinrode warme  tint in een extra mat variant. En echt waar ik ben nu al helemaal fan van deze kleur. Er staan nog een paar projecten klaar om hier in de kerstvakantie mee aan de slag te gaan.

Pure meisjeskleuren - Pure by Flexa ColorLab - www.wimke.nl

Drifting Cloud

Het was een flinke klus, want toen ik de poster van de muren haalde een de kast verplaatste zag ik dat de witte wanden ook wel een opfrisbeurt konden gebruiken. De wanden die ik niet ging verven kregen een frisse witte laag. De wand achter het bed verfde ik in de kleur Drifting Cloud uit de Pure by Flexa ColorLab serie. Deze Pure-serie vind je bij de verfspeciaalzaak. Via deze link kun je een speciaalzaak vinden bij jou in de buurt (vergeet niet het filter Pure by Flexa aan te zetten), zij kunnen je ook helpen als je kleuradvies nodig hebt. Ik bestelde een krijtverf voor op deze houten wand. Ik moest de wanden eerst licht opschuren en afnemen. Op de vloer legde ik kranten en plakte de plinten en het plafond af. Het grote werk kon beginnen. De wand kreeg twee lagen verf, zodat de kleur mooi gedekt is. De wand achter het bureau kreeg een lambrisering van dezelfde kleur. Drifting Cloud is een lichte blauw-grijst kleur die volgens mij overal goed bij past. Ook de lambrisering kreeg twee lagen.

Pure by Flexa

Meubels verven vind ik altijd een fijn werkje, helemaal als de verandering goed te zien is. Het liefst verf ik zonder muziek en in mijn eentje. De tijd vliegt dan voorbij, zonder dat ik het door heb. Oké het schuren en afplakken hoort er natuurlijk ook bij, maar verder is verven mijn mindfulness-therapie. De kast heb ik ook eerst geschuurd, afgenomen en in de grondverf gezet. Grondverven is belangrijk als je een meubelstuk in een andere kleur zet. De grondlak van de Pure by Flexa is op kleur te mengen. Toen de grondverf droog was heb ik de kast nog een keer licht opgeschuurd, afgenomen en twee keer een laag verf gegeven. Matte verf droogt lekker snel, dus de kast was in een dag klaar voor gebruik.

Pure meisjeskleuren - Pure by Flexa ColorLab - www.wimke.nl

De inrichting

Het schoolsetje heeft een fijne nieuwe plek gekregen. Daar moest een ander bureautje voor terug komen. We vroegen pake of hij tijd en zin had om bureau te maken. Ik wilde graag over de hele breedte van het kamertje een bureau van underlayment waar Madee haar lego op uit kan stallen en met meerdere vriendinnetjes aan kan zitten knutselen. Een perfecte benutting van het kleine kamertje! Met licht beddengoed, mooie posters en muurstickers is het toch nog een echt grote meidenkamertje geworden. En Madee is er hartstikke blij mee.

Overige informatie: 
Het bed is geverfd in de kleur: Sweet Desire. De gele poppenkast heeft de kleur Retro Vibe, allebei van Flexa. Het dekbedovertrek is van Bibelotte Bedding, net als de maan en sterren stickers. De lamp en het ronde kussen zijn van Ferm Living. Het huisje-kussen van Camomille London en de poster van PSikhouvanjou.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply