Persoonlijk

Kinderkamervragen

Voorwerk met Flexa voor een restyling van de kinderkamer - wimke.nlVoorwerk met Flexa voor een restyling van de kinderkamer - wimke.nlNet als kinderkleding verandert ook de kinderkamer steeds mee. Madee is nu zeven jaar en is toe aan een volgende stap. Een kinderkamer voor grote kinderen. Het schoolstoeltje en tafeltje zijn te klein, de knuffels mogen wel even naar zolder en de boeken moeten een plekje naast het bed krijgen inclusief leeslampje. Als je zeven bent heb je ook een groter bureautje nodig met een officieel stoeltje waar je huiswerk op moet maken en waar ook genoeg plek is voor een vriendinnetje.

Voorwerk met Flexa voor een restyling van de kinderkamer - wimke.nlVoorwerk met Flexa voor een restyling van de kinderkamer - wimke.nlVoorwerk met Flexa voor een restyling van de kinderkamer - wimke.nl

Een moodboard maken

Na een grondige opruimsessie hadden we genoeg plek in de kamer om een stijl en kleuren te kiezen. Omdat het Madee haar kamertje is hebben we het moodboard samen gemaakt. Een stapel tijdschriften, kleurstalen en kleurtesters zijn daarbij onmisbaar. We knipten en plakten een compleet moodboard op haar kamertjes muur waarin Madee haar kamerwensen mocht aangeven. Zo wilde ze plek voor haar boeken, genoeg plek op de grond om te spelen met de lego en playmobiel en het allerliefst een bureautje met een laadje.

De kleurkeuze

Het kleurenpalet A Welcome Home van Flexa wordt de basis. Een fris blauwe kleur (ik kies tussen Misty Morning of Drifting Cloud) voor op de muren gecombineerd met bruinroze tinten uit de Pure by Flexa ColorLab serie. Allemaal matte tinten die het kamertje rust en gezelligheid geven. De kleuren op de A4 stalen zijn Real Plum Pure, Mild Plum Pure en Mild Red Pure, een van deze kleuren ga ik gebruiken op de roze kast. Ik combineer het met natuurlijke materialen zoals blank hout en jute welke ook te zien waren in mijn stijlkamer op de woonbeurs

Het schoolsetje heeft binnenkort een nieuwe eigenaar, mijn zoektocht naar een mooi blankhouten bureautje is begonnen. Wordt het een plank op schragen of ga ik voor een klein blanken houten bureautje?

Tips voor een bureautje zijn meer dan welkom!

Groetjes!

Voorwerk met Flexa voor een restyling van de kinderkamer - wimke.nl

2 Comments

 • Reply
  Mirjam
  23 november 2017 at 10:34

  Hoi Wimke, ik heb voor mijn dochter van 8 het bureautje Lisabo van Ikea gekocht http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/30299070/. Neemt niet te veel plaats in, maar biedt wel plaats aan vriendinnetjes! Perfect in blank hout en een mooie vormgeving!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   28 november 2017 at 19:31

   Oooo ja! Die is ook mijn favoriet! Ik vind hem prachtig en als Madee hem niet wil, hou ik hem zelf voor in mijn kamer ;).

   Groetjes!

Leave a Reply