Recepten

Recept alcoholvrije glühwein met mandarijn

Hoe is het? En met de kerststress? Hier alles onder controle. Boodschappen gedaan, kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan het grote Netflix-genieten beginnen. Om het nog wat extra kerst te maken ging ik aan de slag met een recept om alcoholvrije glühwein te maken.

Netflix tip?

Na de Crown zijn we een beetje zoekende welke serie we nu moeten kijken, want de Crown, wauw! O ja en we wachten met smart op de volgende seizoenen van Peaky Blinders en The Handmaids Tale. Door Corona laten deze seizoenen nog even op zich wachten. Mocht je een tip hebben voor een serie / film die jij echt fantastisch vond… Laat het even weten.

(lees verder onder de foto’s)

Alcoholvrije Glühwein met een twist

Op de valreep nog een fijn recept die je een deze dagen vast en zeker nodig gaat hebben. Glühwein, en dan zonder alcohol. Lekker als je hem de hele dag door wilt drinken, nog moet rijden of als de kinderen ook een glaasje willen. Ik gaf een kleine twist aan deze glühwein en verving de sinaasappel door mandarijn. Dan is hij net wat zoeter. Nog lekkerder voor kinderen.

Recept Alcoholvrije Glühwein - www.wimke.nl

Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina

Recept Alcoholvrije Glühwein - www.wimke.nl

Recept alcoholvrije Glühwein met mandarijn voor 6 personen

 • 300 ml cranberriesap
 • 400 ml druivensap
 • 300 ml water
 • 1 mandarijn in schijfjes
 • 3 steranijs
 • 3 kaneelstokjes
 • 4 kruidnagel

Hoe maak je de Glüh­wein?

Doe alle ingrediënten in een pan en laat het koken. Zodra het kookt zet je het vuur op de laagste stand en laat nog even 10 minuten trekken. Schenk de Glühwein in glazen en garneer met een kaneelstokje, steranijs en een schijfje mandarijn. Je kunt natuurlijk ook altijd sinaasappel ipv mandarijn gebruiken.

Fijne feestdagen!

Recept Alcoholvrije Glühwein - www.wimke.nl
IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

2 Comments

 • Reply
  Alet
  24 december 2020 at 08:15

  Ik wens jullie ook een fijne kerst daar Wimke

Leave a Reply