Recepten

Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk

Ieder jaar ga ik in september naar mijn ouders om appels uit de tuin te plukken. Deze keer ging Bente met mij mee. We waren op net op tijd. Want mijn vader heeft namelijk ook een blog. Eentje over de geschiedenis van hun dorp Boazum. Binnenkort komt er op zijn blog een superleuk artikel, met een oproep waarbij mensen uit het dorp ook appels mogen komen plukken. In dit blog deel ik mijn recept om een heerlijke appeltaart met yoghurt en walnoten te maken.

Appelmoes, appelsap en een gezond taartje

De overgebleven appels uit de tuin worden ook verwerkt in de lekkerste appelsap van Fryslan (no spon). Samen plukten we een een bak vol om een flinke voorraad appelmoes te maken, appelsap en een klein gezond taartje.

(lees verder onder de foto’s)

Recept appeltaart
Recept appeltaart
Recept appeltaart
Recept appeltaart

Recept appeltaart met yoghurt en walnoten

Laatst kocht ik een kleine springvorm met 15 doorsnee ter aanvulling op mijn bakblikken-verzameling. Geen idee wat ik ermee zou gaan maken, totdat ik de mand appels thuis had. Dit keer een gezondere variant op appeltaart, eentje met yoghurt en walnoten. Een klein appeltaartje dan :). De rest van de appels gebruik ik voor appelmoes.

Wat heb je nodig om de appeltaart te maken

 • 3 eieren
 • 50 gram suiker
 • 150 gram bloem
 • 75 ml volle yoghurt
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 2 appels
 • handjevol walnoten
 • boter om in te vetten
 • poedersuiker

We gaan aan de slag met het maken van de appeltaart

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe samen met de yoghurt en mix op middelhoge stand met de mixer of garde. Schil één appel en snijd in stukjes. Hak een handjevol walnoten grof en spatel de walnoten en appelstukjes door het beslag. Stort het beslag in het bakblik. Schaaf met een mandoline plakken van de appel en leg deze op het taartje. Ik liet de schil om de appel zitten. Bak het taartje in 30-35 minuten gaar. Laat het goed afkoelen en strooi rijkelijk met poedersuiker.

Recept appeltaart; het resultaat

Dahlia’s

Op tafel staan mijn lievelingsbloemen, dahlia’s. In 2019 bracht ik samen met Elske een bezoek aan de Fam Flower Farm, de droom voor iedere dahlialiefhebber en leverde ook nog eens prachtige plaatjes op. Van een vriendin kreeg ik deze bos uit eigen tuin. Een blog vol plukgeluk!

Nog meer recepten met appel

Ik heb op mijn blog al veel lekkere recepten gemaakt waar de appels uit de tuin van mijn vader in zijn verwerkt. Om het je makkelijk te maken heb ik ze voor je verzamelt.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

1 Comment

 • Reply
  Alet
  14 september 2020 at 08:09

  Hier ook een jaarlijkse traditie aan het worden. Samen appels plukken (uit eigen tuin) en we brengen deze naar de boer die ze voor ons perst. Een weekje later kunnen we
  onze “eigen” appelsap halen.
  Maar ik zal een paar appels bewaren om volgend weekend deze taart te maken. Ziet er heerlijk uit!
  X

Leave a Reply