Recepten

Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk

Ieder jaar ga ik in september naar mijn ouders om appels uit de tuin te plukken. Deze keer ging Bente met mij mee. We waren op net op tijd. Want mijn vader heeft namelijk ook een blog. Eentje over de geschiedenis van hun dorp Boazum. Binnenkort komt er op zijn blog een superleuk artikel, met een oproep waarbij mensen uit het dorp ook appels mogen komen plukken. In dit blog deel ik mijn recept om een heerlijke appeltaart met yoghurt en walnoten te maken.

Appelmoes, appelsap en een gezond taartje

De overgebleven appels uit de tuin worden ook verwerkt in de lekkerste appelsap van Fryslan (no spon). Samen plukten we een een bak vol om een flinke voorraad appelmoes te maken, appelsap en een klein gezond taartje.

(lees verder onder de foto’s)

Recept appeltaart
Recept appeltaart
Recept appeltaart
Recept appeltaart

Recept appeltaart met yoghurt en walnoten

Laatst kocht ik een kleine springvorm met 15 doorsnee ter aanvulling op mijn bakblikken-verzameling. Geen idee wat ik ermee zou gaan maken, totdat ik de mand appels thuis had. Dit keer een gezondere variant op appeltaart, eentje met yoghurt en walnoten. Een klein appeltaartje dan :). De rest van de appels gebruik ik voor appelmoes.

Wat heb je nodig om de appeltaart te maken

 • 3 eieren
 • 50 gram suiker
 • 150 gram bloem
 • 75 ml volle yoghurt
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 2 appels
 • handjevol walnoten
 • boter om in te vetten
 • poedersuiker

We gaan aan de slag met het maken van de appeltaart

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe samen met de yoghurt en mix op middelhoge stand met de mixer of garde. Schil één appel en snijd in stukjes. Hak een handjevol walnoten grof en spatel de walnoten en appelstukjes door het beslag. Stort het beslag in het bakblik. Schaaf met een mandoline plakken van de appel en leg deze op het taartje. Ik liet de schil om de appel zitten. Bak het taartje in 30-35 minuten gaar. Laat het goed afkoelen en strooi rijkelijk met poedersuiker.

Recept appeltaart; het resultaat

Dahlia’s

Op tafel staan mijn lievelingsbloemen, dahlia’s. In 2019 bracht ik samen met Elske een bezoek aan de Fam Flower Farm, de droom voor iedere dahlialiefhebber en leverde ook nog eens prachtige plaatjes op. Van een vriendin kreeg ik deze bos uit eigen tuin. Een blog vol plukgeluk!

Nog meer recepten met appel

Ik heb op mijn blog al veel lekkere recepten gemaakt waar de appels uit de tuin van mijn vader in zijn verwerkt. Om het je makkelijk te maken heb ik ze voor je verzamelt.

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

 • Reply
  Alet
  14 september 2020 at 08:09

  Hier ook een jaarlijkse traditie aan het worden. Samen appels plukken (uit eigen tuin) en we brengen deze naar de boer die ze voor ons perst. Een weekje later kunnen we
  onze “eigen” appelsap halen.
  Maar ik zal een paar appels bewaren om volgend weekend deze taart te maken. Ziet er heerlijk uit!
  X

Leave a Reply