Persoonlijk

Mijn tips voor het kiezen voor kleur in de woonkamer

Hij was Stylish Pink daarna Bakery Brown en nu alweer veel te lang wit. Onze muren in de woonkamer zijn alweer een jaar wit en hoe mooi ik een subtiele kleur ook vind, wit is praktisch. Door de komst van een nieuwe bank stond de bruine Bakery Brown muur niet meer. Omdat ik nog geen keuze had gemaakt voor een andere kleur, verfde ik de muur eerst even wit. Zo kon ik rustig nadenken over een kleur op de muur.

(lees verder onder de foto’s)

De Flexa make over

Ik hou van lichte subtiele kleuren, zoals beige, zacht grijs of nude tinten. Deze kleuren brengen sfeer in huis en geven een zomers en vrouwelijk gevoel. Ik vond het nog best lastig om de perfecte lichte kleur uit te kiezen die past bij mij èn mijn interieur.

Ik deed een oproep op Instagram en vroeg wie het ook lastig vindt om af te stappen van wit en te kiezen voor kleur in de huiskamer. Veel vragen kreeg ik hierover, de vijf meest gestelde vragen heb ik hier voor je uitgewerkt.

Hoe kies je de juiste kleuren?

Als je al een ongeveer weet welke stijl en sfeer je wilt creëren, maak dan een moodboard met woonaccessoires, kleurvlakken op grote vellen papier en gecombineerd met materialen die terug komen in jullie huis. Daarnaast maak ik ook altijd een moodboard op Pinterest. Doe jij dat ook?

Wat gaf jou de kleurdoorslag?

Gebruik de Flexa-kleurtesters rechtstreeks op de muur. Zo weet je precies hoe de kleur op jouw muren uitpakt. Schilder kleur-vlakken op verschillende plekken, bij het raam, in het midden van de muur en op een schaduwplek. Zo weet je precies hoe de kleur uitpakt. Laat de kleurvlakken een paar dagen zitten, zo kun je goed zien hoe de kleur eruit ziet overdag en ’s avonds. Zo sta je nooit voor verassingen!

Lees mijn volledige blog met alle vragen en het eindresultaat op de nieuwe website van Flexa.

Ik maakte deze blog in samenwerking met Flexa. Ga hier naar hun vernieuwde website.

Kleurinspiratie nodig?

Op zoek naar nog meer kleurinspiratie kijk dan ook eens op deze pagina.

Pure meisjeskleuren

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van …
Lees meer…

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is …
Lees meer…

Een zwarte veranda

Drie dagen voor onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane leek het ons nog een goed idee om de veranda zwart te verven. Een stoere uitstraling …
Lees meer…

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white …
Lees meer…

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer…

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer …
Lees meer…

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers …
Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

No Comments

    Leave a Reply