Persoonlijk

Mijn tips voor het kiezen voor kleur in de woonkamer

Hij was Stylish Pink daarna Bakery Brown en nu alweer veel te lang wit. Onze muren in de woonkamer zijn alweer een jaar wit en hoe mooi ik een subtiele kleur ook vind, wit is praktisch. Door de komst van een nieuwe bank stond de bruine Bakery Brown muur niet meer. Omdat ik nog geen keuze had gemaakt voor een andere kleur, verfde ik de muur eerst even wit. Zo kon ik rustig nadenken over een kleur op de muur.

(lees verder onder de foto’s)

De Flexa make over

Ik hou van lichte subtiele kleuren, zoals beige, zacht grijs of nude tinten. Deze kleuren brengen sfeer in huis en geven een zomers en vrouwelijk gevoel. Ik vond het nog best lastig om de perfecte lichte kleur uit te kiezen die past bij mij èn mijn interieur.

Ik deed een oproep op Instagram en vroeg wie het ook lastig vindt om af te stappen van wit en te kiezen voor kleur in de huiskamer. Veel vragen kreeg ik hierover, de vijf meest gestelde vragen heb ik hier voor je uitgewerkt.

Hoe kies je de juiste kleuren?

Als je al een ongeveer weet welke stijl en sfeer je wilt creëren, maak dan een moodboard met woonaccessoires, kleurvlakken op grote vellen papier en gecombineerd met materialen die terug komen in jullie huis. Daarnaast maak ik ook altijd een moodboard op Pinterest. Doe jij dat ook?

Wat gaf jou de kleurdoorslag?

Gebruik de Flexa-kleurtesters rechtstreeks op de muur. Zo weet je precies hoe de kleur op jouw muren uitpakt. Schilder kleur-vlakken op verschillende plekken, bij het raam, in het midden van de muur en op een schaduwplek. Zo weet je precies hoe de kleur uitpakt. Laat de kleurvlakken een paar dagen zitten, zo kun je goed zien hoe de kleur eruit ziet overdag en ’s avonds. Zo sta je nooit voor verassingen!

Lees mijn volledige blog met alle vragen en het eindresultaat op de nieuwe website van Flexa.

Ik maakte deze blog in samenwerking met Flexa. Ga hier naar hun vernieuwde website.

Kleurinspiratie nodig?

Op zoek naar nog meer kleurinspiratie kijk dan ook eens op deze pagina.

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

No Comments

    Leave a Reply