Persoonlijk

Tips voor het kiezen voor kleur in de woonkamer

Hij was Stylish Pink daarna Bakery Brown en nu alweer veel te lang wit. Onze muren in de woonkamer zijn alweer een jaar wit en hoe mooi ik een subtiele kleur ook vind, wit is praktisch. Door de komst van een nieuwe bank stond de bruine Bakery Brown muur niet meer. Omdat ik nog geen keuze had gemaakt voor een andere kleur, verfde ik de muur eerst even wit. Zo kon ik rustig nadenken over een kleur op de muur.

(lees verder onder de foto’s)

De Flexa make over

Ik hou van lichte subtiele kleuren, zoals beige, zacht grijs of nude tinten. Deze kleuren brengen sfeer in huis en geven een zomers en vrouwelijk gevoel. Ik vond het nog best lastig om de perfecte lichte kleur uit te kiezen die past bij mij èn mijn interieur.

Ik deed een oproep op Instagram en vroeg wie het ook lastig vindt om af te stappen van wit en te kiezen voor kleur in de huiskamer. Veel vragen kreeg ik hierover, de vijf meest gestelde vragen heb ik hier voor je uitgewerkt.

Hoe kies je de juiste kleuren?

Als je al een ongeveer weet welke stijl en sfeer je wilt creëren, maak dan een moodboard met woonaccessoires, kleurvlakken op grote vellen papier en gecombineerd met materialen die terug komen in jullie huis. Daarnaast maak ik ook altijd een moodboard op Pinterest. Doe jij dat ook?

Wat gaf jou de kleurdoorslag?

Gebruik de Flexa-kleurtesters rechtstreeks op de muur. Zo weet je precies hoe de kleur op jouw muren uitpakt. Schilder kleur-vlakken op verschillende plekken, bij het raam, in het midden van de muur en op een schaduwplek. Zo weet je precies hoe de kleur uitpakt. Laat de kleurvlakken een paar dagen zitten, zo kun je goed zien hoe de kleur eruit ziet overdag en ‘s avonds. Zo sta je nooit voor verassingen! Lees mijn volledige blog met alle vragen en het eindresultaat op de nieuwe website van Flexa.

Ik maakte deze blog in samenwerking met Flexa. Ga hier naar hun vernieuwde website.

Kleurinspiratie nodig?

Op zoek naar nog meer kleurinspiratie kijk dan ook eens op deze pagina.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply