Persoonlijk

Tips voor het kiezen voor kleur in de woonkamer

Hij was Stylish Pink daarna Bakery Brown en nu alweer veel te lang wit. Onze muren in de woonkamer zijn alweer een jaar wit en hoe mooi ik een subtiele kleur ook vind, wit is praktisch. Door de komst van een nieuwe bank stond de bruine Bakery Brown muur niet meer. Omdat ik nog geen keuze had gemaakt voor een andere kleur, verfde ik de muur eerst even wit. Zo kon ik rustig nadenken over een kleur op de muur.

(lees verder onder de foto’s)

De Flexa make over

Ik hou van lichte subtiele kleuren, zoals beige, zacht grijs of nude tinten. Deze kleuren brengen sfeer in huis en geven een zomers en vrouwelijk gevoel. Ik vond het nog best lastig om de perfecte lichte kleur uit te kiezen die past bij mij èn mijn interieur.

Ik deed een oproep op Instagram en vroeg wie het ook lastig vindt om af te stappen van wit en te kiezen voor kleur in de huiskamer. Veel vragen kreeg ik hierover, de vijf meest gestelde vragen heb ik hier voor je uitgewerkt.

Hoe kies je de juiste kleuren?

Als je al een ongeveer weet welke stijl en sfeer je wilt creëren, maak dan een moodboard met woonaccessoires, kleurvlakken op grote vellen papier en gecombineerd met materialen die terug komen in jullie huis. Daarnaast maak ik ook altijd een moodboard op Pinterest. Doe jij dat ook?

Wat gaf jou de kleurdoorslag?

Gebruik de Flexa-kleurtesters rechtstreeks op de muur. Zo weet je precies hoe de kleur op jouw muren uitpakt. Schilder kleur-vlakken op verschillende plekken, bij het raam, in het midden van de muur en op een schaduwplek. Zo weet je precies hoe de kleur uitpakt. Laat de kleurvlakken een paar dagen zitten, zo kun je goed zien hoe de kleur eruit ziet overdag en ‘s avonds. Zo sta je nooit voor verassingen! Lees mijn volledige blog met alle vragen en het eindresultaat op de nieuwe website van Flexa.

Ik maakte deze blog in samenwerking met Flexa. Ga hier naar hun vernieuwde website.

Kleurinspiratie nodig?

Op zoek naar nog meer kleurinspiratie kijk dan ook eens op deze pagina.

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply