Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s pin van tulband taarten. Ik vind ze altijd zo feestelijk en brengen me helemaal in de kerstsfeer. Ik ging aan de slag met een recept kersttulband.
Recept kersttulband
(lees verder onder de foto)
Wat heb je nodig voor de kersttulband
- 300 gram witte basterdsuiker
- 300 gram roomboter (zonder zout), op kamertemperatuur
- ¼ tl zout
- 1 sinaasappel, rasp
- 6 eieren, op kamertemperatuur
- 350 gram bloem
- 1/2 zakje bakpoeder
- 100 gram cranberries
Wat je de nodig voor frosting en garnering
- poedersuiker
- sinaasappelsap (½ sinaasappel)
- amandelschaafsel
- rozemarijn
Bekijk ook eens: Margriet x Wimke kandelaars
Brabantia
Ik moest eens kersttulband maken en dan inclusief fantastische kerstboompjes. Verderop vertel ik je hoe je deze eenvoudig maakt. Als ambassadeur van Brabantia maak ik gebruik van hun handige keukenhulpjes. Dan maakt bakken nog leuker. Over de kleinste details is nagedacht. Kijk maar eens naar de vernieuwde taartschep, hiermee snij je de taart en serveer je hem meteen. Easy does it!
Hoe maak je de kersttulband
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden.
Vet vervolgens de tulband goed in. Je kunt bakspray gebruiken maar beter is om met een siliconen kwastje de vorm met zachte boter in te vetten. Als je alles hebt ingevet strooi je wat bloem in de vorm en hussel zodat de hele vorm een laagje bloem heeft.
- Mix de boter, suiker, zout en de sinaasappelrasp door elkaar.
Doe vervolgens een voor een de eieren erbij en blijf rustig doorkloppen. Wanneer alle eieren zijn opgenomen en je een mooi luchtig mengsel hebt spatel je de bloem met het bakpoeder erdoor. Doe als laatste de cranberries erdoor. TIP: om te voorkomen dat ze tijdens het bakken naar beneden dwalen kun je ze even husselen door een beetje bloem.
- Stort het beslag in de tulband en bak de cake in 60 minuten gaar.
Test met een sateprikker of de tulband gaar is.
- Wanneer de cake mooi bruin en gaar is slaat je hem 10 minuten afkoelen in de vorm.
Zo laat hij gemakkelijker los. Laat de cake goed afkoelen.
- Meng voor de frosting poedersuiker met het sap van de sinaasappel.
Voeg wat poedersuiker toe als de frosting wat dikker moet en een beetje sap als het wat dunner mag.
- Schenk de frosting over de bovenkant van de cake, strooi wat amandelschaafsel en cranberries erover heen.
Als finishing touch, knip kleine boompjes van takjes verse rozemarijn. Dit zijn je mini-kerstboompjes op de cake!
Fijne feestdagen!
Nog een paar tips voor handige bakhulpjes van Brabantia
Profile Bakborsteltje, groot, siliconen – Matt Steel | Brabantia
Profile Sausjesgarde, anti-aanbak – Matt Steel | Brabantia
Profile Garde, anti-aanbak – Matt Steel | Brabantia
Profile Pizza-/ taartschep – Matt Steel | Brabantia
Tasty+ Mengkommenset, Mengkom 3,2 liter, Mengkom 1,5 liter, Vergiet 2, | Brabantia
Profile Houten snijplank voor groente, large – Beech Wood | Brabantia
Profile Keukenweegschaal – Matt steel | Brabantia
Keukenschaar – Terracotta Pink | Brabantia
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
No Comments