Persoonlijk

Top 10 meest gelezen blogposts in 2021

Wat was het weer een bijzonder jaar. Where to begin kan ik wel zeggen. Ondanks dat er nog steeds corona heerst hebben we een mooi jaar gehad. Ik deed mooie verfklussen voor Flexa (keuken, woonkamer en slaapkamer van Madee) en was bij de bijzondere lancering van de Kleur van het jaar, ik reisde af naar België voor een rondleiding door de fabriek bij Brabantia en had eindelijk een meetup met alle Brabantia-ambassadeurs en onze zomervakantie brachten we door in ons geliefde Denemarken. Ja ik ben blij ambassadeur te zijn voor deze mooie merken; BrabantiaFlexa, fonQ en Visitdenmark. En ook komt af en toe mooie freelance klus voorbij. 

Ik vind het fijn om aan het einde van het jaar terug te kijken op het afgelopen jaar. In dit blog deel ik de meest gelezen blogposts met jullie. Welke was jullie favoriet? En over welke onderwerpen moet ik zeker nog eens bloggen? Laat het weten via een reactie onder dit bericht!

Dank dat jullie mij volgen! 

Fijne dagen 

1. Zelf je eigen muts haken

Zelf je eigen muts haken, want een muts is niet meer alleen voor in de winter. Nee, mutsen kunnen het hele jaar door. Ga eens de straat op, de stad in of naar een hip festival en je ziet genoeg leuke mensen (en kinderen) mét muts. En dan niet in combinatie met een dikke sjaal en wanten, nee… gewoon omdat een gehaakte muts leuk, hip en warm is, dus lekker ophouden in de klas (of op kantoor). Lees hier hoe je zelf een muts kan haken….

2. Haarband haken

Na het succes van de Hey Muts, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een meer vrouwelijkere variant te maken. Een warme haarband die je binnen één uur klaar hebt. Het patroon is zo eenvoudig, dat een uitgebreide omschrijving bijna niet nodig is. Kun je niet haken? Je kunt altijd even je moeder, buurvrouw of beppe vragen. Want de haarband is niet moeilijk. Lees hier hoe je een haarband kan haken…

3. Recept voor Vlierbloesemlimonade

Op zomerse dagen haal ik mijn leesachterstand in en vind ik het heerlijk om Scandinavische thrillers te lezen. Nog een voordeel van deze prachtige lente, is dat de vlierbloesem al in bloei is. Maak nu het nog kan er heerlijke limonade van. Het is zo simpel, er komt geen fornuis aan te pas. Lees hier het recepten van de vlierbloesemlimonade…

4. Aan de slag met een herbarium? Zo maak je de plantenpers

Het maken van een plantenpers staat al een tijdje op mijn lijstje. Een plantenpers gebruik je om je bloemen en planten in kunt persen / drogen voor een herbarium. Hoe je de plantenpers kan moeten lees je hier…

5. Duurzame bijenwaskaarsen maken

We branden hier veel kaarsen en dat betekend ook dat ik vaak de ramen schoonmaak. Ik verbaas me erover dat de ramen zo vies zijn. Grijs water komt er van af, dat kan niet gezond zijn. Na wat onderzoek kun je heel gemakkelijk een gezondere variant maken, bijenwas kaarsen. Geen ongezonde paraffine rook meer, geen gele aanslag op de muren en ze branden veel langer dan gewone kaarsen. Genoeg redenen om de kaarsen van bijenwas te maken en proberen. Lees hier hoe je de bijenwaskaarsen kan maken…

6. 20 kledingstukken voor 20 dagen challenge

Afgelopen jaar heb ik veel minder kleding en schoenen gekocht. Voorheen kocht ik nog wel eens nieuw setje voor een feestje of ging ik een gezellig dagje funshoppen. Dat alles was het afgelopen jaar even niet. En ik heb de feestjes en dagjes shoppen enorm gemist. Maar mijn kledingkast niet! De kledingstukken die ik het afgelopen jaar heb gekocht kan ik bijna allemaal opnoemen. Inmiddels is Vinted een van mijn favoriete apps op mijn telefoon. Ik scoorde er voor een paar tientjes het Levi’s spijkerjasje met teddy voering. Zo blij mee! Lees hier verder…

7. Mooiste stranden van Zuid Jutland

Hebben jullie ook zo genoten van de zomervakantie? Na twee jaar in Nederland te zijn gebleven was het heel fijn om weer even in het buitenland te zijn. Deze zomer deden we een rondreis door Zuid Denemarken. En wat hebben we veel gedaan! In dit blog vertel ik over de mooiste stranden en leukste activiteiten van Sønderjylland oftewel Zuid Jutland en uiteraard naar het vakantiehuisje waarin we verbleven (waar ik zoveel reacties op kreeg). In een volgend blog vertel ik over onze dagen in Kopenhagen en Møns Klint. Lees hier verder…

8. Opruimtips voor het washok

Hoe is het met jullie? Wat is deze tijd onwerkelijk. Hopelijk komen jullie en je naasten deze tijd goed en gezond door. Bente volgt haar lessen in het online klaslokaal en heeft Wopke zijn roeping als meester gevonden. Ik probeer mijn draai een beetje te vinden in het thuiswerken en pak ondertussen wat huishoudelijke klusjes mee. Naast dat school gewoon door gaat proberen we de meiden ook wat in huis te leren. Zo heeft Bente haar eerste kooklessen voor soep en pasta gehad en kan ze zelf haar bed verschonen. Madee zorgt voor de dieren en bakt op vrijdag met mij een taart voor het weekend. Lees hier mijn opruim tips voor het washok…

9. Fries geluk

Toen uit onderzoek bleek dat de Friezen de gelukkigste Nederlanders zijn, snapte ik dat meteen. Hier vind je prachtige landschappen die overal weer anders zijn en water waarop sport en ontspanning samen komen. Friezen zij niet stug – hooguit een beetje terughoudend – maar als je eenmaal het hart van een Fries gestolen hebt, heb je een vriendschap voor het leven. Friezen zijn oprecht, trots, rustig en doch mar gewoan (doe maar gewoon). Ze vinden het geluk in kleine dingen en maken hun eigen geluk. Lees hier verder…

10. Makkelijke, gezonde en snelle recepten

Inspiratie nodig voor een simpel en makkelijk te maken recept? Je visite verrassen met iets heerlijks op tafel of gewoon zelf lekker eten? Met deze makkelijke, gezonde en snelle recepten hoop ik ook jou te inspireren om aan de slag te gaan in de keuken. hier vind je nog meer recepten…

Mijn nieuwste blogs

Brabantia

Flexa

VisitDenmark

fonQ

Inspiratie

Haak inspiratie | Taarten maken | Citytrip | Kleurinspiratie | Limonade maken | Citroen

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

De Koken in Akkrum

Een onontdekte Friese parel. Voor mij dan hè! Ik ken dit fijne haventerras op 20 minuten rijden. Per…

No Comments

    Leave a Reply