Persoonlijk

Van warme naturellen naar frisse kleuren!

Vorig jaar was het bij mij net andersom, toen konden de kerstdagen niet vroeg genoeg beginnen. In mijn hoogtepunten op Instagram zag ik dat mijn kerststerren collectie op 14 november (!) al hing en op 1 december stond de kerstboom in de woonkamer. Vandaag zijn we 8 december en ik heb een kerstboom gekocht. Deze moet een even acclimatiseren in de garage en dan morgen of het weekend de boel optuigen. Wist je dat het nog maar twee weken is tot Kerst? Het jaar is echt tekort!

Maar goed, ik was nog middenin de voorbereiding voor de opknapper van de woonkamer. Kleuren uitzoeken, moodboard maken en een beetje opruimen. Voor de feestdagen wilde ik het project afronden. En ik kan je vertellen, het is gelukt! Heb jij dat ook? Dat je nog niet helemaal toe bent aan de Kerstdagen? Ik heb gewoon tijd te kort, het jaar is tekort.

(lees verder onder de foto’s)

Hoe het begon

Vorig jaar zomer gaf ik onze nog witte woonkamer een make-over, met de warme naturelle kleuren Pink Nudity en de lange muur kreeg de kleur: Gentle Stone. Vorig jaar (eind september) kregen we na lang wachten een houtkacheltje (Jøtul). Het oude rookkanaal zat er nog, deze werd weer tevoorschijn gehaald. Uit het kanaal kwam oude roetresten en vogelnesten. De Pink Nudity muur zat onder de roetvegen. Nu was het de tijd om de boel weer even op te frissen. Dit keer met een frisse lichtblauwe vakantiekleur.

(lees verder onder de foto’s)

Vleugje Grind

Ik was al verrast door de Kleur van het Jaar Bright Skies. In eerste instantie had ik deze kleur voor de woonkamer bedacht. Na een paar kleurtesters vond ik deze te blauw, er moest een vleugje grijs door en hij moest iets lichter. Ik koos voor de lichtste variant van de Flexa Grind-kleurencollectie: Vleugje Grind. Ik las laatst in een interview in een woonmagazine over een dame die haar huis in fijne zomerse vakantiekleuren had geverfd, zand, lichtblauw gecombineerd met blank hout. Ik vond het erg inspirerend. Ze gaf de tip; om de juiste kleur te bepalen kies je kleur die je mooi vind altijd een tinje lichter, dan zit je altijd goed. Van Iets Grind ben ik overgestapt op een Vleugje Grind en ik vind het prachtig.

Matte muurverf

Na eerst alles in opgeruimd, schoongemaakt en afgeplakt te hebben ben ik begonnen met verven. Tip: plak meteen alles af. Het is het minst leuke klusje, maar dan hoef je later niet nog een keer en kun je meteen door met verven. Echt je zult mij dankbaar zijn! Ik kon snel door en verfde eerst de ene wand wit, vervolgens de andere wand Vleugje Grind. Omdat ik koos voor matte muurverf, dekt deze bijna in 1 keer en droogt vrij snel. Voor het mooiste resultaat moet je altijd twee keer verven (wel even wachten tot de verf goed droog is). Ik gaf alle wanden een tweede laag, haalde meteen het afplaktape weg (doe dit meteen als de verf nog nat is, dit voorkomt dat je de verf meetrekt) en liet de wanden goed drogen.

Nude versus lichtblauw

Ons huis lijkt groter en lichter. Ik vind de nudekleuren prachtig, maar nu ik er lichtblauw tegenover zet komen de oranje tinten en het blank hout veel beter tot zijn recht. Vielen ze eerst een beetje weg in het beige en roze, nu knallen ze er lekker uit. De lange wand kreeg de kleur Vleugje Grind en de muren bij de deur en achter de houtkachel zijn weer wit. Wat vind jij van lichtblauw in huis?

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Lees ook eens:

No Comments

    Leave a Reply