Sinds een paar maanden staat Pasta alla Norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij. Hier is Pasta alla Norma inmiddels ook favoriet, zonder kappertjes, maar met Burrata! Geïnspireerd door het recept uit het boek van Ottolenghi.
Wat lees je in dit blog
Wat heb je nodig voor de Pasta alla Norma
- 1 pak spaghetti
- 3 aubergines
- 120 ml milde olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 2 blikken tomaten op sap
- oregano
- chilivlokken gemalen
- zout
- versgemalen peper
- 1 eetlepel suiker
- geraspte pecorino of grana padano
- 1 bol burrata
- verse basilicum
Zo maak je de Pasta alla Norma
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snij de 3 aubergines in plakken van 1 cm en hussel ze met 120 ml olijfolie, flinke snuf zout en versgemalen peper. Leg een vel bakpapier op de plaat en leg de plakken aubergines erop. Bak de aubergines in 35 min lichtbruin.
- Maak ondertussen de saus. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan. Snij de knoflook in dunne plakjes en bak ze in 2 minuten lichtbruin. Doe 2 blikken tomaten, zout, chilivlokken, peper, gedroogde oregano en suiker bij de knoflook en laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Maak de tomaten met een pollepel wat kleiner. Doe de aubergineplakken erbij en scheur de blaadjes basilicum erover. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing en voeg bij de saus. Als laatste scheur je een bol burrata in stukken en verdeel over de spaghetti en klaar is je Pasta alla Norma! O ja, voor de finishing touch rasp je nog wat Pecorino of Grana Padano over je pasta en maak er een eenvoudige salade bij!
Smakelijk!
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan