Recepten

Aubergine dip (baba ganoush)

Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe lekker aubergine kunnen zijn. Ik proefde er de lekkerste baba ganoush. Sindsdien, en dat is een jaar of 8 geleden, kook ik met aubergines. Je kunt ze roosteren, stoven, grillen of frituren. Ik maakte voor Brabantia 3 recepten met aubergine, waaronder deze overheerlijke een aubergine dip, super bij een foccaccia of toastje.

(lees verder onder de foto’s)

Aubergine dip
Aubergine dip
Aubergine dip
Aubergine dip

Wat heb je nodig voor de aubergine dip

 • 3 aubergines
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 50 gram feta
 • olijfolie
 • 1 citroen
 • verse peterselie

Hoe maak je de perfecte aubergine dip

Begin met het voorverwarmen van de oven. Knal de temperatuur omhoog naar 230 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg deze in de oven (om explosiegevaar in de oven te voorkomen). Rooster de aubergines ongeveer 30 minuten totdat de binnenkant zacht is. Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep/schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Mix het vruchtvlees met het sap van één citroen, een fijngesneden ui, twee teentjes knoflook en de feta in een keukenmachine tot het een grove pasta wordt. Voeg steeds scheutjes olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Bestrooi de dip met wat fetakruimels en wat fijngehakte peterselie. Zet de aubergine dip nog even in de koelkast voordat je hem serveert. Bak er een lekker brood bij! Lekker dippen!

Auberginechips & Melanzane

Het najaar is de perfecte tijd voor recepten met aubergine. Deze groente is erg lekker in de lasagne of als aubergine dip. En wist je dat je ook gezonde chips van aubergine kunt maken? Probeer deze recepten zeker eens uit! Lees hier hoe je de Auberginechips & Melanzene kan maken.

Aubergine dip

Brabantia

Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia. Komt die koksopleiding toch nog van pas 😉

Nog meer heerlijke recepten

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe

Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…

Lees verder…

Gevuld Turks brood van restjes groente

Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte mijn vader in de garage nog wat patat. We sloten deze zondagsmaal af met een saromapudding. Net als mijn moeder vind ik het heerlijk om…

Lees verder…

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 17,95 en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

  Leave a Reply