Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe lekker aubergine kunnen zijn. Ik proefde er de lekkerste baba ganoush. Sindsdien, en dat is een jaar of 8 geleden, kook ik met aubergines. Je kunt ze roosteren, stoven, grillen of frituren. Ik maakte voor Brabantia 3 recepten met aubergine, waaronder dit overheerlijke recept om een aubergine dip te maken, super bij een foccaccia of toastje.
Als je op zoek bent naar een heerlijke dip die je snel en gemakkelijk kunt maken, dan is het recept voor aubergine dip een goeie keuze. Het is een gezonde en smaakvolle manier om je groenten binnen te krijgen en tegelijkertijd te genieten van een heerlijke snack. In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je deze dip kunt maken.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig voor dit recept om een aubergine dip te maken
- 3 aubergines
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram feta
- olijfolie
- 1 citroen
- verse peterselie
Hoe maak je de perfecte aubergine dip
Begin met het voorverwarmen van de oven. Knal de temperatuur omhoog naar 230 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg deze in de oven (om explosiegevaar in de oven te voorkomen). Rooster de aubergines ongeveer 30 minuten totdat de binnenkant zacht is. Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep/schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Mix het vruchtvlees met het sap van één citroen, een fijngesneden ui, twee teentjes knoflook en de feta in een keukenmachine tot het een grove pasta wordt. Voeg steeds scheutjes olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Bestrooi de dip met wat fetakruimels en wat fijngehakte peterselie. Zet de aubergine dip nog even in de koelkast voordat je hem serveert. Bak er een lekker brood bij! Lekker dippen!
Auberginechips & Melanzane
Het najaar is de perfecte tijd voor recepten met aubergine. Deze groente is erg lekker in de lasagne of als aubergine dip. En wist je dat je ook gezonde chips van aubergine kunt maken? Probeer deze recepten zeker eens uit! Lees hier hoe je de Auberginechips & Melanzene kan maken.
Brabantia
Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia. Komt die koksopleiding toch nog van pas 😉
Nog meer heerlijke recepten
Hoe droog jij je was?
Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…
Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe
Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor jezelf houden, want dit is echt megalekker. Ik deel in dit blog mijn recept scones met citroen maanzaad. Recept scones Ik heb van die periodes…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments