Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe lekker aubergine kunnen zijn. Ik proefde er de lekkerste baba ganoush. Sindsdien, en dat is een jaar of 8 geleden, kook ik met aubergines. Je kunt ze roosteren, stoven, grillen of frituren. In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je met dit recept je eigen auberginedip kunt maken.
Als je op zoek bent naar een heerlijke dip die je snel en gemakkelijk kunt maken, dan is het recept voor auberginedip een goeie keuze. Het is een gezonde en smaakvolle manier om je groenten binnen te krijgen en tegelijkertijd te genieten van een heerlijke snack.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Ik maakte voor Brabantia 3 recepten met aubergine, waaronder dit overheerlijke recept om een auberginedip te maken, super bij een foccaccia of toastje.
Wat heb je nodig om een auberginedip te maken
- 3 aubergines
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram feta
- olijfolie
- 1 citroen
- verse peterselie
Hoe maak je de perfecte auberginedip
Begin met het voorverwarmen van de oven. Knal de temperatuur omhoog naar 230 graden. Prik met een vork gaatjes in de aubergines en leg deze in de oven (om explosiegevaar in de oven te voorkomen). Rooster de aubergines ongeveer 30 minuten totdat de binnenkant zacht is. Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en schep/schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Mix het vruchtvlees met het sap van één citroen, een fijngesneden ui, twee teentjes knoflook en de feta in een keukenmachine tot het een grove pasta wordt. Voeg steeds scheutjes olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Bestrooi de aubergine dip met wat fetakruimels en wat fijngehakte peterselie. Zet de auberginedip nog even in de koelkast voordat je hem serveert. Bak er een lekker brood bij! Lekker dippen!
Auberginechips & Melanzane
Het najaar is de perfecte tijd voor recepten met aubergine. Deze groente is erg lekker in de lasagne of als auberginedip. En wist je dat je ook gezonde chips van aubergine kunt maken? Probeer deze recepten zeker eens uit! Lees hier hoe je de Auberginechips & Melanzene kan maken.
Brabantia
Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia. Komt die koksopleiding toch nog van pas 😉
Nog meer heerlijke recepten
Hulp bij stomen met Brabantia
Jongens, vergeet strijken, kleding stomen it is. En ik kan zeggen, wat een verademing! Je bespaart tijd, je kleding blijft mooier en je hoeft niet de hele boel op te tuigen (strijkplank neerzetten) om een bloesje te strijken dat je meteen aan wilt. In deze blog vertel ik meer over de nieuwe Refresh…
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel. Ik deel hier het recept zandkoekjes. Wat lees je in dit blogWat heb je nodig voor een trommel vol zandkoekjesHoe maak zandkoekjes Wat heb je…
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen…
Hoe droog jij je was?
Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
No Comments