Kersttulband

Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken. Zo jammer want ik haalde net mijn eerste eigengemaakte tulband uit de oven en hij was erg erg goed gelukt. Toch heb ik mijn camera erbij gepakt en foto’s van deze kersttulband met cranberry’s en pistachenootjes gemaakt.

Wij dekken altijd de tafel met een kleed, een placemat is altijd te klein. Zonder kleed vind ik eten zo ongezellig, maar misschien moet ik er nog aan wennen. Vroeger aten wij ook altijd met een kleed op tafel. Mijn moeder had speciale voor de zomer en de winter. Heel gezellig vond ik het dan als het winterkleed dan op tafel kwam. Bij Mister Design vond ik dit frisse tafelkleed. Ik ga hem gebruiken tijdens de kerstdagen. Ik vind de helder blauwe kleur heel gaaf en past perfect bij mijn poster van Lisa Grue. Het tafelkleed is de Splash van Ferm Living en ontworpen door Trine Andersen. Het is lekker groot zodat de meiden hun mond er aan af kunnen vegen. Dit afvegen is een rare gewoonte…welke erin geslopen is. Ik zet hem bij de goede voornemens, zonde als we pasta of tomatensoep eten.

Terug naar de kersttulband. Ik vond het recept bij Foody. Een tulband maken had ik één keer eerder gedaan (deze), maar gebruikte toen een pakje voor tulband mix (oeps). Die tulband was zo droog dat hij vrij snel weggegooid werd. Ik moest het nog een keer proberen en hij is deze keer erg goed gelukt. De toplaag is van witte chocolade met pistachenootjes en cranberry’s. Goddelijke combinatie!

Eet smakelijk!





Andere blogs...

Geen reacties

Laat een reactie achter