Persoonlijk

Recept plukbrood met veel knoflook

Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En als het resultaat dan ook nog eens superlekker is, ben ik blij dat ik het weer kan delen.

Recept plukbrood. Dit weekend bakte ik een brood, maar vond het een saai brood. Ik maakte er een plukbrood van, met veeeeeel knoflook. Tip: eet dit brood dus niet een dag voordat je een belangrijke date of sportsessie hebt gepland 🙂

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook: Opzoek naar nog meer heerlijke recepten? Kijk dan ook eens hier.

Wat heb je nodig voor het plukbrood

 • 500 gram tarwebloem
 • 1 zakje gist (7 gram)
 • 325 ml lauwwarm water
 • snuf zout

Wat heb je nodig voor de vulling

 • 2 bollen mozzarella
 • 8 tenen knoflook
 • 250 gram gezouten roomboter
 • peper
 • zeezout
 • handje basilicum

Hoe maak je het plukbrood

Je moet even de tijd neen voor het maken van het plukbrood. Om het deeg te maken meng je het zout door de bloem. Los het zakje gist op in het lauwwarme water. Ik kneedde het deeg met deeghaken in de mixer, maar je kunt ook met de hand kneden, heb je meteen een perfecte workout. Schenk het water langzaam bij de bloem en kneed alles ongeveer 15 minuten. Je deeg is klaar als je er een vlies van kunt trekken. Een flinke bol kauwgom. Doe wat olie in een glazen kom en dek af met plastic folie. Een schonen natte theedoek mag ook. Leg je deegbol op een warme plek (bijvoorbeeld dichtbij de verwarming) en laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen.

Als je deeg verdubbeld is in volume, kneed je het nog een keer. Maak er een mooie bol van en doe deze in een met bakpapier bedekte vuurvaste pan. Dek af met huishoudfolie en laat nog eens 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 230 graden. Voordat je het brood in de oven doet, gooi je een klein kopje water in de bakplaat (onderin de oven). Zet nu het brood in de oven, zo krijgt het brood een lekker korst en door het stoom kan je brood mooi rijzen. Bak het brood in ongeveer 35 minuten bruin. Klop op de onderkant om te testen als het brood gaar is. Wanneer het hol klinkt, is je brood gaar!

Vullen van het plukbrood

verwarm de oven voor op 180 graden. Om het brood te vullen snij je het brood in de lengte en breedte. Snij niet helemaal tot de onderkant, om dat te voorkomen, leg je 2 pollepels naast het brood. Vul de gleuven met plakjes mozzarella. Plet en snij de 8 teentjes knoflook en doe deze bij de roomboter in een pannetje, voeg peper en zout toe. Smelt de boter op lage temperatuur en schenkt de gesmolten boter met knoflook over het brood. Strooi wat fijngehakte basilicum over het brood en bak in ongeveer 10 minuten bruin. Het plukbrood is klaar als de mozzarella helemaal gesmolten is en het brood mooi knapperig en bruin. Serveer met een lekkere zoete aardappelsoep of tijdens een borrel met vrienden.

Bon appetit!

Brabantia ambassadeur

Bij het maken van dit brood gebruik ik producten van Brabantia, waaronder het broodmes, snijplank, pollepels, broodtrommel en pedaalemmer NewIcon. Ik ben dit jaar één van de vijf trotse ambassadeurs.

Een boek vol met zelfmakers en recepten, je vindt het in Smûk!

Ik laat je zien dat iedereen creatief is, alles wat je nodig hebt zijn eenvoudige instructies.
Met 60 zelfmakers en recepten laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.
Wedden dat jij met Smûk ook de meest indrukwekkende dingen maakt.

Nu te koop voor € 17,95 incl. verzendkosten 

No Comments

  Leave a Reply