Uittips

Texel minibreak

Is het al bijna kerst? Dit jaar kijk ik er nog meer naar uit dan andere jaren. Ik heb zin om het hele huis (inclusief tuin) maximaal onder te dompelen in Kerstsferen. En het kan zomaar zijn dat ik hier half november al mee begin. Net als de Kerst, had ik ook zoveel zin in de herfstvakantie. Op de planning stond om deze week naar ons favoriete Denemarken te gaan. Vorig jaar in de herfstvakantie verbleven we in het prachtige Noord Jutland. Denemarken hebben we een jaar opgeschoven en in plaats daarvan boekten we een midweek Texel.

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook: Op de fiets langs 7 van de 11 steden en onderweg scoor je de lekkerste streekproducten; De culinaire elfstedentocht

Saar en het strand

Ieder jaar gaan we wel een paar keer naar Terschelling, af en toe naar Ameland of Vlieland. Texel en Schiermonnikoog zijn de eilanden die minder in ons systeem zitten. En dat is toch heel erg jammer, want Texel heeft veel moois te bieden. Zoals het prachtige natuurgebied de Slufter, de prachtige stranden van Texel met als favoriet de vuurtoren in De Cocksdorp, het vissersdorpje Oudeschild en niet te vergeten het gezellige dorpje Den Burg. We verbleven in een huisje in het centrum van het dorpje de Koog. Een fijne plek op slechts vijf minuten loopafstand van het strand. En laten het strand en Saar een heel goede combinatie zijn :).

Confettiregen en een verrekijker

De herfstvakantie stond in het teken van niks doen, ik las het boek Confettiregen van Splinter Chapot, we maakten veel wandelingen, plukten Dahlia’s en we hebben namen onze geleende verrekijker overal mee naartoe. Dit is meteen een tip als je met kinderen erop uit gaat. Daardoor krijgen ze een hele andere kijk op dingen. We spotten vogels, boten op zee maar ook de vuurtoren was van ver te bewonderen.

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

 • Reply
  Liza Veenendaal
  28 oktober 2020 at 07:31

  Prachtige foto’s weer. Zo genieten we met jullie mee.

Leave a Reply