Uittips

Texel minibreak

Is het al bijna kerst? Dit jaar kijk ik er nog meer naar uit dan andere jaren. Ik heb zin om het hele huis (inclusief tuin) maximaal onder te dompelen in Kerstsferen. En het kan zomaar zijn dat ik hier half november al mee begin. Net als de Kerst, had ik ook zoveel zin in de herfstvakantie. Op de planning stond om deze week naar ons favoriete Denemarken te gaan. Vorig jaar in de herfstvakantie verbleven we in het prachtige Noord Jutland. Denemarken hebben we een jaar opgeschoven en in plaats daarvan boekten we een midweek Texel.

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook: Op de fiets langs 7 van de 11 steden en onderweg scoor je de lekkerste streekproducten; De culinaire elfstedentocht

Saar en het strand

Ieder jaar gaan we wel een paar keer naar Terschelling, af en toe naar Ameland of Vlieland. Texel en Schiermonnikoog zijn de eilanden die minder in ons systeem zitten. En dat is toch heel erg jammer, want Texel heeft veel moois te bieden. Zoals het prachtige natuurgebied de Slufter, de prachtige stranden van Texel met als favoriet de vuurtoren in De Cocksdorp, het vissersdorpje Oudeschild en niet te vergeten het gezellige dorpje Den Burg. We verbleven in een huisje in het centrum van het dorpje de Koog. Een fijne plek op slechts vijf minuten loopafstand van het strand. En laten het strand en Saar een heel goede combinatie zijn :).

Confettiregen en een verrekijker

De herfstvakantie stond in het teken van niks doen, ik las het boek Confettiregen van Splinter Chapot, we maakten veel wandelingen, plukten Dahlia’s en we hebben namen onze geleende verrekijker overal mee naartoe. Dit is meteen een tip als je met kinderen erop uit gaat. Daardoor krijgen ze een hele andere kijk op dingen. We spotten vogels, boten op zee maar ook de vuurtoren was van ver te bewonderen.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

1 Comment

 • Reply
  Liza Veenendaal
  28 oktober 2020 at 07:31

  Prachtige foto’s weer. Zo genieten we met jullie mee.

Leave a Reply