Recepten

Een naked cake; de ideale weekendtaart!

Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er zo blij mee, de warmte is heerlijk. Saar heeft inmiddels ook een nieuwe favoriete plek in de kamer. Dit weekend beloofd onstuimig te worden, dus je kunt mij vinden bij de houtkachel met taart!

Recept naked cake

Vandaag dook ik even de keuken in voor een naked cake. Die stond al even op mijn lijst om te maken. Ik had een beetje hulp van Dr. Oetker en Dille & Kamille 🙂

(lees verder onder de foto’s)

Recept naked cake
Recept naked cake

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

Recept naked cake
Recept naked cake

Nog even over de taart. Ik zal delen hoe ik mijn eenvoudige versie maakte.

Wat heb je nodig voor een Naked cake

 • Oetker biscuit beslag
 • 5 eieren
 • 50 ml water
 • 2 bakjes roomkaas (Philadelphia)
 • 60 g witte chocolade
 • rasp van 2 citroenen
 • 100 g poedersuiker
 • 150 g roomboter

We gaan aan de slag

 1. Maak het beslag voor de biscuitcake volgens het pak.

  Meet / weeg de inhoud en deel door drie. Want je maakt een drie lagen cake. Bak elke laag in 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

 2. Meng de boter (op kamertemperatuur) met de poedersuiker en smelt de chocolade au bain marie.

  Doe alle ingredienten (gesmolten boter, poedersuiker, gesmolten chocolade en roomkaas) in een kom en mix alles door elkaar. Zet de botercrème een uur in de koelkast om af te koelen.

 3. Leg de eerst cakelaag op een bord of taartplateau, smeer er een royale laag botercrème op en leg er de tweede cakelaag op.

  Bestrijk opnieuw met de botercréme en herhaal dit ook voor de derde cake.

 4. Bestrijk de randen ook met de botercréme.

  Dit hoeft niet heel netjes, dat geeft het mooiste ‘naked’ resultaat. Maak af met wat citroenschaafsel en een takje eucalyptus (mag ook wat anders zijn :)).

Ik wens je een fijn weekend! Met taart 🙂

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Nog meer lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

No Comments

  Leave a Reply