Persoonlijk

Doctor in the House

Zo dat is lang geleden dat ik een blog maakte in huis. Na al de fijne vakantiefoto’s is een dag binnen fotograferen ook wel even fijn. Op dit moment waait het flink en er valt af en toe een bui, niet erg om binnen te blijven. Ik zou zeggen kom maar door met de herfst en interieur blogposts. En die komen er! Over drie weken is de VT wonen interieur en designbeurs en ook dit jaar heb ik de eer om een stijlkamer te maken met de kleur van het jaar Spiced Honey. Ik vind de kleur heerlijk warm en goed te combineren. Een echte herfstkleur.

Wat lees je in dit blog

(Lees verder onder de foto’s)

Tafellamp Note van House Doctor als eyecatcher in huis - www.wimke.nl

Tafellamp Note van House Doctor als eyecatcher in huis - www.wimke.nl
Tafellamp Note van House Doctor als eyecatcher in huis - www.wimke.nl

Eucalyptusplant

In huis is er de afgelopen tijd al weer het een en ander veranderd. Sinds een paar dagen staat er een giga Eucalyptusplant in de woonkamer. Weer een aangename afwisseling na al de cactussen en pilea’s. Het ruikt heerlijk en doordat hij zo groot is valt het niet op als ik een paar takjes afknip voorin een vaasje. De Eucalyptus is niet bij uitstek een kamerplant. Eigenlijk is het een echte zomerplant uit Australië. Wist je dat de Eucaluptus bij de Aboriginals als heilige boom wordt gezien?

Wanneer je de ‘Azura’ Eucalyptusplant op een lichte zonnige plek in huis, bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of slaapkamer neerzet en eens per week wat water, dan houdt hij het lang vol. Je kunt hem voor het spa-effect ook in de badkamer zetten.

Naast de wijziging in planten heb ik een nieuwe hoes gekocht voor de bank (deze zit er nog niet omgeen). Met een pup is het lastig om de bekleding schoon te houden, modderpootjes en kauwstokjes zijn onvermijdelijk. Deze gele hoes gaat volgende week in de wasmachine. Ik hou jullie op de hoogte. En er is een nieuwe eyecatcher in de woonkamer, een nieuwe lamp.

Tafellamp Note van House Doctor als eyecatcher in huis - www.wimke.nl
Tafellamp Note van House Doctor als eyecatcher in huis - www.wimke.nl

Tafellamp Note

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een zwak heb voor mooie lampen. Door ons huis heb ik al een mooie verzameling (tafel)lampen bij elkaar gespaard: de TrashMe lamp gemaakt van verpulverde eierdozen, de houten Muuto-lamp en de Artemide wandlampen in de keuken. Het zijn subtiele eyecatcers in huis. Sinds kort hebben we een nieuw pronkstuk in de kamer, eentje die al even op mijn wensenlijstje stond; de grote glazen tafellamp Note van House Doctor. De aluminum voet heeft de grote glazen bol van gekleurd glas. Draai er een mooie led-gloeilamp in, eentje die gezien mag worden, daar wordt de lamp nog mooier van. Hij is stoer en subtiel tegelijk. Ik neem hem mee naar de woonbeurs, dan kun je hem meteen in het ‘echt’ bekijken.

Tafellamp Note van House Doctor als eyecatcher in huis - www.wimke.nl

Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

Lees ook eens onderstaande blogs

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

2 Comments

 • Reply
  Alet
  13 september 2018 at 06:34

  Ik wist niet dat de Eucalyptusplant in huis kon en heb er zodoende dit jaar eentje in de tuin gepoot.
  Ik wil de takjes gaan gebruiken voor de Kerst hier in huis.
  Lijkt me leuk om een keertje naar de woonbeurs te komen maar ik ben bang dat dat dit jaar ook niet gaat lukken……

 • Reply
  Stephanie Komen
  13 september 2018 at 08:58

  Wat een leuke lamp! Ik houd van aparte interieur items en deze is perfect voor onze eettafel 🙂

Leave a Reply