Recepten

Appelchips maken uit SMÛK

Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips.

Appels plukken in de tuin van mijn ouders

Vorig jaar maakte ik deze prachtige foto’s van Madee in de tuin bij mijn ouders. Alles op de foto’s vind ik perfect, de zon, de kleuren, het rommelige haar van Madee en haar net te kleine tuinbroek. Helaas hebben we nog geen tijd gehad om appels te plukken, maar hij staat op de planning voor volgende week. Van appelchips moet je meteen een hele bult maken. Want je blijft er van dooreten!

(lees verder onder de foto’s)

Appelchips maken - www.wimke.nl

Wat heb je nodig om appelchips te maken

  • kilo appels
  • mandoline
  • kaneel
  • citroensap

(Hoe je de appelchips moet maken lees je onder de foto’s)

Appelchips maken - www.wimke.nl
Appelchips maken - www.wimke.nl

Zo maak je appelchips

Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels en snij mooie dunne plakken met de mandoline. Je kunt de appels schillen, maar hoeft niet, de vitamientjes zitten immers onder de schil. Als je geen mandoline hebt snij je plakken met een mes. Zorg ervoor dat de plakken ongeveer even dik zijn. Doe de schijven in een mengkom en strooi hier kaneel en citroensap overheen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de appelschijven. Zorg ervoor de de schijven elkaar niet raken en bak de schijven in ongeveer tweeëneenhalf uur krokant. Keer de appels na anderhalf uur. Als je schijven nog niet knapperig zijn is niet erg, bij het afkoelen worden ze nog wat krokanter.

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Appelchips maken - www.wimke.nl
Appelchips maken - www.wimke.nl

Appelchips maken

Is het je gelukt om de appelchips te maken? Heb je tips om dit recept nog beter te maken? Laat het me gerust weten ok? Heb je dit blog ook al gelezen? Mo Lips van Kwantex maakte mijn appelchips uit Smûk.

Nog meer inspiratie nodig? Lees ook eens onderstaande blogs

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

No Comments

    Leave a Reply