Appelchips maken uit SMÛK

Zo maak je zelf appelchips - www.wimke.nl

Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Vorig jaar maakte ik deze prachtige foto’s van Madee in de tuin bij mijn ouders. Alles op de foto’s vind ik perfect, de zon, de kleuren, het rommelige haar van Madee en haar net te kleine tuinbroek. Helaas hebben we nog geen tijd gehad om appels te plukken, maar hij staat op de planning voor volgende week.

Van appelchips moet je meteen een hele bult maken. Want je blijft er van dooreten!

Wat heb je nodig om appelchips te maken:

  • kilo appels
  • mandoline
  • kaneel
  • citroensap

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Zo maak je zelf appelchips - www.wimke.nlZo maak je zelf appelchips - www.wimke.nlZo maak je zelf appelchips - www.wimke.nlZo maak je zelf appelchips - www.wimke.nl

Zo maak je appelchips:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Was de appels en snij mooie dunne plakken met de mandoline. Je kunt de appels schillen, maar hoeft niet, de vitamientjes zitten immers onder de schil. Als je geen mandoline hebt snij je plakken met een mes. Zorg ervoor dat de plakken ongeveer even dik zijn. Doe de schijven in een mengkom en strooi hier kaneel en citroensap overheen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de appelschijven. Zorg ervoor de de schijven elkaar niet raken en bak de schijven in ongeveer tweeëneenhalf uur krokant. Keer de appels na anderhalf uur. Als je schijven nog niet knapperig zijn is niet erg, bij het afkoelen worden ze nog wat krokanter.

Eet smakelijk!

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Zo maak je zelf appelchips - www.wimke.nlZo maak je zelf appelchips - www.wimke.nl

Nog meer inspiratie nodig? Lees ook eens onderstaande blogs

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Je kan Smûk hier bestellen

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply