Recepten

Verbouwen en koken

Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig zijn, maar er komt ook steeds meer bij. De bijkeuken wordt onderdeel van de keuken en de garage wordt helemaal omgebouwd tot een geïsoleerd washok en een fietsenhok. Omdat de garage helemaal leeg moest staat de inboedel in de woonkamer en door de rest van het huis. De racefiets en de vriezer hebben zelfs een ereplek in de woonkamer gekregen.

(lees verder onder de foto’s)

hralbert-heijn-2 hralbert-heijn-5

Warme maaltijdsalades

Verbouwen en uitgebreid koken gaan niet samen. Mijn dagelijkse boodschappen bestaan uit snelfilterkoffie en koeken voor de jongens die aan het werk zijn en koken schiet er steeds vaker bij in. Ik merk dat we tijdens deze verbouwing anders eten, gemakkelijker. Toen we een paar weken zonder keuken zaten, aten we dagelijks een magnetronmaaltijd, een broodje kaas of lekker buiten de deur en uit de troep. Maar nu zit de keuken er dan in en de rest van de verbouwing gaat rustig door. Ik vind er niks aan om te koken in een keuken die nog niet af is. Dus het is al snel even een soepje, wraps of een maaltijdsalade. Nu komt Albert Heijn met warme maaltijdsalades! Hoe fijn is dat!? Toch warm eten, gezond en perfect voor tussen de verbouwing door! Albert Heijn heeft gevraagd of wij deze salades wilden testen. Dat wilden we wel, ons testteam ging aan de slag.

hralbert-heijn-7

Drie verschillende warme salades

Provençaalse groente met aardappelpartjes en vinaigrette, Griekse kip gyros met aardappelpartjes en tzatziki en Italiaanse worstjes met aardappelpartjes en witte wijnazijn vinaigrette. Samen met de meisjes hebben we deze getest en een cijfer gegeven. Voordat je gaat eten moet je wel even vijf minuten met potten en pannen aan de slag. Je bakt de aardappeltjes met groente of vlees in een koekenpan, mengt het met de salade in een schaal en maakt het af met de dressing en/of croutons. Tadaa! Klaar is Kees.

hralbert-heijn-8Bente en Madee dachten niet lang na over hun persoonlijke favoriet: de Italiaanse worstjes met aardappeltjes en witte wijnazijn vinaigrette.

Bon appetit!


Deze blogpost maakte ik in samenwerking met Albert Heijn

No Comments

    Leave a Reply