Recepten

Recept pompoencake

De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op hun mooist en seizoensproducten het lekkerst, zoals pompoenen. Je kunt me wakker maken voor een stevige pompoensoep, pompoencurry maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke pompoencake van maken.

Lees verder onder de foto’s

Pompoencake
Pompoencake

Lees ook: Een taart maken? Op deze pagina heb ik een paar heerlijke recepten verzamelt.

Pompoencake

Welke ingrediënten heb je nodig om een heerlijke pompoencake te maken

  • 400 gram pompoen
  • 3 verse eieren
  • 150 gram basterdsuiker
  • 150 gram zachte boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 100 gram rozijnen
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • Eetbare parels

(lees verder onder de foto’s)

Pompoencake
Pompoencake

We gaan aan de slag met het maken van de pompoencake

  1. Doe het vruchtvlees van je uitgeholde pompoen in een pannetje.

    Doe er een laagje water en een snufje zout bij. Laat het een kwartiertje koken totdat de stukjes zacht zijn.

  2. Als het kwartier voorbij is giet je het vruchtvlees over in een vergiet. Laat het afkoelen.

  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

  4. Als de pompoen is afgekoeld maak je er puree van. Doe dit bijvoorbeeld met een stamper.

  5. Klop 100 gram boter, de basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom en klop het met een garde.

    Doe de eieren er stuk voor stuk bij, dan krijg je een luchtige massa. Tip: doe dit samen met een vriendje of vriendinnetje, dan kun je elkaar afwisselen en krijg je geen lamme arm!

  6. Doe het meel en de pompoenpuree in de kom, en als laatste de rozijnen, het kaneel en het zout. Blijf alles goed door elkaar mengen.

  7. Als het beslag klaar is doe je het met een houten lepel of spatel in een ingevette cakevorm.

  8. Doe de cakevorm in de (inmiddels voorverwarmende) oven voor 75 minuten.

  9. Maak een glazuurlaag voor de cake, oftewel een laagje glamour!

    Mix hiervoor in een kom 50 gram boter (het overgebleven deel dus), de roomkaas, het poedersuiker en de vanillesuiker door elkaar, tot er een glad mengsel overblijft.

  10. Haal de cake uit de over en kijk met een sate prikker of de cake van binnen gaar is.

    Als er geen beslag aan je prikker kleeft is ‘ie klaar! Laat hem even afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.

  11. Strijk met een spatel het glazuur dat je net hebt gemaakt over de cake heen zodat het er vanaf druipt. Voeg als finishing touch nog wat eetbare parels toe.

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

Nog meer lekkere recepten

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

2 Comments

  • Reply
    Matthias
    2 januari 2021 at 00:46

    Hoe groot is de bakvorm?

    • Reply
      wimke
      3 januari 2021 at 19:13

      Hallo Matthias,

      Ik heb een cakeblik van 30 cm gebruikt.

      Fijne avond

Leave a Reply