Recepten

Recept karamel appels

Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn er zoveel dat we meteen voor de rest van het jaar appelmoes hebben en er gaan nog een paar appels in de plaattaart. Mijn appel-inspiratie hield hier op. Als alle appels op zijn, dan ineens weet je wat je ermee wilt gaan maken. Zoals deze appels met een dikke laag karamel. De appels zijn in de supermarkt bijna gratis en van Nederlandse bodem. Het allerlekkerst dus!

(tekst loopt door onder foto’s)

Karamel appels
hrkaramelappels
hrkaramelappels-3
hrkaramelappels-13
hrkaramelappels-10
hrkaramelappels-12
hrkaramelappels14

Karamel appels maken

Voordat je met de karamel begint, doe je even wat voorbereiding. Was alvast de appels en zet ze alvast op een plaat of rooster. Ondertussen zet je een pannetje op het vuur om de amandelsnippers te roosteren. Maak de karamel wanneer je klaar bent met de amandelen. Blijf de karamel roeren totdat deze lichtbruin is en schenk het over de appels. Pas op want de karamel is knetterheet. Strooi, als de karamel nog zacht is, de amandelsnippers over de appels. Even af laten koelen dan wordt de karamel wat harder en meteen opeten (met een scherp mesje en vorkje). Je kunt de appels ook gebruiken als traktatie. Druk er een stevig stokje in en geef er een servet bij.

hrkaramelappels-6

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook onderstaande blogs

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Flower Focaccia recept

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply