Persoonlijk

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is hij nu helemaal eigen. Het is een kleur waarmee je zoveel kanten op kunt. Op de woonbeurs combineerde ik hem met Raspberry Swirl, nu combineer ik hem in de woonkamer met wit en blank hout.

(lees verder onder de foto’s)

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl
Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Om een beeld te krijgen hoe de kleur op de muur zou staan met daglicht gebruikte ik eerst de Flexa kleurtester op de wand welke de Kleur van het Jaar zou krijgen. Superhandig, je moet wel even wachten, want als de verf nog nat is, is de kleur net wat anders dan als hij droog is.

Heart Wood en sierpleister

De muur waarmee ik aan de slag ging heeft sierpleister met een fijne korrel. Ik maakte eerst de muur schoon met een droge theedoek. Omdat de muur een fijne korrel heeft, is het niet handig om met een natte doek schoon te maken. Ik plakte de muur af en drukte het tape goed aan. Dan laat hij minder verf door. Ik liet de randen langs de muren ongeveer 5 cm vrij. Je krijgt nooit een superstrakke rand door de fijne korrel.

Eerst verfde ik langs de randen en kon toen met een vachtroller vrij snel de muur schilderen. Let op, een sierpleisterwand neemt meer verf op dan een gladde want en droogt ook iets minder snel. Groot voordeel is dat je bij sierpleister geen banen in je verfwerk ziet. Dus erg mooi kleurt en dekt!

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl
Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Verlichting en sfeer; Philips led-lamp met Warmglow

De kleur Heart Wood ziet bij verschillend licht er steeds weer anders uit. Als de zon schijnt is hij lila, op een druilerige dag oogt hij meer taupe en als ik ‘s avonds een kaars brandt krijgt hij een hele warme gloed. Zowel kleur als licht beïnvloedt de sfeer in huis. Van Phillips kreeg ik een led-lamp met WarmGlow. Deze lamp heeft een dimfunctie en kun je het licht geleidelijk dimmen tot de warme tinten van traditionele lampen. In tegenstelling tot standaard-LEDs geven deze Philips-lampen met de vertrouwde vorm een dimbare warme gloed, waarmee je gewone, functionele verlichting kunt omtoveren in uitnodigende warme sfeerverlichting. Hoe meer je dimt, hoe warmer het licht oogt. Zo kun je altijd zelf een gezellig sfeertje creëren. Zo zie je op onderstaande foto’s heel goed het verschil in sfeerlicht en wat het doet met de kleur Heart Wood. 

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Bekijk hieronder mijn eerdere samenwerkingen met Flexa

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

2 Comments

 • Reply
  Yvonne
  15 november 2017 at 11:32

  Geen idee of ik bij de eerste 5 hoor maar zou het graag ontvangen 🙂 !
  Groet

  Yvonne

 • Reply
  Alet
  15 november 2017 at 14:12

  Deze kleur staat erg mooi in combinatie met het blank hout en wit.
  Ik hou het hier persoonlijk, in de kamer, toch maar bij wit. Ben bang dat ik snel uitgekeken raak op deze kleur……..

Leave a Reply