Persoonlijk

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is hij nu helemaal eigen. Het is een kleur waarmee je zoveel kanten op kunt. Op de woonbeurs combineerde ik hem met Raspberry Swirl, nu combineer ik hem in de woonkamer met wit en blank hout.

(lees verder onder de foto’s)

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl
Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Om een beeld te krijgen hoe de kleur op de muur zou staan met daglicht gebruikte ik eerst de Flexa kleurtester op de wand welke de Kleur van het Jaar zou krijgen. Superhandig, je moet wel even wachten, want als de verf nog nat is, is de kleur net wat anders dan als hij droog is.

Heart Wood en sierpleister

De muur waarmee ik aan de slag ging heeft sierpleister met een fijne korrel. Ik maakte eerst de muur schoon met een droge theedoek. Omdat de muur een fijne korrel heeft, is het niet handig om met een natte doek schoon te maken. Ik plakte de muur af en drukte het tape goed aan. Dan laat hij minder verf door. Ik liet de randen langs de muren ongeveer 5 cm vrij. Je krijgt nooit een superstrakke rand door de fijne korrel.

Eerst verfde ik langs de randen en kon toen met een vachtroller vrij snel de muur schilderen. Let op, een sierpleisterwand neemt meer verf op dan een gladde want en droogt ook iets minder snel. Groot voordeel is dat je bij sierpleister geen banen in je verfwerk ziet. Dus erg mooi kleurt en dekt!

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl
Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Verlichting en sfeer; Philips led-lamp met Warmglow

De kleur Heart Wood ziet bij verschillend licht er steeds weer anders uit. Als de zon schijnt is hij lila, op een druilerige dag oogt hij meer taupe en als ik ’s avonds een kaars brandt krijgt hij een hele warme gloed. Zowel kleur als licht beïnvloedt de sfeer in huis. Van Phillips kreeg ik een led-lamp met WarmGlow. Deze lamp heeft een dimfunctie en kun je het licht geleidelijk dimmen tot de warme tinten van traditionele lampen. In tegenstelling tot standaard-LEDs geven deze Philips-lampen met de vertrouwde vorm een dimbare warme gloed, waarmee je gewone, functionele verlichting kunt omtoveren in uitnodigende warme sfeerverlichting. Hoe meer je dimt, hoe warmer het licht oogt. Zo kun je altijd zelf een gezellig sfeertje creëren. Zo zie je op onderstaande foto’s heel goed het verschil in sfeerlicht en wat het doet met de kleur Heart Wood. 

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Bekijk hieronder mijn eerdere samenwerkingen met Flexa

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

2 Comments

 • Reply
  Yvonne
  15 november 2017 at 11:32

  Geen idee of ik bij de eerste 5 hoor maar zou het graag ontvangen 🙂 !
  Groet

  Yvonne

 • Reply
  Alet
  15 november 2017 at 14:12

  Deze kleur staat erg mooi in combinatie met het blank hout en wit.
  Ik hou het hier persoonlijk, in de kamer, toch maar bij wit. Ben bang dat ik snel uitgekeken raak op deze kleur……..

Leave a Reply