Persoonlijk

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is hij nu helemaal eigen. Het is een kleur waarmee je zoveel kanten op kunt. Op de woonbeurs combineerde ik hem met Raspberry Swirl, nu combineer ik hem in de woonkamer met wit en blank hout.

(lees verder onder de foto’s)

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl
Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Om een beeld te krijgen hoe de kleur op de muur zou staan met daglicht gebruikte ik eerst de Flexa kleurtester op de wand welke de Kleur van het Jaar zou krijgen. Superhandig, je moet wel even wachten, want als de verf nog nat is, is de kleur net wat anders dan als hij droog is.

Heart Wood en sierpleister

De muur waarmee ik aan de slag ging heeft sierpleister met een fijne korrel. Ik maakte eerst de muur schoon met een droge theedoek. Omdat de muur een fijne korrel heeft, is het niet handig om met een natte doek schoon te maken. Ik plakte de muur af en drukte het tape goed aan. Dan laat hij minder verf door. Ik liet de randen langs de muren ongeveer 5 cm vrij. Je krijgt nooit een superstrakke rand door de fijne korrel.

Eerst verfde ik langs de randen en kon toen met een vachtroller vrij snel de muur schilderen. Let op, een sierpleisterwand neemt meer verf op dan een gladde want en droogt ook iets minder snel. Groot voordeel is dat je bij sierpleister geen banen in je verfwerk ziet. Dus erg mooi kleurt en dekt!

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl
Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Verlichting en sfeer; Philips led-lamp met Warmglow

De kleur Heart Wood ziet bij verschillend licht er steeds weer anders uit. Als de zon schijnt is hij lila, op een druilerige dag oogt hij meer taupe en als ik ’s avonds een kaars brandt krijgt hij een hele warme gloed. Zowel kleur als licht beïnvloedt de sfeer in huis. Van Phillips kreeg ik een led-lamp met WarmGlow. Deze lamp heeft een dimfunctie en kun je het licht geleidelijk dimmen tot de warme tinten van traditionele lampen. In tegenstelling tot standaard-LEDs geven deze Philips-lampen met de vertrouwde vorm een dimbare warme gloed, waarmee je gewone, functionele verlichting kunt omtoveren in uitnodigende warme sfeerverlichting. Hoe meer je dimt, hoe warmer het licht oogt. Zo kun je altijd zelf een gezellig sfeertje creëren. Zo zie je op onderstaande foto’s heel goed het verschil in sfeerlicht en wat het doet met de kleur Heart Wood. 

Warm Glow en Heart Wood - Flexa kleur van het jaar 2018 | www.wimke.nl

Bekijk hieronder mijn eerdere samenwerkingen met Flexa

Pure meisjeskleuren

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van …
Lees meer…

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is …
Lees meer…

Een zwarte veranda

Drie dagen voor onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane leek het ons nog een goed idee om de veranda zwart te verven. Een stoere uitstraling …
Lees meer…

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white …
Lees meer…

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer…

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer …
Lees meer…

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers …
Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

2 Comments

 • Reply
  Yvonne
  15 november 2017 at 11:32

  Geen idee of ik bij de eerste 5 hoor maar zou het graag ontvangen 🙂 !
  Groet

  Yvonne

 • Reply
  Alet
  15 november 2017 at 14:12

  Deze kleur staat erg mooi in combinatie met het blank hout en wit.
  Ik hou het hier persoonlijk, in de kamer, toch maar bij wit. Ben bang dat ik snel uitgekeken raak op deze kleur……..

Leave a Reply