Uittips

Aanschuiflunch op zondag

Wat was het afgelopen weekend genieten! Je kon het bijna een mini-vakantie noemen. We hebben het maximale eruit gehaald! Bente kwam woensdag terug van haar groep 8 schoolkamp. Het was dan ook heel fijn dat ze een beetje bij kon komen in dit xxl-weekend. Dat uitrusten heeft niet heel lang geduurd, want ze wilde graag scrunchies (frutsels in de jaren tachtig) verkopen tijdens de Overtuinenfair bij ons afgelopen zaterdag in IJlst. Samen met haar vriendin haalde ze stofjes en knipte en naaiden ze 77 scrunchies tot laat in de avond. Madee wilde ook met haar vriendinnetje wat verkopen en ze bedachten dat pannenkoeken en limonade een succes kon zijn.. En dat klopt. Zowel de scrunchies als pannenkoeken zijn nog steeds erg gewild.

(lees verder onder de foto’s)

Aanschuiven op het Flinkeboskje

Zondag werd het warm. Ik had deze dag een date met Wopke. We hadden een aanschuiflunch bij het Flinkeboskje en werden verwend door Pieter en Petra van Kookatelier Zuiderzee met een heerlijke drie gangen lunch. Bij het Kookatelier in Gaast kun je trouwens ook kookworkshops volgen of ze inhuren als thuiskok. Speciaal voor mij hadden ze een vegetarisch lunch gemaakt, alle producten die ze gebruikten zijn verantwoord.

De lange tafels stonden lekker in de schaduw en waren prachtig gedekt. Het leuke van zo’n aanschuiflunch is dat je aan tafel zit met gasten die je niet kent. En dat is leuk. We zaten bij Saskia en Martin uit de Beemster die een weekendje Friesland hadden geboekt.

Maandelijkse streekmarkt

Tijdens de lunch was er ook de maandelijkse streekmarkt. Voor wie de streekmarkt nog onbekend is, de streekmarkt verkoopt zoals de naam al zegt alle mooie producten uit de streek zoals veldboeketten bloemen, honing, vlees, asperges en geitenkaas. En de pop-up store van Sip & Clara is dan ook open. Genoeg redenen om eens even langs te gaan, want de plek is erg inspirerend. Wist je trouwens dat de foto’s van mijn boek hier gemaakt zijn?

Wil je ook eens aanschuiven? Kijk even op de website van It Flinkeboskje.

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

 • Reply
  Jennie
  14 juni 2019 at 15:04

  Leuke blogs schrijf je

Leave a Reply