Uittips

Aanschuiflunch op zondag

Wat was het afgelopen weekend genieten! Je kon het bijna een mini-vakantie noemen. We hebben het maximale eruit gehaald! Bente kwam woensdag terug van haar groep 8 schoolkamp. Het was dan ook heel fijn dat ze een beetje bij kon komen in dit xxl-weekend. Dat uitrusten heeft niet heel lang geduurd, want ze wilde graag scrunchies (frutsels in de jaren tachtig) verkopen tijdens de Overtuinenfair bij ons afgelopen zaterdag in IJlst. Samen met haar vriendin haalde ze stofjes en knipte en naaiden ze 77 scrunchies tot laat in de avond. Madee wilde ook met haar vriendinnetje wat verkopen en ze bedachten dat pannenkoeken en limonade een succes kon zijn.. En dat klopt. Zowel de scrunchies als pannenkoeken zijn nog steeds erg gewild.

(lees verder onder de foto’s)

Aanschuiven op het Flinkeboskje

Zondag werd het warm. Ik had deze dag een date met Wopke. We hadden een aanschuiflunch bij het Flinkeboskje en werden verwend door Pieter en Petra van Kookatelier Zuiderzee met een heerlijke drie gangen lunch. Bij het Kookatelier in Gaast kun je trouwens ook kookworkshops volgen of ze inhuren als thuiskok. Speciaal voor mij hadden ze een vegetarisch lunch gemaakt, alle producten die ze gebruikten zijn verantwoord.

De lange tafels stonden lekker in de schaduw en waren prachtig gedekt. Het leuke van zo’n aanschuiflunch is dat je aan tafel zit met gasten die je niet kent. En dat is leuk. We zaten bij Saskia en Martin uit de Beemster die een weekendje Friesland hadden geboekt.

Maandelijkse streekmarkt

Tijdens de lunch was er ook de maandelijkse streekmarkt. Voor wie de streekmarkt nog onbekend is, de streekmarkt verkoopt zoals de naam al zegt alle mooie producten uit de streek zoals veldboeketten bloemen, honing, vlees, asperges en geitenkaas. En de pop-up store van Sip & Clara is dan ook open. Genoeg redenen om eens even langs te gaan, want de plek is erg inspirerend. Wist je trouwens dat de foto’s van mijn boek hier gemaakt zijn?

Wil je ook eens aanschuiven? Kijk even op de website van It Flinkeboskje.

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

1 Comment

  • Reply
    Jennie
    14 juni 2019 at 15:04

    Leuke blogs schrijf je

Leave a Reply