Recepten

Recept zongedroogde tomaten

Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin om te koken. Vooruit, we zetten de Air Fryer eens aan, nemen een pastasalade en tosti’s als diner kan best. Favoriet is een brood Bijvoorbeeld sodabrood, panbrood of turks brood uit de oven. Heerlijk met eigengemaakte dippers of zongedroogde tomaatjes. Daar denkt de rest van het gezin gelukkig ook zo over. En zo moeilijk zijn die zongedroogde tomaatjes niet te maken.

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl
zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

Lees ook: Op deze pagina vind je nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

Sunkissed Tomatos

Tomaatjes zijn in de zomer op hun lekkerst. Ze ruiken dan superzoet, smaken heerlijk en zijn helemaal niet duur. Perfect om nu tomaten in te slaan. Van veel hollandse tomaten kun je overheerlijke sunkissed tomaatjes maken. Het is hartstikke simpel, je moet er alleen even de tijd voor nemen.

Wat heb je nodig voor een pot vol zongedroogde tomaatjes:

  • 500 gram tomaatjes. Je kunt alle soorten tomaten gebruiken
  • olijfolie
  • zeezout

Hoe maak je zongedroogde tomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.

  2. Was de tomaatjes en snij kleine tomaatjes in de lengte doormidden.

  3. Grote tomaten snij je in vieren.

  4. Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaten en leg ze met de bolle kan op de bakplaat.

  5. Schuif de plaat in de oven en na drie uren zijn de tomaatjes klaar.

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlBewaar de tomaatjes in een schone uitgekookte weckpot of jampot. Giet olijfolie over tomaatjes zodat ze allemaal onder de olie staan. Nu kun je de tomaatjes gerust een paar maanden bewaren. Wel in de koelkast natuurlijk.

Om de vakantiefeestvreugde nog wat te verhogen mochten de konijntjes mee borrelen aan tafel, worden ze tam van.

Fijne dag!

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Nog meer lekkere recepten

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

1 Comment

  • Reply
    Gertrud
    2 augustus 2017 at 16:18

    Heerlijk en wat een prachtige foto’s Wimke!

Leave a Reply