Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin om te koken. Vooruit, we zetten de Air Fryer eens aan, nemen een pastasalade en tosti’s als diner kan best. Favoriet is een brood Bijvoorbeeld sodabrood, panbrood of turks brood uit de oven. Heerlijk met eigengemaakte dippers of zongedroogde tomaatjes. Daar denkt de rest van het gezin gelukkig ook zo over. En zo moeilijk zijn die zongedroogde tomaatjes niet te maken.
Wat lees je in dit blog
Lees ook: Op deze pagina vind je nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten
Sunkissed Tomatos
Tomaatjes zijn in de zomer op hun lekkerst. Ze ruiken dan superzoet, smaken heerlijk en zijn helemaal niet duur. Perfect om nu tomaten in te slaan. Van veel hollandse tomaten kun je overheerlijke sunkissed tomaatjes maken. Het is hartstikke simpel, je moet er alleen even de tijd voor nemen.
Wat heb je nodig voor een pot vol zongedroogde tomaatjes:
- 500 gram tomaatjes. Je kunt alle soorten tomaten gebruiken
- olijfolie
- zeezout
Hoe maak je zongedroogde tomaatjes
- Verwarm de oven voor op 130 graden.
- Was de tomaatjes en snij kleine tomaatjes in de lengte doormidden.
- Grote tomaten snij je in vieren.
- Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaten en leg ze met de bolle kan op de bakplaat.
- Schuif de plaat in de oven en na drie uren zijn de tomaatjes klaar.
Bewaar de tomaatjes in een schone uitgekookte weckpot of jampot. Giet olijfolie over tomaatjes zodat ze allemaal onder de olie staan. Nu kun je de tomaatjes gerust een paar maanden bewaren. Wel in de koelkast natuurlijk.
Om de vakantiefeestvreugde nog wat te verhogen mochten de konijntjes mee borrelen aan tafel, worden ze tam van.
Fijne dag!
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten
Kwarkbrood met rozijnen
Je knippert met je ogen en het is al bijna Pasen! Ik ben dol op Pasen, maar nog meer op eieren en lekkere broodjes. Uitgebreid brunchen met familie…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept aubergine dip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Flower Focaccia recept
Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
1 Comment
Gertrud
2 augustus 2017 at 16:18Heerlijk en wat een prachtige foto’s Wimke!