Recepten

Recept zongedroogde tomaten

Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin om te koken. Vooruit, we zetten de Air Fryer eens aan, nemen een pastasalade en tosti’s als diner kan best. Favoriet is een brood Bijvoorbeeld sodabrood, panbrood of turks brood uit de oven. Heerlijk met eigengemaakte dippers of zongedroogde tomaatjes. Daar denkt de rest van het gezin gelukkig ook zo over. En zo moeilijk zijn die zongedroogde tomaatjes niet te maken.

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl
zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

Lees ook: Op deze pagina vind je nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

Sunkissed Tomatos

Tomaatjes zijn in de zomer op hun lekkerst. Ze ruiken dan superzoet, smaken heerlijk en zijn helemaal niet duur. Perfect om nu tomaten in te slaan. Van veel hollandse tomaten kun je overheerlijke sunkissed tomaatjes maken. Het is hartstikke simpel, je moet er alleen even de tijd voor nemen.

Wat heb je nodig voor een pot vol zongedroogde tomaatjes:

  • 500 gram tomaatjes. Je kunt alle soorten tomaten gebruiken
  • olijfolie
  • zeezout

Hoe maak je zongedroogde tomaatjes

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.

  2. Was de tomaatjes en snij kleine tomaatjes in de lengte doormidden.

  3. Grote tomaten snij je in vieren.

  4. Sprenkel een beetje olijfolie over de tomaten en leg ze met de bolle kan op de bakplaat.

  5. Schuif de plaat in de oven en na drie uren zijn de tomaatjes klaar.

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlzelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nlBewaar de tomaatjes in een schone uitgekookte weckpot of jampot. Giet olijfolie over tomaatjes zodat ze allemaal onder de olie staan. Nu kun je de tomaatjes gerust een paar maanden bewaren. Wel in de koelkast natuurlijk.

Om de vakantiefeestvreugde nog wat te verhogen mochten de konijntjes mee borrelen aan tafel, worden ze tam van.

Fijne dag!

zelf zongedroogde tomaatjes maken. Alles wat je nodig hebt is tijd en tomaten - wimke.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Nog meer lekkere recepten

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

1 Comment

  • Reply
    Gertrud
    2 augustus 2017 at 16:18

    Heerlijk en wat een prachtige foto’s Wimke!

Leave a Reply