Persoonlijk

One step up voor kookboeken

One Step Up boekenkast voor mijn allermooiste kookboeken - Wimke.nl
One Step Up boekenkast voor mijn allermooiste kookboeken - Wimke.nl

Kookboekenliefde

Ik heb een verslaving voor mooie kookboeken. Geen kleine kookboeken, maar dikke kookboeken met een hard kaft en lekker ruikend papier. In de boekenwinkel vind je mij dan ook altijd bij de kookboeken, wegzwijmelend bij de mooie foto’s en snuivend aan het papier (doen jullie dat ook?). Mijn nieuwste aanwinst is het kookboek van Rens Kroes, The Party Edition. Een fijn exemplaar met recepten waarvan ik regelmatig de zoete aardappel fritatta en de classic couscoussalade maak. Ik kreeg deze samen met Easy Peasy Familie voor mijn verjaardag. Easy Peasy Family is ook een prachtig boek. De fotografie in deze is misschien nog wel mooier, maar de recepten zijn niet altijd haalbaar. Ik vin het prettig als ik alle ingredienten bij de gewone supermarkt kan kopen.

Een andere favoriet is Love en Lemons, je kent ze van hun gelijknamige blog. Ik smul van de mooie foto’s en de lichte stijl. Het boek is vegetarisch. Regelmatig overweeg ik om mijn vlees vaarwel te zeggen. Maar als er een heerlijk fuet-worstje op de borrelplank ligt ben ik om.En natuurlijk het Boek van Jet, niet te streng en al helemaal niet saai. Een fijn boek welke ik er regelmatig even bij pak. Zo maakte ik onlangs nog het chuncky monkey ijs en de pizzettas. En ken je nog Yvestown in de keuken? Een all time favorite! Een mix van mooie foto’s bij verschillende bloggers en hun favoriete recepten. Een fijne combinatie.

Mijn persoonlijke kookboeken top 3:

  1. Het boek van Jet
  2. Yvestown in de keuken
  3. Rens Kroes, the Party Edition

Wat is jullie favoriete kookboek?
One Step Up boekenkast voor mijn allermooiste kookboeken - Wimke.nl
One Step Up boekenkast voor mijn allermooiste kookboeken - Wimke.nlOne Step Up boekenkast voor mijn allermooiste kookboeken - Wimke.nl

One Step Up Boekenkast

Mijn verzameling kookboeken stond altijd in de kast. Hartstikke zonde. Die moesten uít de kast. Een hoopje kookboeken op het aanrecht of erboven op de plank vind ik niks. De boeken worden zo smerig en vet. Geen goed plan. Maar gelukkig is er plek in de nieuwe bijkeuken. De houten trolley heeft plaatsgemaakt voor een verfijnde One Step Up boekenkast van Normann Copenhagen. De design kast (ontworpen door Francis Cayouette)past perfect naast de beige Smeg koelkast. Het blanke hout van het frame matched helemaal met het blad van het keukenblok. Een selectie van mijn kookboeken heeft het gehaald tot de nieuwe kast, alleen de allermooisten mogen hier staan.

Over het in elkaar zetten van deze kast kan ik heel kort zijn. Dat hoeft namelijk niet! Het houten frame zet je uit en legt de ijzeren platen er bovenop. Dat is het, en staat hartstikke stevig.

Fijn weekend!

One Step Up boekenkast voor mijn allermooiste kookboeken - Wimke.nlIk maakte deze blog in samenwerking met MisterDesign. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

1 Comment

  • Reply
    Anna Maria
    23 juli 2017 at 11:05

    Ziet er mooi uit, wel grappig dat het hele andere kookboeken zijn dan die hier in de keuken staan 😉

Leave a Reply