Persoonlijk

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er in deze blog meer over vertellen. Toen we net in dit huis woonden, 7 jaar geleden, vonden we de zolder niet de meest belangrijke plek in huis. De zolderkamer bestond eigenlijk uit 3 kamers. Door het plafond en een tussenmuur te verwijderen werd het één grote werkruimte. We schilderden de muren wit en legden een lichte laminaat vloer. We haalden witte schragen, witte bladen en een grote witte vakkenkast. Wit is immer altijd goed. Maar wit is ook maar wit… dus met een minimale inspanning creëren we nu een groots resultaat.

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke
Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke
Zolder met lef door het toevoegen van kleur - De FLEXA kleurentester - Wimke
Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

De zolder als werkplek

De zolder is de perfecte werkplek. Al mijn blogspullen liggen er, er is muziek en fijne bureaustoelen. Toch zit ik liever aan de keukentafel. Ik kan mij snel verplaatsen naar de keuken voor een kop koffie, zwaai naar de buren en neem pakketjes aan. Ik vind aan de keukentafel werken veel gezelliger. Wopke is meer in zijn element op zolder. Hij verzet bergen werk en wordt niet steeds gestoord om een iPad te resetten of met een spelletje mee te doen. Dus vanaf nu hebben we besloten dat de zolder Wopke zijn mancave wordt. Hij heeft één wens, geen roze op de muren :). Dat moet te doen zijn Hij heeft één wens, geen roze op de muren :). Dat moet te doen zijn.

Voordat we aan de slag gaan moest ik eerst mijn blogspullen opruimen. De vakkenkast is verplaatst naar de voorzolder en we hebben afscheid genomen van alle bolletjes wol en gehaakte dekentjes.

De FLEXA kleurentesters

Voor de muren dacht ik aan: Vibrant Red, Retro vibe (geel) of  Lush Indigo blauw. Klinkt best heftig voor mensen waarbij het huis compleet wit is. Maar Wopke is akkoord. Ik probeerde nog even een Vleugje Rabarber roze, maar die keuze is meteen afgekeurd. Ik maakte een moodboard met foto’s waar ik mee kan leven. En probeerde de Flexa kleurtesters uit op een vel papier. De moodboard foto’s, de kleurstalen en het vel papier met de verftest plakte ik op de muur, haalde even koffie en keek nog eens. De kleur Retro vibe past niet in het geheel, deze is niet door naar de volgende ronde. Voor de accenten voegde ik een extra kleur toe: zachtroze.  En dat is precies wat de kamer nog miste, roze ;).


Ik ging ‘los’ met de Flexa visualizer-app en probeerde de zorgvuldig gekozen kleuren op de muur. De app werkt heel gemakkelijk. Door met de fotofunctie van de app kun je jouw muur de gewenste kleur geven door op de muur te tikken. Superhandig! Ik ben eruit en ik heb toch mijn roze-touche aan de werkkamer kunnen geven.

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

Volgende week deel ik mijn verfklus en het eindresultaat! Weet jij al welke kleur ik op de muur schilder?

x Wimke

Ps, ken je deze nog? Vorig jaar verfde ik de muur in de woonkamer Stylish Pink. Zo mooi en fris. Wie weet komt deze kleur nog eens terug op de muur. Doen?

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

Nog meer inspiratie nodig? Onderstaande blogs maakte ik ook in samenwerking met Flexa

Pure meisjeskleuren

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van …
Lees meer…

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is …
Lees meer…

Een zwarte veranda

Drie dagen voor onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane leek het ons nog een goed idee om de veranda zwart te verven. Een stoere uitstraling …
Lees meer…

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white …
Lees meer…

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer…

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer …
Lees meer…

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers …
Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

No Comments

    Leave a Reply