Persoonlijk

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er in deze blog meer over vertellen. Toen we net in dit huis woonden, 7 jaar geleden, vonden we de zolder niet de meest belangrijke plek in huis. De zolderkamer bestond eigenlijk uit 3 kamers. Door het plafond en een tussenmuur te verwijderen werd het één grote werkruimte. We schilderden de muren wit en legden een lichte laminaat vloer. We haalden witte schragen, witte bladen en een grote witte vakkenkast. Wit is immer altijd goed. Maar wit is ook maar wit… dus met een minimale inspanning creëren we nu een groots resultaat.

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke
Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke
Zolder met lef door het toevoegen van kleur - De FLEXA kleurentester - Wimke
Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

De zolder als werkplek

De zolder is de perfecte werkplek. Al mijn blogspullen liggen er, er is muziek en fijne bureaustoelen. Toch zit ik liever aan de keukentafel. Ik kan mij snel verplaatsen naar de keuken voor een kop koffie, zwaai naar de buren en neem pakketjes aan. Ik vind aan de keukentafel werken veel gezelliger. Wopke is meer in zijn element op zolder. Hij verzet bergen werk en wordt niet steeds gestoord om een iPad te resetten of met een spelletje mee te doen. Dus vanaf nu hebben we besloten dat de zolder Wopke zijn mancave wordt. Hij heeft één wens, geen roze op de muren :). Dat moet te doen zijn Hij heeft één wens, geen roze op de muren :). Dat moet te doen zijn.

Voordat we aan de slag gaan moest ik eerst mijn blogspullen opruimen. De vakkenkast is verplaatst naar de voorzolder en we hebben afscheid genomen van alle bolletjes wol en gehaakte dekentjes.

De FLEXA kleurentesters

Voor de muren dacht ik aan: Vibrant Red, Retro vibe (geel) of  Lush Indigo blauw. Klinkt best heftig voor mensen waarbij het huis compleet wit is. Maar Wopke is akkoord. Ik probeerde nog even een Vleugje Rabarber roze, maar die keuze is meteen afgekeurd. Ik maakte een moodboard met foto’s waar ik mee kan leven. En probeerde de Flexa kleurtesters uit op een vel papier. De moodboard foto’s, de kleurstalen en het vel papier met de verftest plakte ik op de muur, haalde even koffie en keek nog eens. De kleur Retro vibe past niet in het geheel, deze is niet door naar de volgende ronde. Voor de accenten voegde ik een extra kleur toe: zachtroze.  En dat is precies wat de kamer nog miste, roze ;).


Ik ging ‘los’ met de Flexa visualizer-app en probeerde de zorgvuldig gekozen kleuren op de muur. De app werkt heel gemakkelijk. Door met de fotofunctie van de app kun je jouw muur de gewenste kleur geven door op de muur te tikken. Superhandig! Ik ben eruit en ik heb toch mijn roze-touche aan de werkkamer kunnen geven.

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

Volgende week deel ik mijn verfklus en het eindresultaat! Weet jij al welke kleur ik op de muur schilder?

x Wimke

Ps, ken je deze nog? Vorig jaar verfde ik de muur in de woonkamer Stylish Pink. Zo mooi en fris. Wie weet komt deze kleur nog eens terug op de muur. Doen?

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

Nog meer inspiratie nodig? Onderstaande blogs maakte ik ook in samenwerking met Flexa

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply