Persoonlijk

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er in deze blog meer over vertellen. Toen we net in dit huis woonden, 7 jaar geleden, vonden we de zolder niet de meest belangrijke plek in huis. De zolderkamer bestond eigenlijk uit 3 kamers. Door het plafond en een tussenmuur te verwijderen werd het één grote werkruimte. We schilderden de muren wit en legden een lichte laminaat vloer. We haalden witte schragen, witte bladen en een grote witte vakkenkast. Wit is immer altijd goed. Maar wit is ook maar wit… dus met een minimale inspanning creëren we nu een groots resultaat.

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke
Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke
Zolder met lef door het toevoegen van kleur - De FLEXA kleurentester - Wimke
Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

De zolder als werkplek

De zolder is de perfecte werkplek. Al mijn blogspullen liggen er, er is muziek en fijne bureaustoelen. Toch zit ik liever aan de keukentafel. Ik kan mij snel verplaatsen naar de keuken voor een kop koffie, zwaai naar de buren en neem pakketjes aan. Ik vind aan de keukentafel werken veel gezelliger. Wopke is meer in zijn element op zolder. Hij verzet bergen werk en wordt niet steeds gestoord om een iPad te resetten of met een spelletje mee te doen. Dus vanaf nu hebben we besloten dat de zolder Wopke zijn mancave wordt. Hij heeft één wens, geen roze op de muren :). Dat moet te doen zijn Hij heeft één wens, geen roze op de muren :). Dat moet te doen zijn.

Voordat we aan de slag gaan moest ik eerst mijn blogspullen opruimen. De vakkenkast is verplaatst naar de voorzolder en we hebben afscheid genomen van alle bolletjes wol en gehaakte dekentjes.

De FLEXA kleurentesters

Voor de muren dacht ik aan: Vibrant Red, Retro vibe (geel) of  Lush Indigo blauw. Klinkt best heftig voor mensen waarbij het huis compleet wit is. Maar Wopke is akkoord. Ik probeerde nog even een Vleugje Rabarber roze, maar die keuze is meteen afgekeurd. Ik maakte een moodboard met foto’s waar ik mee kan leven. En probeerde de Flexa kleurtesters uit op een vel papier. De moodboard foto’s, de kleurstalen en het vel papier met de verftest plakte ik op de muur, haalde even koffie en keek nog eens. De kleur Retro vibe past niet in het geheel, deze is niet door naar de volgende ronde. Voor de accenten voegde ik een extra kleur toe: zachtroze.  En dat is precies wat de kamer nog miste, roze ;).


Ik ging ‘los’ met de Flexa visualizer-app en probeerde de zorgvuldig gekozen kleuren op de muur. De app werkt heel gemakkelijk. Door met de fotofunctie van de app kun je jouw muur de gewenste kleur geven door op de muur te tikken. Superhandig! Ik ben eruit en ik heb toch mijn roze-touche aan de werkkamer kunnen geven.

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

Volgende week deel ik mijn verfklus en het eindresultaat! Weet jij al welke kleur ik op de muur schilder?

x Wimke

Ps, ken je deze nog? Vorig jaar verfde ik de muur in de woonkamer Stylish Pink. Zo mooi en fris. Wie weet komt deze kleur nog eens terug op de muur. Doen?

Visualiseer met de Flexa visualizer-app het eindresultaat van de werkkamer - Wimke

Nog meer inspiratie nodig? Onderstaande blogs maakte ik ook in samenwerking met Flexa

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

No Comments

    Leave a Reply