Persoonlijk

Miasun in de zomervakantie

Deze zomervakantie blijven we in Nederland. We hadden plannen om naar Frankrijk te gaan. Die plannen zijn een jaar opgeschoven. Dit jaar hebben we de caravan (niet de Eriba) zes weken op een camping hier om de hoek. En dat is toch ook heel lekker. We kunnen thuis even de vaatwasser aanzetten, was draaien en tussendoor werken. Ondertussen hebben de meiden de tijd van hun leven, zij blijven op de camping. Eindeloos zwemmen, suppen, spelletjes doen en rommelen in de tent.

Vakantie in Nederland

Een vakantie in Nederland is wat het weer betreft ook mega wisselvallig, van een flinke bui naar een een mini hittegolf. Nu ben ik blij dat we niet met onze geliefde Eriba zijn, maar een caravan mee hebben met een ruime voortent. Na een paar prachtige maanden is het weer nu een beetje wisselvallig. We prijzen ons gelukkig met mooie zomerse dagen. En er wordt meteen gezwommen als de zon zich al even laat zien. Heerlijk! Maar ook verraderlijk, want de zon brand flink en ik heb al een paar verbrande schouders moeten verzorgen met aftersun. Blijven smeren! Onze caravan staat op een zonnige plek, maar dat betekend dat we tussen 11 en 19 geen schaduw hebben. Maar daar hebben we een oplossing voor gevonden!

(lees verder onder de foto’s)

Schaduwdoek Miasun van Fatboy

Sinds een paar weken gebruiken we het schaduwdoek van Miasun Fatboy. Ideaal om snel een heerlijk schaduwplek te creëren op warme dagen. Ideaal voor de meiden, maar ook Saar maakt gretig gebruik van de gecreëerde schaduw. Het doek heeft een UV -filter, extra bescherming tegen schadelijke straling en hij past makkelijk in de strandtas. Het doek heeft drie uitklapbare stokken en een katoenen doek waarmee je op drie manieren kunt neerzetten. Je moet wel even iemand vragen om je te helpen om de stokken vast te houden. En wat helemaal fijn is is dat het schaduwdoek niet bij de eerste de beste windvlaag de lucht in gaat, want het doek zet je met haringen vast in de grond.

Wat doen jullie deze vakantie?

We zitten bijna op de helft van onze vakantie. De tijd vliegt nu al voorbij. We hebben voor de zekerheid een lijst met slechtweer-uitjes opgesteld en een stapel boeken in de caravan. Vakantie in eigen land is eigenlijk hartstikke relaxed maar het zou wel superfijn zijn als de zon bleef schijnen. Wat doen jullie deze vakantie? Blijven jullie thuis, pakken jullie de auto naar het buitenland of zetten jullie de tent / caravan / camper in Nederland neer? Ik ben heel benieuwd waar jullie dit jaar vakantie vieren. En als je tips hebt voor slechtweer-uitjes, laat ze dan ook vooral weten!

Fijne zomer!

Ik maakte deze blog samen met fonQ. Lees hier al mijn blogs voor fonQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van de limonades zonder alcohol of het borrelbrood uit de oven?

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

2 Comments

 • Reply
  Louisa Bosma
  28 juli 2020 at 13:08

  Hallo Wimke, ik was al benieuwd of je met de Eriba was. Aangezien wij kamperen met onze Eriba toch wel wat klein vinden met onbestendig kampeerweer in Nederland. Ook wij hadden met de Eriba naar Zuid-Frankrijk geboekt… maar hebben er dit jaar toch maar van af gezien. Volgende zomer hopelijk weer. En dan is het fatboy zeildoek een goed idee. Dit jaar naar Ameland geweest (huisje) en verder dagjes op pad in Groningen & Friesland. Twee jaar geleden stonden we ook in Heeg op de watersportcamping. Een fijne vakantie nog!

 • Reply
  Jeanette
  30 juli 2020 at 13:51

  Wij zijn net terug van 2 weken Terschelling, heerlijk eiland.
  Die 6 weken een caravan op een camping dicht bij huis, vind ik een top-idee met kinderen!!

Leave a Reply