Uittips

Atelier Swoop | Harlingen

Ik kan weer een nieuwe favoriet aan mijn hotspotlijstje in Friesland toevoegen. Atelier Swoop in Harlingen. Harlingen is één van mijn lievelingsplekken in Friesland om naartoe te gaan. Het heeft een gezellig centrum bomvol leuke terrassen, de veerboot van en naar Terschelling en Vlieland gaan èn ze hebben een strand (ook voor de hond). Conceptstore Atelier Swoop is een fijne aanvulling.

(lees verder onder de foto)

Atelier Swoop | Harlingen - Wimke.nl
Atelier Swoop | Harlingen - Wimke.nl

Atelier Swoop een familiebedrijf

Atelier Swoop is een Scandinavische conceptstore, maar ook een familiebedrijf. Geertje staat samen met schoondochter Beau-Ann in de conceptstore. Naast Atelier Swoop zit dameskledingzaak Swoop, deze is van dochter Annie, samen versterken ze elkaar.

Genieten van al het moois!

Bij de conceptstore vind je prachtige interieur- en lifestyle producten. Mooie merken als Hay Design, posters van het Deense merk Visse Vasse, Berg Potter en House Doctor gecombineerd met fijne vintage spulletjes zoals vazen, olielampen en borrelglaasjes van kristal. Daarnaast verkopen ze linnen accessoires van Libeco, olielampen van Karlskrona Lampfabriken en wol van het Zweedse Isager. Heb je trek in wat lekkers? Geertje en Beau-Ann maken de lekkerste Zweedse Fika, koffie met een huisgemaakt taartje. Neem vooral de tijd om te genieten van al het moois! En als je dan toch in het cetrum van Harlingen bent, ga ook nog even langs de winkels Koks en Keukenmeiden en Binnen en Buiten en sluit af met een wandeling aan het strand van Harlingen.

Je vindt Atelier Swoop aan de Grote Bredeplaats 9 in Harlingen.

(lees verder onder de foto)

Lees ook: Ontdek Farsk Britswert, een unieke plek in Fryslân. Farsk, Fries voor ‘vers’ en ‘vernieuwend’, is een liefdevol gerenoveerde boerderij.

Hotspots in Friesland

Ik krijg vaak de vraag of ik een leuke tip heb om naartoe te gaan in Friesland. Ik heb al een fijne lijst (deze zal ik hier binnenkort in een handig overzicht zetten), maar misschien vergeet ik nog mooie plekken. Daarom mijn vraag aan jou: Heb jij een tip voor een leuke hotspot in Friesland die ik aan mijn lijstje kan toevoegen? Dit kan van alles zijn: een winkel, eettentje, b&b, event, conceptstore of fijne picknickplek, laat het mij weten in de comments! Tige!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

15 Comments

 • Reply
  Roos
  15 augustus 2020 at 15:32

  Attema-saté in Gaastmeer. Prachtige boerderij om te verblijven.
  En misschien weet je het al maar nord in Leeuwarden is een fijne winkel.

 • Reply
  Margo
  15 augustus 2020 at 15:43

  Picknickers bij Terherne, zo’n fijn plekje!

 • Reply
  Chantal
  15 augustus 2020 at 16:15

  Haven van Laaksum mooie plek met de oude zoutloods die in ere is hersteld en nu fungeert als viswinkel.

 • Reply
  Miriam
  15 augustus 2020 at 16:32

  Absoluut Meetmisterfred in Leeuwarden!
  Een nieuwe (family) concept store in Leeuwarden in de Vijzelstraat. Met geweldige, originele en duurzame spullen. Nieuw en tweedehands.
  Bezoekje waard!

 • Reply
  Henny Wierda
  15 augustus 2020 at 17:13

  Herberg Het Rechthuis in Rinsumergaast.
  https://www.herberghetrechthuis.nl/

 • Reply
  Durvina Tanis
  15 augustus 2020 at 19:48

  Hai Wimke,

  Mijn favoriete woonwinkel in Friesland is Wander Wonen in Franeker. Zij horen echt in je lijstje!

  Groetjes Durvina

 • Reply
  Maaike
  15 augustus 2020 at 21:35

  De blokhut in sparjebird

 • Reply
  Feinanda
  15 augustus 2020 at 22:16

  We hebben leuke boottochten gemaakt op de Friese meren en rondom Stavoren en Hindelopen met http://www.oppaed.nl in Rijs…je kan er ook solex en lelijke eendjes huren. En het paviljoen in Dokkum zit heerlijk idyllisch aan de Schreiershoek….onder een tent met doeken en lampjes genieten van de vele bootjes en het is het een leuk idee om vanaf daar door Dokkum te varen dus bij hun bootje huren en de dag afsluiten met tapas en ondertussen de voetjes in het water.

 • Reply
  Alet
  16 augustus 2020 at 06:51

  Dat ziet er super leuk en gezellig uit. Het behang op de eerste foto is prachtig!!!
  X

 • Reply
  Jetske
  16 augustus 2020 at 10:54

  Lokaal 55 in Sneek, Flinkefarm/boskje Hemelum, Omke Jan in Woudsend, Nuweland gallerij in Oosterzee

 • Reply
  Magdalena
  16 augustus 2020 at 11:01

  Je kunt heerlijk lunchen By Pimpe en daarna zou ik nog even kijken bij Meis Groen en wonen in Bolsward.
  Beide bedrijven worden deels gerund door mensen met een beperking.

  Echt aanraders, de monchoe taart is verrukkelijk 😉

 • Reply
  Sjanie
  16 augustus 2020 at 12:08

  Je hebt zo gelijk, Harlingen is mijn favoriet ook, altijd als we met de boot op vakantie gaan dan wil ik daar naar toe. Voor de rest maakt t niet uit, als we maar naar Harlingen varen. En er is sinds kort nog een leuke winkel Huuswurk, die zit vlakbij Binnen en Buiten.

 • Reply
  Sylvia
  16 augustus 2020 at 13:55

  Boerderij De Omleiding, Butefjild 24
  http://Www.boerderijdeomleiding.nl

 • Reply
  Monique
  16 augustus 2020 at 17:33

  Ben je al eens bij de Tuut van Sneek geweest? Overheerlijk eten en zeer vriendelijke bediening!

 • Reply
  Vivian
  16 december 2021 at 18:48

  El Pastel in Franeker eigenarese Christina, voor de lunch, koffie en taart, borrel, kunst en cultuur, live muziek alles wat het leven nog leuker en gezelliger maakt:)

Leave a Reply