Recepten

Zomerpizza maken met rood fruit

Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde ik in bed weer op Pinterest langs mijn ‘Food I Love’-board en bleef hangen op de pizza’s met bramen en zwarte bessen. Het recept voor het maken van een zomerpizza moest ik proberen. Gisterochtend haalde ik de boodschappen en probeerde het recept van Ciao Florentina na te maken.

(lees verder onder de foto’s)

zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Wat heb je nodig om zomerpizza’s te maken?

  • pizzadeeg (zelf maken is het lekkerst)
  • rood fruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen)
  • agavesiroop of honing
  • 1 citroen
  • 150 gram ricotta
  • 150 gram mascarpone
  • verse munt
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Aan de slag met het maken van de zomerpizza

Doe een hand vol aardbeien, frambozen (diepvries is oké), blauwe bessen, sap van een halve citroen en een eetlepel honing / agavesiroop in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes vijf minuten koken totdat de zwarte bessen geknapt zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal vooraf de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.

zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

Pizzadeeg maken voor de zomerpizza

Maak het pizzadeeg. Ik gebruike een half pak pizzameel waar ik alleen water en olijfolie aan toe hoefde te voegen. Je maakt een bol deeg van ongeveer 250 gram. Dit kneed je en verdeel je in vier gelijke bollen. Rol het deeg uit met een deegroller. Leg de vier pizzabodems op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg, anders komt het deeg omhoog. Bak de bodems ongeveer vier minuten af in de oven, totdat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen. Haal de bodems uit de oven.Meng de ricotta met de mascarpone, twee eetlepels honing / agavesiroop en een beetje citroensap met een mixer tot een gladde zachte massa. Neem het pannetje met de bessen en verdeel de bessen over de pizzabodems. Doe hier een flinke klodder mascarponemengels op (smeer een beetje uit).

Strooi over de mascarpone nog een beetje fruit en doe de pizza’s nog even drie minuten in de over. Wel erbij blijven! Haal de pizza’s uit de oven. Knip een beetje munt over de pizza’s en klaar om de show te stelen! Neem je pizza’s mee als toetje naar een barbecuefeestje of serveer tijdens een verjaardag.

zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke
zomerpizza's met rood fruit zelf maken - wimke

In mijn boek Smûk zijn mijn 60 favoriete zelfmakers en recepten gebundeld.

Ik laat aan de hand van 256 pagina’s zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

Citroensorbetijs maken

Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Lees meer…

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Gertrud
    12 juli 2017 at 23:11

    Dit ziet er watertandend lekker uit! Mooie foto’s ook weer.

Leave a Reply