Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde ik in bed weer op Pinterest langs mijn ‘Food I Love’-board en bleef hangen op de pizza’s met bramen en zwarte bessen. Het recept voor het maken van een zomerpizza moest ik proberen. Gisterochtend haalde ik de boodschappen en probeerde het recept van Ciao Florentina na te maken.
Table of contents
(lees verder onder de foto’s)
Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza. In dit blog deel ik hoe je makkelijk zelf een panpizza kan maken.
Wat heb je nodig om zomerpizza’s te maken?
- pizzadeeg (zelf maken is het lekkerst)
- rood fruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen)
- agavesiroop of honing
- 1 citroen
- 150 gram ricotta
- 150 gram mascarpone
- verse munt
Aan de slag met het maken van de zomerpizza
Doe een hand vol aardbeien, frambozen (diepvries is oké), blauwe bessen, sap van een halve citroen en een eetlepel honing / agavesiroop in een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes vijf minuten koken totdat de zwarte bessen geknapt zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal vooraf de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
Pizzadeeg maken voor de zomerpizza
Maak het pizzadeeg. Ik gebruike een half pak pizzameel waar ik alleen water en olijfolie aan toe hoefde te voegen. Je maakt een bol deeg van ongeveer 250 gram. Dit kneed je en verdeel je in vier gelijke bollen. Rol het deeg uit met een deegroller. Leg de vier pizzabodems op de bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg, anders komt het deeg omhoog. Bak de bodems ongeveer vier minuten af in de oven, totdat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen. Haal de bodems uit de oven.Meng de ricotta met de mascarpone, twee eetlepels honing / agavesiroop en een beetje citroensap met een mixer tot een gladde zachte massa. Neem het pannetje met de bessen en verdeel de bessen over de pizzabodems. Doe hier een flinke klodder mascarponemengels op (smeer een beetje uit).
Strooi over de mascarpone nog een beetje fruit en doe de pizza’s nog even drie minuten in de over. Wel erbij blijven! Haal de pizza’s uit de oven. Knip een beetje munt over de pizza’s en klaar om de show te stelen! Neem je pizza’s mee als toetje naar een barbecuefeestje of serveer tijdens een verjaardag.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
1 Comment
Gertrud
12 juli 2017 at 23:11Dit ziet er watertandend lekker uit! Mooie foto’s ook weer.