Persoonlijk

The best of 2016

Het is fijn om terug te kijken op het afgelopen jaar.  Hoe vonden jullie 2016? Was het een rustig en prima jaar of kijk je uit naar 2017? Voor mij was 2016 het jaar van de nieuwe kansen. Ik begon dit jaar met mijn nieuwe baan. En ik heb het niet beter kunnen treffen. Ik werk op een middelbare school waar ik twee dagen per week de pr en communicatie verzorg. Naast mijn baan werk ik sinds 2016 als creatief meedenker voor GH+O en Fijn op Vakantie. Het is te gek om te mogen werken met deze partijen.
In mijn sportieve carrière bereikte ik ook mijn hoogtepunt, ik roeide de koningin onder de roeiraces. Vrijdag 6 mei deed ik mee met de Harlingen-Terschelling race. Mijn blog heeft in 2016 ook mooie dingen gedaan. Het was een te gekke klus om een jaar lang zelfmakers te maken voor HEMA. Nog steeds vind ik het heel stoer om te kunnen zeggen dat ik voor HEMA mooie dingen heb mogen maken. HEMA heeft een nieuwe website gekregen en is gestopt met de blog. Het was een prachtige kans en ik kijk terug op een te gekke samenwerking. Naast HEMA werk ik samen met FLEXA. Voor Flexa verfde ik de woonkamer roze, de hal blauw en Bente haar kamer okergoud. Nog gaver was toen FLEXA me tijdens de zomervakantie vroeg om ruimte op de woonbeurs in de kleur van het jaar 2017 (Denim Drift) te verven en in te richten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik verfde een onafgewerkte lambrisering in een werkkamer.
De uitjes en reisjes zijn de krenten in de pap. Mijn verjaardag vierden we in Gent. Gent is een geweldige stad om met kinderen op Citytrip te gaan. We mochten een weekend naar Gent om de stad te ontdekken met kinderen en een speurtocht-app van draakje Fosfor. De highlights van Gent liggen dichtbij elkaar waardoor alles op loopafstand is, heerlijk!

Barcelona

In september vertrokken Wopke en ik op citytrip naar Barcelona voor Vacansoleil. We waren allebei nog nooit in deze havenstad geweest, maar komen zeker terug. Eén weekend in Barcelona is natuurlijk veel te kort. Hoogtepunten waren de Sagrada Familia en het de slenterstraatjes van El Borne. En we speuren verder naar mooie vakanties want de samenwerking met Vacansoleil gaat in 2017 door! 

Meet the Blogger

Supertrots ben ik op de vermelding in de bloggersbijlage van vtwonen loves blogs. In deze bijlage staan mijn favoriete adresjes in Friesland en de zelfmaker met de ballerina-knijpers. En in de warme augustusmaand kreeg ik mail van Meet the Blogger dat ik genomineerd was voor de Meet the Blogger Audience Awards. Ik haalde het tot de laatste drie (net als vorig jaar), een kroon op de gedane arbeid.

Recepten & Zelfmakers

Het afgelopen jaar maakte ik 18 lekkere recepten en 28 zelfmakers. Het is een flinke klus om steeds weer leuke originele onderwerpen te bedenken. Ik heb besloten het mezelf wat makkelijker te maken. Ik hoef niet alles zelf te bedenken en twee blogs per week plaatsen is hartstikke veel. Wat minder is ook prima. En een appeltaart is door miljoenen mensen gemaakt, maar nog nooit door mij. In 2017 zal ik weer heerlijke recepten met jullie delen. Zo’n nieuwe keuken vraagt om in te koken, dus je kunt de lekkerste soepen, pastas en andere gerechten hier terugvinden. Mijn favorieten van 2016 zijn de pompoencake met meesterlijke topping en de Karamelappels.

Nieuwe website

Samen met Wopke werkte ik de afgelopen maanden ik aan deze nieuwe website. De afgelopen maanden hield ik twee blogs bij. Als ik de ene blog klaar had, moest ik alle foto’s nog een keer op een ander formaat opslaan voor de nieuwe blog. Mijn logo moest nog een opfrisbeurt en vroeg Gerben Jelle (handlettering-artist) om mijn naam stoer maar toch tijdloos als logo te maken.

2017

En dit alles werd de afgelopen maanden gedaan vanuit de bouwput. Eind augustus sloopten we de keuken eruit en trokken de bijkeuken en garage bij het huis. Ik moet bekennen, ik heb verbouwen ernstig onderschat. Twee dagen voor Kerst is het werkblad voor in de bijkeuken geplaatst en is de verbouwing voor 95 % af! Het resultaat is zo gaaf, veel blank hout, marktplaats vondsten en wit. Heel zen allemaal (zie hoofdfoto). Nu ga ik genieten van ons prachtig nieuwe huis, mooie blog, samenwerkingen, familie en vrienden. Ik wens jullie een heerlijk 2017 met veel hygge!

Liefs!

8 Comments

 • Reply
  Joyce
  29 december 2016 at 21:18

  Lieve Wimke, gefeliciteerd met je nieuwe blog. Ik kijk erna uit om je weer te volgen in het nieuwe jaar!
  Hele fijne jaarwisseling gewenst en een gelukkig en gezond 2017 gewenst met je gezin!
  liefs,
  Joyce

  • Reply
   Wimke Tolsma
   2 januari 2017 at 22:02

   Dank je wel Joyce! Fijn om te horen. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad. Een gelukkig en gezond 2017!

 • Reply
  Nynke
  29 december 2016 at 21:26

  Wat een mooie nieuwe blog!
  Ook in 2017 zal ik graag van je mooie verhalen en foto’s gaan genieten. Een bron van inspiratie!
  Een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2017!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   2 januari 2017 at 22:03

   Ik ga het nieuwe jaar weer volop aan de slag met mooie ideeën! en een happy newyear! x

 • Reply
  Henrieke
  30 december 2016 at 06:58

  Aah wat spannend een nieuw blog, maar erg mooi zeg! Ik ben benieuwd wat voor moois je in 2017 gaat posten en blijf gezellig meelezen 🙂

  • Reply
   Wimke Tolsma
   2 januari 2017 at 22:03

   Super Henrieke! Ik ga mijn best voor je doen ;). Nog een gelukkig nieuwjaar

 • Reply
  Alet
  30 december 2016 at 08:55

  Mooi, duidelijk en overzichtelijk. Je prachtige foto’s komen op deze manier goed tot z’n recht.
  Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   2 januari 2017 at 22:04

   Wat leuk dat je dat zegt! Nu is het echt een foto-blog geworden, ik ben er ook erg blij mee. Happy newyear!

Leave a Reply