Recepten

Zomerse cantuccini met een vleugje citroen

Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard zijn en dan even dopen in je cappuccino schuimlaag. Je maakt dit fijne Italiaanse koekje ook makkelijk zelf. Een stuk goedkoper en je hebt meteen een trommel vol. Hoe je deze zomerse cantuccini koekje maakt lees je in dit blog.

(lees verder onder de foto’s)

cantuccini maken - www.wimke.nl

Wat heb je nodig om de cantuccini te maken

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 140 gram fijne kristal suiker
  • flinke snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram ongebrande amandelen met bruin velletje
  • 1 citroen
cantuccini maken - www.wimke.nl

Lees meer: Inspiratie nodig voor een simpel en makkelijk te maken recept? Je visite verrassen met iets heerlijks op tafel of gewoon zelf lekker eten? Met deze makkelijke, gezonde en snelle recepten hoop ik ook je te inspireren om aan de slag te gaan in de keuken. 

Zo maak je het deeg

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.

Meng eerst de bloem met de bakpoeder, het zout en de suiker. Klopt 2 eieren los en doe deze bij de bloem. Doe de amandelen erdoor en als laatst de rasp een citroen. Tip, maak het deeg met een mixer met deeghaken, want het deeg is erg plakkerig. Strooi een beetje bloem op het keukenblad en je handen om een rol te maken van het deeg. De rol moet ongeveer 4 cm breed zijn en 20 cm lang. Leg de rol(len) op de bakplaat en bak ongeveer 20 – 25 minuten op 180 graden. Tot als de goudbruin zijn.

Tip, maak het deeg met een mixer met deeghaken, want het deeg is erg plakkerig.

Haal de rollen uit de oven en snij het deeg, wanneer het nog heet is, scheef in plakjes. Leg de koekjes op de platte kan tnog een keer op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten knapperig bruin. Laat de koekjes goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.

Bewaar de koekjes in zo’n fijn bewaarblik van Brabantia (want ik ben niet voor niks ambassadeur). Je kunt de koekjes hierin ongeveer 2 weken bewaren, als dat lukt.

Nieuwe collectie Brabantia

Brabantia lanceerde vorige maand de nieuwe voorjaar en zomercollectie Ik was meteen verliefd op de nieuwe kleur ‘Dreamy Blue’. De zomerse lichtblauwe kleur is vernieuwend en lekker fris. Er zijn nog meer nieuwe kleuren zoals: Mineral Powerful Blue (een koninklijke kleur blauw), Soft Beige en Mineral Cosy Brown, een warme bruine kleur. Neem maar eens een kijkje op de site van Brabantia. Daar vind je de complete nieuwe collectie. Ik bestelde deze fijne bewaarblikken, nu al een tijdloos item.

Fijne dag!

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe

Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…

Lees verder…

Gevuld Turks brood van restjes groente

Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte mijn vader in de garage nog wat patat. We sloten deze zondagsmaal af met een saromapudding. Net als mijn moeder vind ik het heerlijk om…

Lees verder…

No Comments

    Leave a Reply