Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard zijn en dan even dopen in je cappuccino schuimlaag. Je maakt dit fijne Italiaanse koekje ook makkelijk zelf. Een stuk goedkoper en je hebt meteen een trommel vol. Hoe je deze zomerse cantuccini koekje maakt lees je in dit blog.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig om de cantuccini te maken
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 140 gram fijne kristal suiker
- flinke snuf zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram ongebrande amandelen met bruin velletje
- 1 citroen
Lees meer: Inspiratie nodig voor een simpel en makkelijk te maken recept? Je visite verrassen met iets heerlijks op tafel of gewoon zelf lekker eten? Met deze makkelijke, gezonde en snelle recepten hoop ik ook je te inspireren om aan de slag te gaan in de keuken.
Zo maak je het deeg van de cantuccini
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
Meng eerst de bloem met de bakpoeder, het zout en de suiker. Klopt 2 eieren los en doe deze bij de bloem. Doe de amandelen erdoor en als laatst de rasp een citroen. Tip, maak het deeg met een mixer met deeghaken, want het deeg is erg plakkerig. Strooi een beetje bloem op het keukenblad en je handen om een rol te maken van het deeg. De rol moet ongeveer 4 cm breed zijn en 20 cm lang. Leg de rol(len) op de bakplaat en bak ongeveer 20 – 25 minuten op 180 graden. Tot als de goudbruin zijn.
Tip, maak het deeg met een mixer met deeghaken, want het deeg is erg plakkerig.
Haal de rollen uit de oven en snij het deeg, wanneer het nog heet is, scheef in plakjes. Leg de koekjes op de platte kan tnog een keer op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten knapperig bruin. Laat de koekjes goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.
Bewaar de koekjes in zo’n fijn bewaarblik van Brabantia (want ik ben niet voor niks ambassadeur). Je kunt de koekjes hierin ongeveer 2 weken bewaren, als dat lukt.
Tips hoe kan je de cantuccini kan eten
Cantucci, ook wel bekend als biscotti in andere delen van de wereld, zijn knapperige Italiaanse amandelkoekjes die oorspronkelijk afkomstig zijn uit Toscane. Het traditionele genot van deze koekjes is ze te dopen in een glas Vin Santo, een zoete Toscaanse dessertwijn. Door het koekje in de wijn te dompelen wordt het zachter en neemt het de rijke smaken van de wijn op, wat zorgt voor een perfecte harmonie van smaken in de mond. Echter, als wijn niet jouw ding is, zijn cantucci ook heerlijk bij een kopje koffie, thee of zelfs warme chocolademelk. De knapperige textuur maakt ze ideaal om te dopen, maar ze kunnen ook op zichzelf worden genoten. Of je nu kiest voor de traditionele Toscaanse manier of je eigen draai eraan geeft, cantucci koekjes bieden een heerlijk moment van Italiaanse verwennerij.
Nieuwe collectie Brabantia
Brabantia lanceerde vorige maand de nieuwe voorjaar en zomercollectie Ik was meteen verliefd op de nieuwe kleur ‘Dreamy Blue’. De zomerse lichtblauwe kleur is vernieuwend en lekker fris. Er zijn nog meer nieuwe kleuren zoals: Mineral Powerful Blue (een koninklijke kleur blauw), Soft Beige en Mineral Cosy Brown, een warme bruine kleur. Neem maar eens een kijkje op de site van Brabantia. Daar vind je de complete nieuwe collectie. Ik bestelde deze fijne bewaarblikken, nu al een tijdloos item.
Fijne dag!
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Hoe droog jij je was?
Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…
Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe
Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor jezelf houden, want dit is echt megalekker. Ik deel in dit blog mijn recept scones met citroen maanzaad. Recept scones Ik heb van die periodes…
No Comments