Do it yourself

DIY Mini dierentrofeeën van eierdozen

Hoe leuk is het dat je spullen kunt hergebruiken! Neem nou eierdozen! Superleuk materiaal waar je gave DIY-projectjes mee kunt doen en ook nog eens super goed bezig bent. Ik laat je zien hoe je deze mini-dierentrofeeën maakt.

Wat heb je nodig om dieren-trofeeën te maken:

  • lege eierdozen van karton
  • (restjes) verf
  • kwasten
  • schaar
  • lijm
  • karton

Je neemt een lege eierdoos. Wel eentje van karton, want de plastic doosjes zijn niet handig om te verven. Teken de oortjes in de kuiltjes en knip zoveel mogelijk trofeeën uit een doos. Knip hierna je trofeeën in de juiste vorm. Je kunt ronde oortjes knippen voor beertjes of hondjes. Wanneer je spitse oortjes knipt lijken het mini-vosjes, konijnen of muizen.

Aan de slag

Verf je dieren in een basiskleur. En laat ze goed drogen. Misschien moet je nog een laagje verf aanbrengen. Wanneer de verf goed droog ik kun je met zacht roze verf de binnenkant van de oortjes verven of met zwart de oogjes en neusje. Voor meer precisie kun je ook altijd een markeerstift gebruiken.

Knip van karton een ovale vorm die mooi om je dierentrofee past. Dit wordt de lijst waar je trofee in komt te hangen. Verf je lijst in een kleur die jij mooi vindt.

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

No Comments

    Leave a Reply