Persoonlijk

Een opgeruimde hal en een House Bird

Het is begonnen hoor, de voorjaarsschoonmaak. Zodra de kerstboom eruit is en januari is net van start, dan begint het. Een gigantische opruimwoede borrelt op. Ik irriteer me aan losslingerende spullen, kleding wat niet meer past, stapels tijdschriften en kapot speelgoed van de hond. Ik sorteer, gooi weg en maak een ander blij. Afgelopen week merkte mijn moeder op, dat het toch wel erg leeg en ongezellig hier in huis werd. Hoog tijd om weer wat gezelligheid terug te brengen. Te beginnen met een make-over van de hal. Ik wilde alle rommel uit zicht. Alleen mooie spullen kregen een plek terug, zoals de in eenvoud sierende House Bird, die toch niet mag ontbreken in een gezellig opgeruimd huis.

(lees verder onder de foto’s)

Een opgeruimde hal - Eames House Bird - (c) Wimke.nl
Een opgeruimde hal - Eames House Bird - (c) Wimke.nl

Make-over van de hal

De hal is samen met de zolder het ondergeschoven kindje wat betreft ons huis. Vroeger… moest je je bij binnenkomst eerst als een jonge hinde over een serie schoenen heen manoeuvreren. Maar ook de eerste aanblik van alle jassen bij binnenkomst was niet heel opgeruimd. Dit moest anders. De jassen moesten een nieuwe bestemming krijgen, onder de trap, waar ze uit het zicht hangen. Op de plek waar de jassen hingen hebben we een underlayment ombouw / lambrisering gemaakt. Hierop kan ik nog wat spullen kwijt, zoals de huisvogel, souvenirs, parfum maar er hangt ook eindelijk een spiegel voor de laatste check.

De ombouw hangt aan een plank tegen de muur, waardoor we deze heel gemakkelijk weer kunnen weghalen als ik de hal nog wil voorzien van bijvoorbeeld een lik verf. Omdat de verwarming er achter zit, hebben we ruimte vrij gelaten aan de zijkant en onderkant van de ombouw. Nu past de gang ook beter bij de rest van het huis.

Onder de trap hebben we twee kapstokken opgehangen. Genoeg plek om alles jassen en tassen aan te hangen. Onder het bankje heb ik manden voor schoenen, sjaals en mutsen. Omdat de hal vrij klein is, is er weinig ruimte om een kast neer te zetten. Dit is een prima oplossing.

Eames House Bird

De Eames House Bird van Vitra heeft een ereplekje in de nieuwe hal gekregen. Je zag hem al eerder op mijn blog voorbij komen, want ik had hem ook mee naar mijn stijlkamer op de woonbeurs. Je ziet dit Collector’s Items regelmatig voorbij komen en herkent hem meteen door zijn stijlvolle eenvoudige uiterlijk. Hij stond ook al even op mijn verlanglijstje.

Naast mijn favoriet; de zwarte Bird, is er ook een witte versie en heeft Charles Eames onlangs ook een limited edition uitgebracht, een Bird van walnotenhout. Zo mooi! De Vitra House Bird is al meer dan 50 jaar het toonbeeld van design. Dat snap ik wel, door het tijdloze ontwerp kan deze vogel nog wel 50 jaar mee. Wist je trouwens dat de House Bird eigenlijk helemaal geen ontwerp is van Charles en Ray. Het is een souvenir die Charles en zijn vrouw meenamen van een van hun reizen en kreeg een plek in de woonkamer. Doordat hun woning regelmatig met de vogel werd gefotografeerd voor tijdschriften werd de vraag naar de vogel groter. Tien jaar geleden heeft Vitra de vogel opnieuw uitgebracht, zwart gelakt van Elzenhout en met staaldraad pootjes.

Nu staat onze Bird in de hal, maar grote kans dat ik hem weer in de kamer zet, boven op de kast, want er zal maar iemand met zijn jas of tas tegenaan komen….

Een opgeruimde hal - Eames House Bird - (c) Wimke.nl
Een opgeruimde hal - Eames House Bird - (c) Wimke.nl

DIY maak een regenboog van touw

De regenboog maakte ik zelf. Op Instagram en Pinterest kun je er niet meer omheen. De regenboog is heel simpel om te maken. Wat heb je nodig:

  • touw (dik)
  • garen in favoriete kleuren
  • doorzichtig visdraad of sieradendraad

Neem een dik stuk touw die lekker rafelt aan de onderkant. Bekijk hoe groot je eerste (binnenste) boogje moet worden een knip af. Wikkel draad om je touw en laat de onderkanten vrij. Doe hetzelfde met boog 3, 4, en vijf en wikkel weer om met draad. Zorg ervoor dat het draad op de zelfde hoogte begint en eindigt als de andere boogjes. Maak de boogjes aan elkaar vast met doorzichtig draad en klaar is je regenboog.

Een opgeruimde hal - Eames House Bird - (c) Wimke.nl

De hal is klaar, lekker fris, opgeruimd en stijlvol door de prachtige zwarte Eames House Bird. Zo lekker leeg blijft de hal natuurlijk niet lang. Dan hoop ik dat mijn opruimwoede af en toe de kop opsteekt. Op naar het volgende project van de lenteschoonmaak; de woonkamer!

Dank MisterDesign voor deze fijne samenwerking.

Fijne avond!

(lees verder onder de foto)

Een opgeruimde hal - Eames House Bird - (c) Wimke.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Lees ook eens onderstaande blogs:

De Koken in Akkrum

Een onontdekte Friese parel. Voor mij dan hè! Ik ken dit fijne haventerras op 20 minuten rijden. Per toeval ontdekte ik deze parel….

Vond je dit blog leuk om te lezen? Deel hem gerust!

No Comments

    Leave a Reply