Persoonlijk

De keuken twee jaar later

Als ik een nieuwe keuken mocht uitkiezen, zou ik weer voor precies dezelfde gaan. Een witte tijdloze basiskeuken. Lang bleef onze nieuwe keuken smetteloos wit en leeg (zie hier). Met een houten snijplank, een stylisch verantwoorde keukenmachine op het aanrecht en een paar mooie items op het plankje boven het keukenblad, wilde ik liever genieten van een opgeruimde en vooral schone keuken. Nog steeds vind ik een ‘lege’ keuken het fijnst, lekker rustig, schoon en mooie items komen nog beter tot hun recht.

Kopjes met een eigen verhaal

De afgelopen jaren zijn de spullen iets veranderd. Er zijn veel spullen bijgekomen, maar andere dingen hebben plaats moeten maken. Zoals de kleurrijke kopjes zijn vervangen door kommetjes van acaciahout en keramiek mokjes. Alle kopjes hebben een eigen verhaal. Zie de het mokje met de theelepeltjes? Die maakte ik tijdens onze vakantie naar Denemarken.

Driepoot Milk Lampje van And Tradition

Het driepoot Milk Lampje van And Tradition is een pronkstukje op het aanrecht. De zwarte wandlampen boven de plank vind ik prachtig, maar niet super sfeervol. Ik vind het fijn als je ‘s avonds even een klein lampje in de keuken aan kunt zetten en dat heb ik het niet over de lampjes van de afzuigkap.

(lees verder onder de foto’s)

Melkkrukje als inspiratie

Het fijne design tafellampje is een ontwerp van Norm Architects gebaseerd op de Noorse driepoot melk-krukjes. Het is een mooie combinatie van het originele krukje en het gebruik van melkglas. Op de foto lijkt het een flinke lamp, maar niks is is wat het lijkt. Het lampje en is slechts 23 cm hoog en heeft lichte essenhouten pootjes. Ik twijfelde even of ik niet moest gaan voor de gebeitste essen houten pootjes, die zijn iets donkerder en met een zwart snoer ipv wit zou die ook perfect zijn geweest, net even stoerder. Omdat we veel blank hout in huis hebben, ging ik voor safe en heb ik voor de blankhouten versie gekozen. Het lampje heeft een dimmer en geeft door het subtiele licht meteen een prachtige sfeer in de keuken. Ik zal hiervan een foto plaatsen op mijn stories.

Mocht je ook gezwicht zijn voor de And Tradition Milk Tafellamp, laat het mij even weten. Ik ben heel benieuwd hoe hij bij jou in huis staat.

Fijne dag!

MisterDesign

Deze blogpost maakte ik samen met MisterDesign. Ik werk samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

Lees ook eens mijn andere blogs van MisterDesign

Go Tonone!

We kunnen weer eentje afvinken van de wishlist; de Tonone Bolt lamp. Als ik kijk naar mijn Pinterestaccount,…

Lees meer…

Teckel Saar

Dit is ze dan: Saar! Onze bijna 10 weken oude ruwharige teckelpup. En is ze niet allerliefst!? Vorig…

Lees meer…

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

4 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  5 juli 2019 at 09:15

  Je keuken ziet er nog goed uit. Mijn keuken ziet er helaas heel erg slordig en afgeragd uit na 8 jaar.

 • Reply
  marlies.vanlerberghe@gmail.com
  15 december 2019 at 12:10

  Prachtig! Mag ik vragen waar je de witte houten plankjes boven de tegeltjes haalde? En hoe je ze bevestigd? mvg, Marlies

 • Reply
  marlies.vanlerberghe@gmail.com
  15 december 2019 at 12:10

  Prachtig! Mag ik vragen waar je de witte houten plankjes boven de tegeltjes haalde? En hoe je ze bevestigde? mvg, Marlies

  • Reply
   Wimke
   16 december 2019 at 10:59

   Hoihoi Marlies,

   het is een plank die bij de keuken hoort. Er zitten dikke bouten in de muur waar de plank ‘blind’ mee bevestigd is.

   Fijne dag

   Groetjes Wimke

Leave a Reply