Recepten

Sorbetijs maken van sinaasappels

Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol te gooien met ijsjes. Makkelijk om te kopen, maar lekkerder om zelf te maken. En je hebt geen ijsmachine nodig. In mijn boek maak ik citroen sorbetijs, heel makkelijk. Nu ga ik voor sinaasappel. Echt een aanrader, en een dikke tip om een flinke bak vol te maken en af en toe een klein trakteer-schaaltje voor jezelf te pakken.

(lees verder onder de foto’s)

Sorbetijs maken van sinaasappels

Wat heb je nodig

Je maakt dit ijs zonder ijsmachine en je hebt er heel weinig ingrediënten voor nodig.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 6 a 7 sinaasappels
  • 50 ml water
  • 50 gram fijne witte suiker
  • optioneel munt en ijshoorntje
Sorbetijs maken van sinaasappels

Lees meer: Maak ook eens sorbetijs met een citroen: Citroensorbetijs

Sorbetijs maken van sinaasappels

Zo maak je sorbetijs van sinaasappel

Neem 50 milliliter water en doe dit in een pannetje met een dikke bodem. Doe de suiker erbij en breng aan de kook. Laat het even inkoken zodat je een suikersiroop krijgt. Laat je siroop helemaal afkoelen.

Rasp 3 sinaasappels en bewaar de rasp. Pers alle sinaasappels uit. Zorg dat er geen pitjes in het sap komen. Meng het sap met de siroop en zet het in de vriezer.

Roer het sinaasappel mengsel na 30-45 los met een vork en herhaal dit ieder half uur. Doe dit ongeveer 4 keer. De vijfde keer gebruik je een staafmixer. Zet het ijs nog ongeveer anderhalf uur in de vriezer en serveer in een ijshoorntje of een mooi glas! Serveer met een takje munt!

3 zomerse recepten met sinaasappel

Voor Brabantia maakte ik meer lekkers met sinaasappel: sinaasappel-curd, heerlijk op verse scones en een salade met burrata en sinaasappel. Fijne zomerse recepten en supermakkelijk te maken.

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe

Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…

Lees verder…

Gevuld Turks brood van restjes groente

Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte mijn vader in de garage nog wat patat. We sloten deze zondagsmaal af met een saromapudding. Net als mijn moeder vind ik het heerlijk om…

Lees verder…

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 17,95 en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply