Recepten

Sorbetijs maken van sinaasappels

Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol te gooien met ijsjes. Makkelijk om te kopen, maar lekkerder om zelf te maken. En je hebt geen ijsmachine nodig. In mijn boek maak ik citroen sorbetijs, heel makkelijk. Nu ga ik voor sinaasappel. Echt een aanrader, en een dikke tip om een flinke bak vol te maken en af en toe een klein trakteer-schaaltje voor jezelf te pakken.

(lees verder onder de foto’s)

Sorbetijs maken van sinaasappels

Wat heb je nodig

Je maakt dit ijs zonder ijsmachine en je hebt er heel weinig ingrediënten voor nodig.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 6 a 7 sinaasappels
  • 50 ml water
  • 50 gram fijne witte suiker
  • optioneel munt en ijshoorntje
Sorbetijs maken van sinaasappels

Lees meer: Maak ook eens sorbetijs met een citroen: Citroensorbetijs

Sorbetijs maken van sinaasappels

Zo maak je sorbetijs van sinaasappel

Neem 50 milliliter water en doe dit in een pannetje met een dikke bodem. Doe de suiker erbij en breng aan de kook. Laat het even inkoken zodat je een suikersiroop krijgt. Laat je siroop helemaal afkoelen.

Rasp 3 sinaasappels en bewaar de rasp. Pers alle sinaasappels uit. Zorg dat er geen pitjes in het sap komen. Meng het sap met de siroop en zet het in de vriezer.

Roer het sinaasappel mengsel na 30-45 los met een vork en herhaal dit ieder half uur. Doe dit ongeveer 4 keer. De vijfde keer gebruik je een staafmixer. Zet het ijs nog ongeveer anderhalf uur in de vriezer en serveer in een ijshoorntje of een mooi glas! Serveer met een takje munt!

3 zomerse recepten met sinaasappel

Voor Brabantia maakte ik meer lekkers met sinaasappel: sinaasappel-curd, heerlijk op verse scones en een salade met burrata en sinaasappel. Fijne zomerse recepten en supermakkelijk te maken.

Bloemkoolroosjes in zuur

Lekker voor bij de borrelplank, een zoetzure bite van bloemkool. Of serveer de zoetzure bloemkoolroosjes bij Oosterse gerechten. Heerlijk verfrissend bij een portie bami. Je maakt deze zoetzure bloemkool heel eenvoudig. En je kunt er heel veel variaties mee maken. Ook leuk neem eens een pot zuur mee naar een dinerdate bij vrienden of…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe

Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…

Lees verder…

Gevuld Turks brood van restjes groente

Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte mijn vader in de garage nog wat patat. We sloten deze zondagsmaal af met een saromapudding. Net als mijn moeder vind ik het heerlijk om…

Lees verder…

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

No Comments

    Leave a Reply