Recepten

Sorbetijs maken van sinaasappels

Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol te gooien met ijsjes. Makkelijk om te kopen, maar lekkerder om zelf te maken. En je hebt geen ijsmachine nodig. In mijn boek maak ik citroen sorbetijs, heel makkelijk. Nu ga ik voor sinaasappel. Echt een aanrader, en een dikke tip om een flinke bak vol te maken en af en toe een klein trakteer-schaaltje voor jezelf te pakken.

(lees verder onder de foto’s)

Sorbetijs maken van sinaasappels

Wat heb je nodig

Je maakt dit ijs zonder ijsmachine en je hebt er heel weinig ingrediënten voor nodig.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 6 a 7 sinaasappels
  • 50 ml water
  • 50 gram fijne witte suiker
  • optioneel munt en ijshoorntje
Sorbetijs maken van sinaasappels

Lees meer: Maak ook eens sorbetijs met een citroen: Citroensorbetijs

Sorbetijs maken van sinaasappels

Zo maak je sorbetijs van sinaasappel

Neem 50 milliliter water en doe dit in een pannetje met een dikke bodem. Doe de suiker erbij en breng aan de kook. Laat het even inkoken zodat je een suikersiroop krijgt. Laat je siroop helemaal afkoelen.

Rasp 3 sinaasappels en bewaar de rasp. Pers alle sinaasappels uit. Zorg dat er geen pitjes in het sap komen. Meng het sap met de siroop en zet het in de vriezer.

Roer het sinaasappel mengsel na 30-45 los met een vork en herhaal dit ieder half uur. Doe dit ongeveer 4 keer. De vijfde keer gebruik je een staafmixer. Zet het ijs nog ongeveer anderhalf uur in de vriezer en serveer in een ijshoorntje of een mooi glas! Serveer met een takje munt!

3 zomerse recepten met sinaasappel

Voor Brabantia maakte ik meer lekkers met sinaasappel: sinaasappel-curd, heerlijk op verse scones en een salade met burrata en sinaasappel. Fijne zomerse recepten en supermakkelijk te maken.

Zandkoekjes met maandzaad en citroen

Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel. Wat heb je nodig voor een trommel vol koekjes 250 gram bloem 170 gram roomboter (kamertemperatuur) 150 gram fijne kristal suiker 2 eidooiers 1 zakje…

Lees verder…

Warme lunch met Make & Take

Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen…

Lees verder…

Hoe droog jij je was?

Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…

Lees verder…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

  • Reply
    petra van der vliet
    3 april 2023 at 11:59

    de sinaasappel sorbet is eerdereen granita…

Leave a Reply