Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol te gooien met ijsjes. Makkelijk om te kopen, maar lekkerder om zelf te maken. En je hebt geen ijsmachine nodig. In mijn boek maak ik citroen sorbetijs, heel makkelijk. Nu ga ik voor sinaasappel. Echt een aanrader, en een dikke tip om een flinke bak vol te maken en af en toe een klein trakteer-schaaltje voor jezelf te pakken.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig
Je maakt dit ijs zonder ijsmachine en je hebt er heel weinig ingrediënten voor nodig.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 6 a 7 sinaasappels
- 50 ml water
- 50 gram fijne witte suiker
- optioneel munt en ijshoorntje
Lees meer: Maak ook eens sorbetijs met een citroen: Citroensorbetijs
Zo maak je sorbetijs van sinaasappel
Neem 50 milliliter water en doe dit in een pannetje met een dikke bodem. Doe de suiker erbij en breng aan de kook. Laat het even inkoken zodat je een suikersiroop krijgt. Laat je siroop helemaal afkoelen.
Rasp 3 sinaasappels en bewaar de rasp. Pers alle sinaasappels uit. Zorg dat er geen pitjes in het sap komen. Meng het sap met de siroop en zet het in de vriezer.
Roer het sinaasappel mengsel na 30-45 los met een vork en herhaal dit ieder half uur. Doe dit ongeveer 4 keer. De vijfde keer gebruik je een staafmixer. Zet het ijs nog ongeveer anderhalf uur in de vriezer en serveer in een ijshoorntje of een mooi glas! Serveer met een takje munt!
3 zomerse recepten met sinaasappel
Voor Brabantia maakte ik meer lekkers met sinaasappel: sinaasappel-curd, heerlijk op verse scones en een salade met burrata en sinaasappel. Fijne zomerse recepten en supermakkelijk te maken.
Hoe droog jij je was?
Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…
Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe
Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor jezelf houden, want dit is echt megalekker. Ik deel in dit blog mijn recept scones met citroen maanzaad. Recept scones Ik heb van die periodes…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
1 Comment
petra van der vliet
3 april 2023 at 11:59de sinaasappel sorbet is eerdereen granita…