Do it yourself

Origami birds maken / DIY

Hij lijkt misschien heel gemakkelijk, maar valt dat even vies tegen! Op Pinterest staan zat van beschrijvingen hoe je deze origami mus moet maken. Maar ik bleef al steken bij stap 5 (bekijk hieronder). Dus ben ik op youtube gaan zoeken naar ‘how to fold an origami bird’. Aan de hand van onderstaande video was mijn eerste origami bird een feit en er volgde al snel een hele familie. Maar ik heb hem ook even stapsgewijs voor je uitgewerkt op foto, misschien lukt het jou wel :). Laat je het me even weten als het gelukt is?

(tekst loopt door onder de foto’s)

Origami Bird

How to fold an origami bird

Hoe maak je een Origami Bird stap voor stap

Hoe maak je een Origami Bird stap voor stap

Het resultaat is geweldig. Je kunt ze bij een klein cadeautje geven of als decoratie in de kamer zetten. Heb jij deze vouwkunst ook toegepast? Deel je foto op Instagram en of Facebook en tag me hierin. Dan kan ik ook jullie mussen bewonderen. Heb je mijn andere DIY / Zelfmakers al bekeken?

Waar kan ik Origami papier kopen?

Via deze link vind je veel origami papier.

Groetjes
Wimke

Tadaa! Een Origami bird

Een origami bird (vogel)

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Wat is Origami?

Origami is de uit Japan afkomstige kunst van het vouwen van papier (折り紙, Japans: ‘ori’, vouwen, en ‘kami’, papier). … De kunst ontstond in China in de eerste of tweede eeuw, kort na de uitvinding van het papier. Daarvandaan is origami naar Japan overgewaaid, waar het de huidige, bekende vorm heeft gekregen. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Origami

Hieronder vind je een paar van mijn andere zelfmakers

No Comments

    Leave a Reply