Do it yourself

Zelf een bodyscrub maken

Eindelijk heb ik hem, een knalgele kanarie in een gouden kooitje. Ik kreeg hem dit jaar voor Moederdag. Deze week haalden we de kanarie op, we konden niet langer wachten. Ik mis het geluid van een huisdier in huis en een kanarie klinkt heel gezellig. Volgende week zondag geven de meiden hun zelfgemaakte cadeaus en maken we een tour langs de oma’s om daar ook een persoonlijk cadeautje te geven. We maakten relaxende bodyscrub in een gepersonaliseerde pot. Super easy en heerlijk om te krijgen.

(lees verder onder de foto’s)

Wat heb je nodig voor de bodyscrub

 • himalaya zout
 • olie (bijvoorbeeld bodyolie, babyolie, olijfolie)
 • etherische olie (optie)
 • glazen weckpot
 • stickertjes, krijtstift
 • gifttag
 • lint, touw

Hoe maak je de bodyscrub

Doe het zout en de olie in de mengbak en roer de olie er door. Wil je meer olie toevoegen, dat kan, wat jij lekker vindt. Nu is de scrub al klaar. Je kunt natuurlijk nog wat rozenblaadjes toevoegen, gedroogde lavendelkorrels of een klein beetje kleurstof.

Wij kozen voor Himalaya zout, deze is al mooi licht roze en voor een extra lekkere geur kun je nog een paar drupjes etherische olie toevoegen zoals eucaliptus od rozenolie.

Zet de scrub even opzij. Beplak de pot met de letterstickertjes met een lieve boodschap voor je moeder. Schep de bodyscrub in de pot. Doe er flink wat liefde bij en klaar is je scrub!

Zelf een bodyscrub maken
Zelf een bodyscrub maken


Een aantal varianties

Als je last hebt van wondjes kan zout wat bijten. Als je even rondspeurt op internet kun je allemaal fijne variaties op de scrub vinden.  Zo kun je de scrub ook prima maken met suiker of een combinatie van zout en suiker. Suiker is wat zachter voor de huid. De scrub is echt voor je ‘body’ en niet voor het gezicht, daar is hij te grof voor. Veel plezier met het maken.

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Waarom is een bodyscrub af en toe goed voor je

Er zijn verschillende redenen waarom het af en toe goed is om een bodyscrub te gebruiken. Ten eerste kan het helpen om dode huidcellen te verwijderen, wat kan bijdragen aan een zachte en gladde huid. Dode huidcellen kunnen zich opbouwen op de huid, wat kan leiden tot een doffe en droge huid, en het gebruik van een bodyscrub kan helpen om deze cellen te verwijderen en de huid te laten stralen. Bovendien kan het gebruik van een body scrub ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid te stimuleren, wat kan bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Het is ook een geweldige manier om de huid te exfoliëren en te ontgiften, wat kan helpen om de poriën te verkleinen en te voorkomen dat er onzuiverheden optreden. In het algemeen kan het gebruik van een bodyscrub af en toe dus zeker bijdragen aan een gezonde en stralende huid.

Andere leuke zelfmakers

1 Comment

 • Reply
  Verie
  8 mei 2017 at 11:02

  Super leuk! Ik ga dit zeker eems maken!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Leave a Reply