Do it yourself

Zelf een bodyscrub maken

Eindelijk heb ik hem, een knalgele kanarie in een gouden kooitje. Ik kreeg hem dit jaar voor Moederdag. Deze week haalden we de kanarie op, we konden niet langer wachten tot zondag 14 mei. Ik mis het geluid van een huisdier in huis en een kanarie klinkt heel gezellig.

Bodyscrub

Volgende week zondag geven de meiden hun zelfgemaakte cadeaus en maken we een tour langs de oma’s om daar ook een persoonlijk cadeautje te geven. We maakten relaxende bodyscrub in een gepersonaliseerde pot. Super easy en heerlijk om te krijgen.

Wat heb je nodig voor de bodyscrub

 • himalaya zout
 • olie (bijvoorbeeld bodyolie, babyolie, olijfolie)
 • etherische olie (optie)
 • glazen weckpot
 • stickertjes, krijtstift
 • gifttag
 • lint, touw

Hoe maak je de bodyscrub

Doe het zout en de olie in de mengbak en roer de olie er door. Wil je meer olie toevoegen, dat kan, wat jij lekker vindt. Nu is de scrub al klaar. Je kunt natuurlijk nog wat rozenblaadjes toevoegen, gedroogde lavendelkorrels of een klein beetje kleurstof.

Wij kozen voor Himalaya zout, deze is al mooi licht roze en voor een extra lekkere geur kun je nog een paar drupjes etherische olie toevoegen zoals eucaliptus od rozenolie.

Zet de scrub even opzij. Beplak de pot met de letterstickertjes met een lieve boodschap voor je moeder. Schep de bodyscrub in de pot. Doe er flink wat liefde bij en klaar is je scrub!


Variaties op deze bodyscrub

Als je last hebt van wondjes kan zout wat bijten. Als je even rondspeurt op internet kun je allemaal fijne variaties op de scrub vinden.  Zo kun je de scrub ook prima maken met suiker of een combinatie van zout en suiker. Suiker is wat zachter voor de huid. De scrub is echt voor je ‘body’ en niet voor het gezicht, daar is hij te grof voor. Veel plezier met het maken.

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Andere leuke zelfmakers

1 Comment

 • Reply
  Verie
  8 mei 2017 at 11:02

  Super leuk! Ik ga dit zeker eems maken!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Leave a Reply