Uittips

Drenthe

Zes jaar lang brachten wij vroeger de zomers door in Rolde, op camping Nooitgedacht. Een uur rijden vanaf ons dorp, maar we maakten er een wereldreis van. Mijn zussen en ik zaten bijna met ons hoofd tegen het dak van de bordeauxrode Opel Kadett. Dat kwam door de drie slaapzakken waar we op zaten. We stopten onderweg voor een plaspauze en koffie. Het waren mijn mooiste vakanties en in mijn beleving was het elke dag zonnig en warm. Nu weet ik natuurlijk wel beter :).

Afgelopen weekend waren we met de meisje een weekend in Drenthe op villapark de Hondsrug en het was bijna net als vroeger.


Het vakantiepark is een grote speeltuin voor kinderen. Genoeg bomen om in te klimmen en ruimte om te rennen. Was het wat warmer geweest dan waren we naar het buitenbad op het park gegaan. In de omgeving is genoeg te beleven. We trokken de laarzen aan en gingen naar Drouwen naar het boomkroonpad. Hier zijn geen foto’s van, want het was hoger dan verwacht en ik dit best wel eng vond.


Bij het boomkroonpad wandel je een paar honderd meter door de toppen van de bomen en komt uit bij een uitkijktoren. Hier krijg je een prachtig uitzicht over de bossen van Drenthe. Tip: ga alleen als het windstil is. Naast het Boomkroonpad zijn er verschillende wandelroutes, zoals de bomenroute, familieroute en het kabouterpad. Ondertussen speelden we verstoppertje en zochten we stekjes van de Lariksbomen.

Terug op het vakantiepark zocht ik samen met Madee naar mooie takken om een pijl en boog van te maken. Met een aardappelschilmesje maakten we er een scherpe punt op de tak en improviseerden een boog. Het was zo leuk om samen op avontuur te gaan. Herinneringen maken voor later.
We hebben genoten van het weekend op dit vakantiepark en de natuur in Drenthe is prachtig. Voor kinderen is er genoeg te beleven: Kabouterland, Openluchtmuseum Ellert en BrammertAttractiepark Duinenzathe en natuurlijk de beroemde Hunebedden. En Drenthe is natuurlijk erg leuk om de zomervakantie door te brengen!

liefs

Wimke

1 Comment

  • Reply
    Nynke
    13 mei 2017 at 23:47

    Zo te lezen hebben jullie genoten in Drenthe.
    Wij waren er in de kerstvakantie. Wat is het mooi daar, vooral de bossen bij het boomkroonpad. Leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die dat best spannend vond… Mijn 2 jongens vonden het prachtig, zo hoog tussen de bomen. Ik nam de eerste de beste trap weer naar beneden. Het waaide hard en alles bewoog, brrr…

Leave a Reply