Do it yourself

Pompoms en tassels DIY

Kennen jullie deze nog? Ik maakte hem in 2014 voor Moodkids. Moodkids was mijn eerste samenwerking en wat heb ik veel zelfmakers voor ze gemaakt. Na een jaar kwam daar Bloesem Kids bij, V&D en de HEMA. Allemaal samenwerkingen waar ik met trots op terug kijk. Zoek je nog een leuke DIY voor pasen? Deze paasei pompom is echt een mega tip om te maken.

Alle blogs die ik voor bovengenoemde partijen maakte deelde ik ook op mijn blog. Inmiddels heb ik een nieuw blog, nieuw logo en niet al het materiaal is meegegaan naar mijn nieuwe blog. Met mijn nieuwe blog wil ik opnieuw beginnen met de mooiste blogs. Van 2014 tot eind 2015 fotografeerde ik alles met mijn iPhone 4 en 5s. Wat toen natuurlijk prima was. Maar als ik nu de foto’s bekijk ben ik een stuk kritischer. Ik vind het zonde als al die mooie content, waar veel creativiteit en tijd in zit, verloren gaat. Daarom ga ik mooie oude content recyclen. Ik begin met de Pompoms en Tassel DIY.

Wat heb je nodig voor pompoms en tassels?

 • katoengaren voor tassels
 • vork
 • garen / wol voor pompoms
 • vork
 • kraaltjes en belletjes
 • naald
 • schaar

Stap 1. Maak met een vorm kleine pompoms. Doe een draad van 20 cm door de middelde vorkgat en wikkel de draad 25 keer om de vork. Haal voorzichtig de draad van de vork en leg een knoop. Knip de uiteinden los en knip in rond model. Wil je de pompon een beetje softer? Hang de pompom even boven een pannetje met kokend water.

Stap 2. Maak een tassel met katoengaren. Tassels maak je als zo. Neem een snijplank (dat vind ik handig) en wikkel de draad ongeveer 20 keer om de snijplank. Haal het klosje van de snijplank, vouw dubbel en knoop een draad (40 cm lang) vast. Wikkel de draad rond de bovenkant zodat er een knotje ontstaat. Nu is je tassel klaar.

Stap 3. Rijg twee a drie kraaltjes aan de draad van de tassel. Steek de naald door de midden van de pompom en rijg deze aan de draad en daarboven nog een paar kraaltjes, alles mag! Leg er een knopje in en klaar is je hanger. Hang de hanger aan de tas, kast of sleutelbos en anders geef je hem cadeau.

Ik denk dat je deze zelfmaker klaar hebt binnen een half uur. Lekker makkelijk en goed te doen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Heb je deze zelfmaker gemaakt?

Laat mij dan weten hoe het geworden is! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #blogwimke. Vind ik leuk.

X Wimke

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

5 Comments

 • Reply
  Maike - Kook Gewoon
  1 mei 2017 at 15:07

  Oh ik weet het nog, prachtig Wimke, ik ben het helemaal met je eens, deze DIY verdient een foto upgrade zeker!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   1 mei 2017 at 21:06

   Hey Maike,

   wat leuk om van je te horen! Ja joh, ik heb nog zoveel mooie blogs die nieuwe foto’s verdienen.
   Wat was dat een leuke tijd bij Moodkids he?! Met het Japanse kinderkamerboek als klap op de vuurpijl.

   Liefs Wimke

 • Reply
  Anna Maria
  3 mei 2017 at 12:52

  Ik ben hier vrij creatief maar heb deze nog niet gemaakt, vind wel heel erg leuk! Je maakt ook super mooie foto’s.

 • Reply
  Rowan
  2 juni 2017 at 16:39

  Wat een leuke en schattige DIY! Dit ga ik zeker even onthouden!

 • Reply
  Sofie
  6 juni 2017 at 11:18

  Super leuk! Ook leuk om als brillenkoordje te maken?

Leave a Reply