Persoonlijk

Een Kerstbeginnetje

Wel of geen kerstboom dit jaar. Met de kerstdagen gaan we een week naar Zweden. We hebben er zoveel zin in. We zitten in de Dalarna streek, van de beroemde houten paardjes. Vorige week is er al een flink pak sneeuw gevallen. Is nog de moeite om een kerstboom voor thuis neer te zetten als we er maar zo kort van kunnen genieten?

Kerstschatten

Vanochtend haalde ik de doos met kerstspullen van zolder. Zoveel opgespaarde kerstschatten hebben we al verzameld, zoals het huisje van opa, kerstballen van beppe en de laatste aanwinst is een caravan hanger. Deze kreeg ik van Bente voor Sinterklaas. Ik kan al deze pronkstukken toch niet in de doos laten zitten. Misschien dat ik volgende week een klein kerstboompje haal, speciaal voor alle kerstspecials.

(lees verder onder de foto’s)

Aventskalender met mini Tony Chocolonely’s

Omdat het vandaag 1 december is mag de aventskalender weer opgehangen worden. Ik vulde hem met mini Tony Chocolonely’s. Dat geeft mij net wat een beter gevoel dan nog meer kleine speeltgoedjes. De meiden hebben gisteren allemaal nieuwe dingen gekregen tijdens onze Sinterklaassavond. Ook mijn favoriete kerststerren kregen een nieuwe plek. Ik heb ze allemaal bij elkaar gehangen. In één ster zit een lichtje waardoor het super sfeervol wordt. De kerststerren zijn een verzameling van Dille&Kamille, Loods 5 en Ikea, een combinatie van oude en nieuwe sterren.

Maximaal genieten van de kerst

Nu de meiden beide niet meer in Sinterklaas geloven, sluipt de Kerst er steeds wat eerder in. Mijn principes dat we pas met kerstversiering beginnen na 5 december zijn inmiddels al overboord. De norm is al verplaatst naar 1 december. Ik wil maximaal genieten van de versiering, de muziek en kerstsfeer.

Ben je nog op zoek naar een mooi kerstcadeau?

Wat dacht je van Smûk? Je besteld hem eenvoudig en online bij mij.

Wat is jouw favoriete kerstplaat?

Over kerstmuziek gesproken, wat is jou favoriete kerstplaat? Ik ga een Spotifylijst maken met de leukste kerstmuziek. Mijn favorieten zijn Driving home for Christmas en Shakin’ Stevens met Merry Christmas Everyone. Deel jij jouw favoriete kerstplaat hieronder? Dan maak ik een mooie lijst die jij weer kunt draaien tijdens de feestdagen en ik meeneem naar Svenska.

Fijne zondag!

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Heb je onderstaande blogs ook al gelezen?

4 Comments

 • Reply
  Evelien Janssen Janssen
  1 december 2019 at 22:37

  Mijn favoriete kerstliedje is van Ricky Martin , ay ay ay it’s christmas. Een vrolijke melodie die je gelijk kunt meezingen….

  • Reply
   Monique
   2 december 2019 at 22:45

   Being alone at christmas van miss montreal

 • Reply
  Alet
  11 december 2019 at 08:06

  Wat een ontzettend fijn vooruitzicht!!!! Geniet ervan samen. XxX

 • Reply
  Alet
  11 december 2019 at 08:07

  Wat mij betreft mag “Do they know it’s Christmas” van Band Aid niet aan de lijst ontbreken 🙂

Leave a Reply