Persoonlijk

L’Oiseau Vitra vogel

Mijn liefde voor vogels is groot. Een paar weken geleden deed ik mijzelf de Vitra L’Oiseau Vogel cadeau. Naast deze design vogel komt in ons huis komt de liefde voor vogels terug. De Vitra L’Oiseau Vogel mag ik aan het rijtje van de Housebird van Vitra en de ArchitectMade Bird toevoegen.

Vorig jaar tijdens de woonbeurs spotte ik de L’Oiseau voor het eerst. VT Wonen had de blankhouten vogel in de huiskamer neergezet. Zo mooi door eenvoud. De L’Oiseau is niet tuttig maar juist heel basic en past in ieder interieur. Door het blankhouten Scandinavische ontwerp vind ik de vogel perfect in ons huis passen. Hij is gefreesd uit esdoornhout en helemaal massief. De L’Oiseau is ontworpen door Ronan & Erwan Bouroullec voor Vitra .

(lees verder onder de foto’s)

Liefde voor vogels

Ik kwam erachter dat de design vogels het niet mijn eerste liefde voor vogels is. Mijn vader had vroeger kippen en duiven. Toen vond ik ze niet heel bijzonder, maar hoe ouder ik word des te groter mijn liefde groeit. Voor mijn 25ste verjaardag kreeg ik van Wopke een kippenhok cadeau. Ik haalde drie kriel Wyandottes, van die kleine ronde kippen. Ik liet ze loslopen in de tuin en had ze regelmatig op schoot. Het was zo leuk om tamme kippen te hebben, maar in de stad met een tuin zonder gras, was het niet ideaal. Toen ik zwanger was van Bente kregen de drie kippen een betere plek op een boerderij.

Na de kippen kwam Buurman, de knalgele kanarie die ik 4 jaar geleden voor moederdag kreeg. Buurman vloog de hele dag los in de kamer, ‘s avonds ging buurman weer in zijn kooi. Sinds de komst van Saar (onze teckel) heeft hij deze vrijheid niet meer. Zo jammer. Nu is mijn wens voor kerst is een verrekijker, zodat ik kan vogels spotten.

Vogelvoer voor koude dagen

Afgelopen zondag was een prachtige zonnige herfstdag. Zo’n dag voor lange wandelingen. Samen met Saar trok ik erop uit. Wopke had een mountainbiketocht en de meiden waren naar volleybal en spelen. Ik had onverwacht een dag voor mijzelf en zin om iets te maken, iets simpels. Ik besloot voer voor de vogels te maken. Ik had nog een paar oude sinaasappels en een schaal vol Elstar appels.

De sinaasappels sneed ik door de helft en perste het sap eruit. Met een lepel schraapte ik het vruchtvlees eruit en maakte twee gaatjes in de schil met een satéprikker en haalde er een touwtje door.

In een pannetje smolt kokosolie en deed het voer van Buurman erdoor. Dit mengels deed ik in de sinaasappelbakjes en liet het goed afkoelen. Buurman (onze kanarie) is dol op appels, dus een veilige keus voor vogels. Ik sneed de appels met een mandoline in dikke plakken. Smeer de appels in met een beetje natuurlijke pindakaas en strooi er een beetje vogelvoer over. Klaar om in de tuin te hangen.

MisterDesign

Ik maakte deze blog in samenwerking met MisterDesign. Lees hier al mijn blogs voor MisterDesign voor meer inspiratie.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Go Tonone!

We kunnen weer eentje afvinken van de wishlist; de Tonone Bolt lamp. Als ik kijk naar mijn Pinterestaccount,…

Lees meer…

Teckel Saar

Dit is ze dan: Saar! Onze bijna 10 weken oude ruwharige teckelpup. En is ze niet allerliefst!? Vorig…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply