Persoonlijk

Hiep hiep Hay J110

Eetkamerstoel Hay J110 van MisterDesign is de eyecatcher van het huis - wimke.nlWeet je het nog? Vorig jaar rond 14 september was er een hittegolf. Serieus! Ik weet het nog goed, omdat we toen net in de verbouwing zaten. Zonder keuken aten we bijna de hele maand september lekker buiten. Een wereld van verschil met de afgelopen dagen. Toch is september mijn favoriete maand. De schitterende luchten, de veranderende natuur en de onvoorspelbaarheid van het weer en de heerlijke herfstgerechten met stoofvlees en pompoensoep.

Een ander bijkomend voordeel is dat we weer meer binnen zitten. Er gaat niks boven een avondjes Netflixen. Wat is jouw favoriete maand en waarom?Eetkamerstoel Hay J110 van MisterDesign is de eyecatcher van het huis - wimke.nlEetkamerstoel Hay J110 van MisterDesign is de eyecatcher van het huis - wimke.nl

Scandinavisch design favoriet

Een van de mooiste designmerken vind ik het scandinavische Hay. Het is tijdloos, strak, maar sfeervol en herkenbaar. Onbewust komt er steeds weer een schitterend item ons huis binnen. Vorige jaar kocht ik voor de nieuwe eethoek de Hay Loop tafelpoten, legde er een underlayment plaat op en  voila, een design tafel met persoonlijke touch. Begin dit jaar kwam daar de Hay J104 stoel bij. Een onbewerkte blankhouten spijlen stoel die ook nog eens heerlijk zit en overal bij past. Met de komst van de laatste eetkamerstoel, de Hay J110 chair, is mijn laatste woonwens (voor de eethoek) in vervulling gegaan.

De Hay J110 stoel

Wist je dat deze stoel in de jaren 60 ontworpen (door Poul M. Volther) was voor de Deense consumentenbond. Pas in 2011 is de stoel opnieuw op de markt gebracht. Nu voor de ‘gewone’ consument. Een hoge kwaliteit designstoel tegen een relatief lage prijs.

Deze stoel is echt een eyecatcher. Omdat de stoel super fotogeniek is, gebruik ik hem op verschillende plekken, zoals in de slaapkamer of werkkamer. Want naast dat het een eetkamerstoel is, is hij door de hoge rugleuning en armsteunen ook perfect als loungestoel. Kussentje of vachtje erin en in de woonkamer zetten.

Ondertussen ben ik alweer met mijn volgende project bezig. Een groots project met moodboard en zo. Alles uit de kast, maar zo leuk om mee bezig te zijn. Binnenkort zal ik alles vertellen en laten zien.

Voor nu een fijne dag!

Eetkamerstoel Hay J110 van MisterDesign is de eyecatcher van het huis - wimke.nl

2 Comments

 • Reply
  Juliette
  13 augustus 2020 at 14:00

  Hoi Wimke,
  Leuke en inspirerende blog! Dit is de eerste keer dat ik hem bezoek, en kijk mijn ogen uit. Ik had een vraag over je tafel, die ik prachtig vind. Zou je me kunnen vertellen wat de afmetingen zijn van je tafelblad en of je het blad nog bewerkt hebt met een lak of iets dergelijks? Ik ben heel benieuwd en hoor het graag! Alvast bedankt 🙂
  Juliette

  • Reply
   Wimke Tolsma
   16 augustus 2020 at 08:49

   Hoi Juliette,

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie!
   De tafel is 2 meter bij 90 cm. Het is een dik underlayment blad met 2 lagen glitsa verf om vlekken te voorkomen.

   Fijne dag!
   Wimke

Leave a Reply