Persoonlijk

Borduren en witte chocolademelk met kokos

Hoe is het met jullie? Zijn jullie al toe aan een beetje lente? De storm maakt mij onrustig en zorgt ervoor dat ik minder buiten kom. Saar wil al niet wandelen als het regent en waait. Verplicht binnenuren zijn het gevolg. Voordeel is wel dat ik nieuwe dingen ga uitproberen. Zoals borduren. En dat is nog moeilijker dan het lijkt.

(lees verder onder de fotos’)

we are knitters - borduren - wimke.nl
we are knitters - borduren - wimke.nl

We are knitters borduurpakket

Wanneer je het leuk vind om te haken, breien of borduren, dan ken je het merk We Are Knitters vast en zeker. Ze hebben prachtige pakketten om een nieuw werkstuk te beginnen. Brei de mooiste vesten, mutsen of haak een prachtig kleed. Het maakt niet uit of je een beginner of gevorderde handwerkster bent.

Ik kwam tot de ontdekking dat ze dus ook borduurpakketten hebben. En dat lijkt mij zo leuk om te leren. In Zweden zag ik al veel borduurwerk wat mijn zin in een borduurproject nog meer stimuleerde. Ik mocht een borduurpakket voor een beginner proberen en zocht deze Alpaca Folk uit. Een mooie herinnering aan onze vakantie.

Instructievideo’s

In het pakket zit alles wat je nodig hebt, naalden, patroon, garen… Omdat ik nog moest leren borduren, heb ik op de site van We Are Knitters gekeken naar korte instructievideo’s. Superhandig! Mijn borduurtip: kijk èn lees goed en neem de tijd. Wanneer je onopgemerkt een foutje maakt, dan kun je dat later lastig herstellen (is mijn ervaring). De paar foutjes die ik gemaakt heb ik laten zitten.

we are knitters - borduren - wimke.nl
witte chocolade kokosmelk - Wimke.nl

Witte chocolademelk met kokos

En om het borduren nog leuker en lekkerder te maken bedacht ik een witte chocolademelk. Ik gek dol op kokos en helemaal in combinatie met witte chocolade. Dit moest een perfecte combinatie zijn voor een heerlijke mok dampende witte chocolademelk met een vleugje kokos. Wat heb je nodig voor 2 mokken:

 • 50 gram witte chocolade (fijngehakt)
 • 200 ml kokosmelk (pakje dikke melk)
 • 400 ml volle melk
 • snuf zout
 • 2 eetlepels koksrasp
 • optioneel (spuit)slagroom

We gaan aan de slag

Rooster in een pannetje de kokosrasp lichtbruin.

Hak de witte chocolade fijn. Doe de kokosmelk, gewone melk, zout en witte chocolade in een klein pannetje een verwarm op laag vuur. Laat het niet koken. Wanneer de chocolade helemaal is opgelost giet je de melk in een kop, doe er een dot slagroom en strooi de kokosrasp en wat witte chocoladesnippers op de slagroom. Dit is maximaal genieten!

witte chocolade kokosmelk - Wimke.nl

Deze blog maakte ik samen met We Are Knitters. Ik werk heel graag samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

56 Comments

 • Reply
  Hilda Hettinga
  23 februari 2020 at 19:32

  O, dat zou leuk zijn om te winnen! Laaggelegen dat ik geborduurd heb. Wist ook helemaal niet dat We Are Knitters borduurpakketten heeft! Ziet er wel heel leuk uit!

  • Reply
   Hilde Debruyn
   23 februari 2020 at 23:40

   Geweldig! Hier hou ik van. Je borduurwerkje vind ik echt tof. Op mijn Instagram (h.debruyn) vind je op 11 augustus 2016 een vaasje in juist dezelfde kleurencombi dan jouw folklore handwerkje. Je zult merken dat ik van zelfgemaakte spullen hou. Ik maakte ook al een aantal papieren lichtslingers (in atlaspapier en in zelfgemaakte gelli prints).
   Ik vind jouw boek echt gaaf. Ik heb het, maar mijn dochters komen het steeds lenen. Het zou fijn zijn om een extra exemplaar te winnen.

   • Reply
    wimke
    2 maart 2020 at 19:18

    Hoi Hilde,

    Jij bent de gelukkig winnaar van het winterpakket!
    Zou je je adresgegevens naar me willen mailen: hallo@wimke.nl

    Heel veel plezier ermee!

    Fijne avond,

    groetjes Wimke

 • Reply
  thuis.bij.mirte
  23 februari 2020 at 19:38

  Oh heerlijk!! Vroeger zoveel gedaan… en vanaf volgende week helaas werkloos dus dan heb ik er ook nog tijd voor enne jouw boek ernaast is nog mooier!

  • Reply
   Margriet
   23 februari 2020 at 21:32

   Wat een leuk patroon! Lekker folklore maar toch modern. Ik kende We are kotters wel, maar wist niet dat ze ook borduurpatronen hebben dus daar ga ik zeker even naar kijken! En ik doe natuurlijk graag mee met de winactie! En bedankt voor het chocolademelkrecept, ik had zelf nooit bedacht dat het ook lekker kan zijn net kokosmelk maar het klinkt heerlijk.

 • Reply
  Ester
  23 februari 2020 at 19:44

  Ziet er leuk uit zeg, lang geleden dat ik geborduurd heb, maar voor deze kan eindelijk die telefoon opzij. Lekkere choco erbij en als toetje jouw boek. Heerlijk.

  • Reply
   Lieke
   23 februari 2020 at 19:51

   Wat een gaaf borduurwerk! Super mooi! Ik doe heel graag mee met je winactie! Lijkt me leuk om ook te leren borduren. Ik zie het zo vaak, maar ik ben nog niet begonnen. Krijg zin om ermee te beginnen!

 • Reply
  Femke
  23 februari 2020 at 19:45

  Dat haken lijkt me super leuk om eens te doen! Ook die alpaca’s. Ik ga duimen!

 • Reply
  Lisette Brandenbarg
  23 februari 2020 at 19:48

  Wat mooi! Ben wel aan het haken, borduren is laaaaang geleden, maar ben het vast niet verleerd. En je boek vind ik ook geweldig, heb ‘m een keer geleend bij de bieb. Ik doe dus graag mee met deze winactie!

 • Reply
  Debby de Jong
  23 februari 2020 at 19:49

  Oh wat een leuke winactie! Doe graag mee, mag heel graag breien haken en borduren

 • Reply
  Miny
  23 februari 2020 at 19:51

  Oh wat leuk! Het is lang geleden dat ik geborduurd heb, maar ik zou het graag weer oppakken. Lekker mindful 🙂

 • Reply
  Suus
  23 februari 2020 at 19:51

  Ohh wat leuk borduren☺️! Ook om samen met mijn meiden te doen:) lekker kneuterig bij de haard met warme choco en een storm (misschien een beetje sneeuw) buiten

 • Reply
  Marjon Kersten
  23 februari 2020 at 19:53

  Wat een gezellige actie!! Ben geen crea-bea, maar borduren gaat lukken! Daarna zou jouw boek mijn creativiteit wel eens verder kunnen aanwakkeren! En de witte chocolademelk zou wel eens mijn nieuwe guilty pleasure kunnen worden 🙂

 • Reply
  Ruth
  23 februari 2020 at 19:54

  Heel erg leuk, ik doe graag mee!

 • Reply
  Do
  23 februari 2020 at 19:54

  Wat een leuk pakket! Ik zit nog een beetje verlegen om een leuk handwerk project, dus winnen zou ik geweldig vinden!

 • Reply
  Gemma
  23 februari 2020 at 19:56

  Oeh superleuk, al een tijdje niet meer geborduurd, dus dat wordt weer tijd. En gezellig is het zeker!! Dus waag een kansje!

 • Reply
  Kim
  23 februari 2020 at 19:57

  Ik doe graag mee! Het boek zou ik zelf houden en het borduurpakket gaat naar mijn moeder.

 • Reply
  Margo
  23 februari 2020 at 19:58

  Oh leuk! Fijn & knus, ik doe mee!

 • Reply
  Pia
  23 februari 2020 at 19:59

  Leuk! Borduren deed ik al toen ik klein was…
  Als ik het win, heb je een goede reden om weer een x naar Terschelling af te reizen. Je mag het dan bij mij brengen….
  Insta: piasmit

 • Reply
  Miranda
  23 februari 2020 at 20:01

  Wat leuk! Ik haak veel en heb al een keer een sjaal gebreid met een we are knitters pakket, dus zou wel heel leuk zijn om nu een borduurpakket te proberen…

 • Reply
  Miranda
  23 februari 2020 at 20:12

  Wat een leuk borduurpakket en een site vol mooie DIY spullen. Ook mooie cadeautip. Datzelfde geldt voor je prachtige boek!

 • Reply
  Inge || @hej_inge
  23 februari 2020 at 20:12

  Superleuk! Borduren staat al.een tijdje op mijn lijstje met dingen die ik graag nog eens zou leren

 • Reply
  Annemiek Hulzenga
  23 februari 2020 at 20:21

  Oh wat een leuke actie! Doe graag mee. Ben veel aan t haken laatste tijd maar borduren is ook zooo leuk! Heerlijk werkje met dit weer!

 • Reply
  Marjanne Bruins
  23 februari 2020 at 20:21

  Wat een leuk pakket!
  Borduren staat hier ook op de ‘to learn’list.
  En die chocomelk klinkt heerlijk!

 • Reply
  Klaske
  23 februari 2020 at 20:23

  Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, maar doe het eigenlijk veel te weinig.. Dit mooie pakketje zou een mooie stimulans zijn!

 • Reply
  Annalies van der Veen
  23 februari 2020 at 20:37

  Totaal geen handwerk talent, dacht ik altijd, maar toen ik dit borduurwerk zag gingen zelfs mijn vingers jeuken. Zou ik dan toch talent hebben Lijkt me gaaf om te proberen!

 • Reply
  Nienke
  23 februari 2020 at 20:43

  Super mooi pakket! Borduren lijkt me zo leuk om te leren. Ik zou het pakket heel graag willen winnen!

 • Reply
  Birgit Brouwer
  23 februari 2020 at 20:51

  Wat heerlijk ontspannend, borduren. Ik heb het lang niet gedaan maar zou het graag weer oppakken. Mindfulness zeg maar. En na al het breien van vestjes voor de baby’s van collega’s, is het een welkome afwisseling.

 • Reply
  Tessy de Jong
  23 februari 2020 at 20:57

  Lijkt mij erg leuk, zo’n borduurpatronen. Jaren geleden veel gedaan, maar lijkt me super om dit weer op te pakken.

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  23 februari 2020 at 21:26

  Zo’n borduurwerkje wil ik wel winnen en jouw boek ook natuurlijk!

 • Reply
  Fleur
  23 februari 2020 at 22:00

  Superleuk! Ik zou graag willen winnen!

 • Reply
  Josine
  23 februari 2020 at 22:11

  mijn Zus is tegenwoordig helemaal gek op borduren dus ik zou het heel graag voor haar willen winnen. Ik heb jou boek gekregen van mijn zus, die zou ze ook heel erg leuk vinden!

 • Reply
  Lisanne
  23 februari 2020 at 22:20

  Wat prachtig zeg! Zwanger van ons 2e kindje ben ik huiselijker dan ooit. Vorige week begonnen met een babydekentje haken. Maar mijn droom (en uitdaging!) is om nog eens een mooie trui te breien. Tot nu toe heb ik alleen een sjaal gebreid, dus een zetje in de goede richting kan ik wel gebruiken. 🙂 en wie heeft er mooiere patronen en garen dan ‘ We Are Knitters’?

 • Reply
  Jacomine
  23 februari 2020 at 22:21

  Te leuk dit! Ik volg jou al een tijdje, maar er are knitters kende ik nog niet. En dat terwijl ik zoveel brei en haak. Ga ze meteen volgen!

 • Reply
  Marleen
  23 februari 2020 at 22:27

  Wat gaaf om te maken en cadeau te geven aan mijn zus, die verliefd op dit wandkleed is!

 • Reply
  Géke Rutten-Arends
  23 februari 2020 at 22:44

  Borduren.. de laatste keer deed ik dat op een zelfgebreide shawl. Lijkt me heerlijk om het borduurpakket te winnen.

 • Reply
  Clara
  23 februari 2020 at 22:54

  Leuk om te winnen. Sinds kort ben ik naast het quilten ook weer aan het breien en borduren. Creatief bezig zijn, heerlijk!

 • Reply
  Alice
  23 februari 2020 at 22:56

  Wat een onwijs leuke winactie! Lijkt me te gek om te leren borduren . Echt iets om te doen tijdens al deze grijze, gure weken…

 • Reply
  Janneke
  23 februari 2020 at 23:04

  Leuk!! Ik ga kijken bij we are knitters, ik dacht dat ze alleen breispullen hadden. Je boek ken ik niet, meteen een sneakpeak aangevraagd. Benieuwd! En nu: hopen maar! Succes iedereen

 • Reply
  Eva
  23 februari 2020 at 23:14

  Oh dat doet mij zo hard denken aan mijn meter, zij leerde het mij vroeger als klein meisje.
  Ik zou het dus helemaal zien zitten!

 • Reply
  Tinke Bloem
  23 februari 2020 at 23:59

  Wat een super pakket! Ik wil hem graag winnen. Vroeger veel geborduurd en lijkt me leuk om dmv dit pakket weer op te pakken.

 • Reply
  Hanneke
  24 februari 2020 at 00:30

  Dat lijkt me fantastisch, ik volg je blog met veel plezier en doe er veel creatieve inspiratie op. Helaas heb ik geen Instagram…

 • Reply
  Marye
  24 februari 2020 at 03:53

  Super leuk borduren, heb het ook net ontdekt. Dus lijkt me leuk om een volgend pakketje te winnen!

 • Reply
  Hiltje
  24 februari 2020 at 07:26

  Wat een leuk borduurpakket, die zou ik wel willen winnen.

 • Reply
  Bianca
  24 februari 2020 at 07:42

  Heel tof! Lijkt me heerlijk even een creatief moment voor mezelf ❤️. En je boek is vast fantastisch!

 • Reply
  Diky
  24 februari 2020 at 08:09

  Wat een leuk borduurpakket! Heb ooit een aantal letterlappen geborduurd maar dit is alweer een poosje geleden. Kan niet wachten om het weer eens te proberen. Doe graag mee! En natuurlijk voor het prachtige boek!

 • Reply
  Marije
  24 februari 2020 at 10:47

  Toen ik de foto zag van het borduurwerkje werd ik helemaal enthousiast! Zou ik super leuk vinden om te winnen, samen met jou mooie boek!
  Groetjes Marije

 • Reply
  Berendina Jaasma
  24 februari 2020 at 12:49

  Wat een fijn verwenpakket. Ik wil het boek graag lezen,en lekker aan de slag met het borduurwerk!

 • Reply
  Afie
  24 februari 2020 at 13:39

  Hey Wimke, jouw post komt precies op het juiste moment. Ik heb jaren veel projecten gehaakt en ben momenteel een beetje ‘uitgehaakt’. Maar ik zou heel graag iets anders creatiefs op willen pakken. En dit vind ik super leuk! Ook omdat het me een beetje aan Zweden doet denken, ons favoriete vakantieland. Je boek heb ik al eens voor mijn verjaardag gekregen, dus daar ga ik iemand anders heel blij mee maken. Nu maar gauw duimen!!

 • Reply
  Gea J.
  24 februari 2020 at 18:28

  I♡borduren maar borduren in Zweedse stijl ken ik niet. Het lijkt mij heel erg leuk dit eens te proberen. En dan ook nog jouw leuke boek er bij winnen zou te gek zijn!

 • Reply
  Ekerina
  25 februari 2020 at 21:44

  Ik doe graag mee aan deze superleuke winactie!

 • Reply
  Verloskundigen it Bertehûs
  25 februari 2020 at 22:51

  Hoe gaaf zou het zijn. Een borduurwerkje voor deze verloskundige tijdens een rustige dienst en het boek zetten we neer voor de zwangeren op de praktijk !

 • Reply
  Anja
  26 februari 2020 at 08:54

  Is dit toeval? Na heel veel jaren geen steek te hebben geborduurd, ben ik 2 weken geleden weer gaan borduren. En ik geniet er enorm van! WeareKnitters ken ik uiteraard goed, ik brei en haak heel erg veel, maar naar hun borduurpakketten had ik nooit gekeken. Ga ik gelijk doen, nadat ik deze reactie heb geplaatst. En nu maar hopen dat ik de gelukkige winnares word!

  • Reply
   Anja
   26 februari 2020 at 09:28

   Vergeet ik nog te melden dat ik geen Instagram had, was zo’n dingetje van: doe ik ooit wel een keer. Maar nu gelijk aangemaakt en ik volg nu zowel WeareKnitters als jou!
   (instagramnaam: eenleukleven)

 • Reply
  Eveliene van Zanten
  29 februari 2020 at 07:04

  Onlangs een sjaal gebreid voor mijn zoontje en toen merkte ik weer hoe leuk ik het ook vind om dingen zelf te maken. Mijn omaatje borduurde vroeger ook altijd dus ik zou het te gek vinden om het stokje soort van over te nemen ♥️

 • Reply
  Axl
  15 maart 2020 at 15:33

  Witte chocolademelk, dat lijkt me heerlijk. We gaan het recept proberen!

Leave a Reply