Persoonlijk

Binnenkijken in de nieuwe wasruimte

binnen kijken in de nieuwe wasruimte met strijkplank van Brabantiabinnen kijken in de nieuwe wasruimte met strijkplank van Brabantia - WimkeDit is de ruimte waar ik het liefst zo weinig mogelijk tijd doorbreng, het was- en strijkhok. Ik kom er dagelijks meerdere keren per dag. Het leeghalen en vullen van de wasmachine en droger gaat nog wel, wat daarna komt zijn mijn minst leuke huishoudelijke klusjes: opvouwen, strijken en terugleggen in de kasten. Wat de klus wel een stuk aangenamer maakt, is een mooie opgeruimde wasruimte. Jullie hadden na de keuken deze binnenkijker nog van mij tegoed. binnen kijken in de nieuwe wasruimte met strijkplank van Brabantia - wimke

Verbouwing wasruimte

Toen we vorig jaar in september begonnen te klussen, wisten we niet dat er zoveel extra werk bij kwam. Wat een eenvoudige verbouwing moest worden met een nieuwe keuken is uitgelopen tot een grote renovatie waarbij de kamer, keuken, bijkeuken en wasruimte en fietsenstalling compleet werden aangepakt. Het resultaat is echt heel gaaf geworden. De stijl van de keuken en bijkeuken wilden we doortrekken in d oude garage. De garage is opgedeeld met een tussenmuur en deur naar twee volwaardige en geïsoleerde ruimtes. De betonvloer van de garage werd er compleet uitgebikt en opnieuw gestort. Daarop hebben we lichtgrijse grote vloertegels (60 x 60) gelegd. Op de muren waar de wasmachine hebben we dezelfde tegeltjes als in de keuken gebruikt, witte glanzende tegeltjes van 15 x 15 cm. Deze hebben we tot 1,50 meter hoog getegeld en daarboven is het fris wit gestuct en geverfd.

Op de andere muren (ook in het fietsenhok) zitten grote underlayment platen. Het staat lekker fris, maar is ook erg praktisch. Je kunt er gemakkelijk kastje, planken en gereedschap tegenaan monteren.binnen kijken in de nieuwe wasruimte met strijkplank van Brabantia - Wimkebinnen kijken in de nieuwe wasruimte met strijkplank van Brabantia - Wimke

De inrichting

Op zolder stond nog de vakkenkast van Ikea vol met troep. De kast hebben we uit elkaar gehaald en in de wasruimte weer in elkaar gezet. Inmiddels is hij al weer goed gevuld met vazen, schoonmaakmiddelen en keukentextiel.  De soda, waspoeder, vaatwastabletten en azijn heb ik overgeheveld in glazen flessen en potten. Dit staat toch veel leuker en je kunt gewoon de refill verpakkingen in de supermarkt kopen. Ik haalde het vijgenboompje naar binnen en de ruimte ziet er meteen wat vriendelijker uit.

Binnen kijken in wasruimte met strijkplank van Brabantia - Wimke

Strijken voor mannen

En dan in actie! Wassen, drogen en strijken… Die eerste twee zijn voor mij nog goed te doen. Maar strijken is hier in huis een mannending. Wopke is de enige in huis die strijkt. En daar ben ik heel erg blij mee. Als je goed kijkt zie je dat er rechts bovenop de kast een Sonos-speaker staat om het strijkplezier nog wat te verhogen. Wanneer ik oude danshits (SNAP of Charly Lownoise) uit de speaker hoor, weet ik meteen dat Wopke aan zijn strijkklus is begonnen. Deze nieuwe strijkplank van Brabantia past prachtig in ons nieuwe wasruimte. En volgens de kenner heeft de plank een lekker groot strijkoppervlak. Deze strijkplank ziet er ook nog eens stylisch uit waardoor we hem na de klus niet hoeven weg te stoppen. Hij mag blijven staan. Iedereen blij.

Deze blog maakte ik in samenwerking met Brabantia. Ik schreef eerder voor Brabantia over de New Icon Bin.

No Comments

    Leave a Reply