Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Een heerlijk knapperig brood welke weinig inspanning nodig heeft. Het kan nog eenvoudiger, met dit recept van een sodabrood! En net zo lekker. Door de toevoeging van soda, hoef je geen gist te gebruiken en bespaar je veel de rijstijd.
Wat lees je in dit blog
(het recept voor een supersnel sodabrood lees je onder de foto’s)
Wat heb je nodig om een klein sodabrood te maken
- 250 gram bloem
- 200 ml karnemelk
- snuf zout
- kleine theelepel baking soda
- Als extra opie: zwarte olijven, zongedroogde tomaat, rozijnen, tijm… alles wat jij maar lekker vindt. De variaties zijn eindeloos.
We gaan aan de slag!
Verwarm de over voor op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
Doe alle ingredienten, behalve de karnemelk, in een kom en mix met een keukenmachine (of je handen) door elkaar. Giet voorzichtig de karnemelk erbij en meng totdat je een mooie bal deeg krijg. Leg de bol deel op de bakplaat en kerf een diep kruis in het deeg. Strooi nog een beetje bloem over het deeg. Zet de plaat in de oven en haal er na een half uur uit, klaar is je brood! Ik maakte een gewone en een brood met zwarte olijven en zongedroogde tomaat. Lekker bij de borrel of tomatensoep of gewoon met een klodder roomboter.
60 zelfmakers & recepten
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.
Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!
4 Comments
Jo's Daughter
26 juni 2017 at 11:50Dat klinkt ontzettend goed en niet eens zo moeilijk 🙂
Alet
28 juni 2017 at 07:21Ziet er heerlijk uit!
Gertrud
29 juni 2017 at 15:17Niks lekkerder dan eigengebakken brood.. prachtige foto’s, krijg er trek van!
Bettina
10 november 2019 at 14:33Zou je de karnemelk ook kunnen vervangen door yoghurt?