Zelfmaken

Clean it up – Brabantia

We recycle! Sinds kort gaan we elke maandag naar school met een paar kilo oud papier. Door het inzamelen van het oud papier helpen we de basisschool aan bijvoorbeeld een digiboard en ruimt lekker op in de garage. Bente en Madee zijn sinds kort hier superfanatiek in en brengen bijna elke week 5 kilo oud papier naar school. School stimuleert dit enorm, want de kinderen met de meeste kilo’s papier winnen een klein prijsje.

Clean it up - Brabantia - Wimke TolsmaClean it up - Brabantia - Wimke TolsmaNaast het oud papier hebben we een groene en grijze container,  hebben we ook nog eens opbergbak voor de lege plastic flessen. Gelukkig zijn er genoeg met statiegeld, maar nog steeds blijf ik zitten met een bak vol plastic flessen. Het is ongelofelijk hoeveel afval we eigenlijk produceren. Een goed begin is recyclen en laten we het weggooien wat gezelliger maken. Gelukkig snapt Brabantia wat er speelt in de wereld. Van Brabantia kreeg ik een newIcon prullenbak uit de nieuwe collectie. Deze nieuwe collectie newIcon prullenbakken is prachtig, heeft de goede kleuren, maar is ook nog eens gemaakt uit 40% gerecycled materiaal. Deze newIcon wil ik wel in mijn keuken neerzetten :). En …. met elke newIcon pedaalemmer die je koopt, steun je The Ocean Cleanup in hun strijd om plastic afval op te ruimen uit de oceanen (hier lees je er meer over). Klinkt goed toch?!

Clean it up - Brabantia - Wimke Tolsma

Nog even over dat recyclen. Omdat alle beetjes helpen kunnen we beginnen met het verminderen van ons afval. En zo moeilijk is dat niet, neem bijvoorbeeld van thuis een tas mee als je boodschappen gaat doen, koop minder producten in plastic verpakkingen, breng oud papier naar de plaatselijke voetbalvereniging en ga recyclen. Neem nou die bak lege petflessen bij ons in de garage. Daar kun je geinige bloempotjes mee maken. Op Pinterest staat genoeg inspiratie. Minimale inspanning, maximaal resultaat!

Wat heb je nodig:

 • lege plastic flessen
 • schaar
 • acrylverf
 • kwast
 • markeerstift
 • plantjes

Maak de lege flessen schoon. Teken met een stift het patroon van de oortjes op de plastic fles. Dit kunnen oortjes zijn van een konijn (leuk voor Pasen), poes, aap.. en knip het uit. Verf de buitenkant met acrylverf en laat de verf goed drogen. Heb je haast, pak de föhn er even bij. Teken met een markeerstift het gezichtje op het bakje en schilder het gezichtje af, zoals het neusje en de oortjes. Vul de bakjes met mooie voorjaarsbloeiers, tuinkruiden of kleine plantjes.

Easy does it!

Clean it up - Brabantia - Wimke TolsmaClean it up - Brabantia - Wimke Tolsma

De blog maakte ik in samenwerking met Brabantia. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

4 Comments

 • Reply
  Annelies
  17 maart 2017 at 12:44

  wat een ontzettend leuke tip voor de plantjes!

 • Reply
  budgetcontainers.nl
  31 maart 2017 at 14:38

  Dat staat leuk zeg! Veel beter dan om het de prullenbak in te gooien en zo heb je ook nog is mooie plantenbakjes!

 • Reply
  Mademoiselle Fresita
  27 april 2017 at 10:27

  Zo schattig die poesjes! En ja, die Brabantiebakken zijn fantastisch hè. Wij hebben hem in mintgroen.

 • Reply
  Eva
  11 maart 2019 at 08:50

  Wat een prachtige verhalen, idd kan recyclen op hele creatieve manieren, ikzelf doe niks anders dan knutselen met hergebruik materiaal oftewel schoon afval. Groetjes Eva

Leave a Reply