Recepten

Een lunch van restjes

Ik vind het altijd te gek als ik word uitgenodigd bij Brabantia om de nieuwe collectie te bewonderen. Dit keer was ik uitgenodigd op het prachtige nieuwe duurzame hoofdkantoor in Valkenswaard. Ik had nog geen idee met welke producten ze zouden komen. Maar ik wat blij verras en bedacht waarom Brabantia dit nog niet had! Brabantia showde aan hun 10 ambassadeurs uit Nederland en België de Make & Take collectie. Een collectie broodbakken, drinkflessen, soep- en yoghurt bekers en saladebakken. Precies waar ik op zat te wachten! Want ik was wel een beetje klaar met de snotterige salades en gelekte dressing in mijn werktas en een handig besteksetje! En voor de meiden ultra dunne broodbakjes voor in de overvolle schooltas. Dat zeg ik! Superhandig!

(lees verder onder de foto)

Make & Take - Brabantie

Make & Take collectie

Ik mocht aan de slag om de nieuwe Make & Take collectie. Ik zal wat recepten met jullie delen. En recepten die je helpen wat restjes op te maken. Want daar is deze collectie ook voor gemaakt, dat je vaker een lekkere lunch meeneemt in plaats van koopt.

Make & Take - Brabantie

Bloemkoolkoekjes

Ik had dus nog een klein stronkje bloemkool in de koelkast. Hier kun je dus superlekkere koeken van maken. Gezond ook nog en prima om koud mee te nemen.

Wat heb je nodig om de bloemkoolkoekjes te maken

  • ongeveer 200 gram bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 kleine ui
  • andere restjes groente wat je hebt liggen bijvoorbeeld: paprika, courgette of wortel
  • flinke hand geraspte kaas naar keuze (Parmezaanse kaas, geraspte belegen kaas of oude kaas)
  • 2 eetlepels creme fraise
  • verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum, peterselie, lente-ui
  • 3 eetlepels bloem (alleen als het een erg natte substantie is)
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Zo maak je de bloemkoolkoekjes

Hak in een keukenmachine de bloemkool (en eventuele andere restjes groente), ui, knoflook en kruiden fijn, maar zorg dat het nog wel structuur heeft. Spatel de eieren, crème fraîse, kaas en zonodig bloem erdoor. Verhit olie of boter in een koekenpan en maak 2 of drie kleine hoopjes van het bloemkooldeeg in de pan. Laat de koekjes op middelhoog / laag vuur aan beide kanten 10 minuten garen. Laat ze afkoelen en neem ze mee naar school of je werk. Lekker met een beetje ketchup of chillisaus. Ik nam ze mee in het nieuwe bento-bakje van Brabantia met wat noten en tomaatjes.

Make & Take - Brabantie

Pastinaaksoep met aardappel

De herfst is mijn favoriete eetseizoen! Ik hou van pastinaak, pompoenen, stampotten en dikke soepen. Ik maakte een pastinaaksoep met aardappel en hazelnoten.

Lees ook: Warme gerechten mee naar je werk of warm eten thuis? Met Brabantia’s Make & Take isoleer-collectie kan het!

Wat heb je nodig om de pastinaaksoep te maken

  • 3 pastinaken
  • 2 middelgrote kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groente bouillonblokjes
  • hazelnoten
  • oud brood
  • geraspte kaas

Hoe moet je de pastinaaksoep maken

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de uit en knoflook in een klontje roomboter in een soeppan. Schil de pastinaak en aardappelen en snij in blokjes. Doe ze bij de ui en knoflook en laat ze een beetje aanbakken. Doe de 2 bouillonblokjes in 1 liter water en schenk het in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken op laag vuur en pureer de soep met een staafmixer fijn. Rooster in een koekenpan een flinke hand hazelnoten en maak van oud brood knapperige croutons. Doe de soep in een soepbeker en doe de afgekoelde hazelnoten en croutons in het bovenste bakje van de soepbeker. Zo blijven ze lekker knapperig!

Tip: zo maak je croutons: neem plakken oud brood en rooster deze tot ze hard zijn. Smeer ze in met een teen knoflook en strooi er wat kaas over heen er rooster nog even in de oven. Snij de broodjes in blokjes en je hebt de lekkerste croutons.

Lees ook: Recept auberginedip (baba ganoush)

Herfstsalade met pompoen

En ik maakte van een pompoen een fijne herfstsalade! Pompoenen altijd zijn fijn om in huis te hebben. Je kunt ze lang bewaren en heerlijke vega recepten mee maken. Dit recept vond ik op de site van Beaufood. Deze website is trouwens sowieso een om te onthouden want Bo deelt de fijnste gezonde recepten. Eén van mijn favorieten!

Hier ga je naar de herfstsalade met pompoen

Doe de salade in de Make & Take saladebak van Brabantia. Je maakt je salade af op je werk of op school. Door de extra inlay op je salade worden croutons, noten en zaden niet zacht en je houdt je dressing apart in het dressingbakje zonder dat je salade snotterig wordt! Het dressingbakje werkt als stop. Als je het bakje van de inlay haalt vallen de toppings op je salade. H

De Make & Take collectie is BPA-vrij

Neem maar even, ik ben dus enthousiast over de nieuwe collectie. En net als de rest van de familie. Ze nemen weer een lunchpakket mee naar school. Waar ik al heel bij mee ben! En dan vergeet ik bijna de drinkfles. Hij heeft een handig houdertje om je fles mee vast te houden, maar door deze houder kun je hem ook na het omspoelen hygiënisch laten opdrogen. Wat ook leuk is is dat je een smaakje aan je water toe kunt voegen zoals een citroentje, kruiden of gember. Door het zeefje krijg je geen rommeltjes in je mond en heeft je water een fijn smaakje.

Nog even een paar puntjes die jullie moeten weten: de collectie bevat een waterfles, lunchboxen in 3 maten, een bento lunchbox, een soepbeker, ontbijtkom, een lunchkom, een saladebak en zelfs een bestekset. De Make & Take collectie is BPA-vrij, 100% recyclebaar en vaatwasmachinebestendig! Good to know!

Brabantia

Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Nog meer heerlijke recepten

Zandkoekjes met maandzaad en citroen

Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel. Wat heb je nodig voor een trommel vol koekjes 250 gram bloem 170 gram roomboter (kamertemperatuur) 150 gram fijne kristal suiker 2 eidooiers 1 zakje…

Lees verder…

Warme lunch met Make & Take

Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen…

Lees verder…

Hoe droog jij je was?

Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…

Lees verder…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

No Comments

    Leave a Reply