Recepten

Make & Take – een lunch van restjes

Ik vind het altijd te gek als ik word uitgenodigd bij Brabantia om de nieuwe collectie te bewonderen. Dit keer was ik uitgenodigd op het prachtige nieuwe duurzame hoofdkantoor in Valkenswaard. Ik had nog geen idee met welke producten ze zouden komen. Maar ik wat blij verras en bedacht waarom Brabantia dit nog niet had! Brabantia showde aan hun 10 ambassadeurs uit Nederland en België de Make & Take collectie. Een collectie broodbakken, drinkflessen, soep- en yoghurt bekers en saladebakken. Precies waar ik op zat te wachten! Want ik was wel een beetje klaar met de snotterige salades en gelekte dressing in mijn werktas en een handig besteksetje! En voor de meiden ultra dunne broodbakjes voor in de overvolle schooltas. Dat zeg ik! Superhandig!

(lees verder onder de foto)

Make & Take - Brabantie

Make & Take collectie

Ik mocht aan de slag om de nieuwe Make & Take collectie. Ik zal wat recepten met jullie delen. En recepten die je helpen wat restjes op te maken. Want daar is deze collectie ook voor gemaakt, dat je vaker een lekkere lunch meeneemt in plaats van koopt.

Make & Take - Brabantie

Bloemkoolkoekjes

Ik had dus nog een klein stronkje bloemkool in de koelkast. Hier kun je dus superlekkere koeken van maken. Gezond ook nog en prima om koud mee te nemen.

Wat heb je nodig om de bloemkoolkoekjes te maken

  • ongeveer 200 gram bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 kleine ui
  • andere restjes groente wat je hebt liggen bijvoorbeeld: paprika, courgette of wortel
  • flinke hand geraspte kaas naar keuze (Parmezaanse kaas, geraspte belegen kaas of oude kaas)
  • 2 eetlepels creme fraise
  • verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum, peterselie, lente-ui
  • 3 eetlepels bloem (alleen als het een erg natte substantie is)
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Zo maak je de bloemkoolkoekjes

Hak in een keukenmachine de bloemkool (en eventuele andere restjes groente), ui, knoflook en kruiden fijn, maar zorg dat het nog wel structuur heeft. Spatel de eieren, crème fraîse, kaas en zonodig bloem erdoor. Verhit olie of boter in een koekenpan en maak 2 of drie kleine hoopjes van het bloemkooldeeg in de pan. Laat de koekjes op middelhoog / laag vuur aan beide kanten 10 minuten garen. Laat ze afkoelen en neem ze mee naar school of je werk. Lekker met een beetje ketchup of chillisaus. Ik nam ze mee in het nieuwe bento-bakje van Brabantia met wat noten en tomaatjes.

Make & Take - Brabantie

Pastinaaksoep met aardappel

De herfst is mijn favoriete eetseizoen! Ik hou van pastinaak, pompoenen, stampotten en dikke soepen. Ik maakte een pastinaaksoep met aardappel en hazelnoten.

Wat heb je nodig om de pastinaaksoep te maken

  • 3 pastinaken
  • 2 middelgrote kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groente bouillonblokjes
  • hazelnoten
  • oud brood
  • geraspte kaas

Hoe moet je de pastinaaksoep maken

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de uit en knoflook in een klontje roomboter in een soeppan. Schil de pastinaak en aardappelen en snij in blokjes. Doe ze bij de ui en knoflook en laat ze een beetje aanbakken. Doe de 2 bouillonblokjes in 1 liter water en schenk het in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken op laag vuur en pureer de soep met een staafmixer fijn. Rooster in een koekenpan een flinke hand hazelnoten en maak van oud brood knapperige croutons. Doe de soep in een soepbeker en doe de afgekoelde hazelnoten en croutons in het bovenste bakje van de soepbeker. Zo blijven ze lekker knapperig!

Tip: zo maak je croutons: neem plakken oud brood en rooster deze tot ze hard zijn. Smeer ze in met een teen knoflook en strooi er wat kaas over heen er rooster nog even in de oven. Snij de broodjes in blokjes en je hebt de lekkerste croutons.

Herfstsalade met pompoen

En ik maakte van een pompoen een fijne herfstsalade! Pompoenen altijd zijn fijn om in huis te hebben. Je kunt ze lang bewaren en heerlijke vega recepten mee maken. Dit recept vond ik op de site van Beaufood. Deze website is trouwens sowieso een om te onthouden want Bo deelt de fijnste gezonde recepten. Eén van mijn favorieten!

Hier ga je naar de herfstsalade met pompoen

Doe de salade in de Make & Take saladebak van Brabantia. Je maakt je salade af op je werk of op school. Door de extra inlay op je salade worden croutons, noten en zaden niet zacht en je houdt je dressing apart in het dressingbakje zonder dat je salade snotterig wordt! Het dressingbakje werkt als stop. Als je het bakje van de inlay haalt vallen de toppings op je salade. H

De Make & Take collectie is BPA-vrij

Neem maar even, ik ben dus enthousiast over de nieuwe collectie. En net als de rest van de familie. Ze nemen weer een lunchpakket mee naar school. Waar ik al heel bij mee ben! En dan vergeet ik bijna de drinkfles. Hij heeft een handig houdertje om je fles mee vast te houden, maar door deze houder kun je hem ook na het omspoelen hygiënisch laten opdrogen. Wat ook leuk is is dat je een smaakje aan je water toe kunt voegen zoals een citroentje, kruiden of gember. Door het zeefje krijg je geen rommeltjes in je mond en heeft je water een fijn smaakje.

Nog even een paar puntjes die jullie moeten weten: de collectie bevat een waterfles, lunchboxen in 3 maten, een bento lunchbox, een soepbeker, ontbijtkom, een lunchkom, een saladebak en zelfs een bestekset. De Make & Take collectie is BPA-vrij, 100% recyclebaar en vaatwasmachinebestendig! Good to know!

Brabantia

Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia.

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Nog meer heerlijke recepten

Bloemkoolroosjes in zuur

Lekker voor bij de borrelplank, een zoetzure bite van bloemkool. Of serveer de zoetzure bloemkoolroosjes bij Oosterse gerechten. Heerlijk verfrissend bij een portie bami. Je maakt deze zoetzure bloemkool heel eenvoudig. En je kunt er heel veel variaties mee maken. Ook leuk neem eens een pot zuur mee naar een dinerdate bij vrienden of…

Lees verder…

Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas

Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…

Lees verder…

Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe

Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…

Lees verder…

Gevuld Turks brood van restjes groente

Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte mijn vader in de garage nog wat patat. We sloten deze zondagsmaal af met een saromapudding. Net als mijn moeder vind ik het heerlijk om…

Lees verder…

No Comments

    Leave a Reply