Recepten

Bloemkoolroosjes in zuur

Lekker voor bij de borrelplank, een zoetzure bite van bloemkool. Of serveer de zoetzure bloemkoolroosjes bij Oosterse gerechten. Heerlijk verfrissend bij een portie bami. Je maakt deze zoetzure bloemkool heel eenvoudig. En je kunt er heel veel variaties mee maken. Ook leuk neem eens een pot zuur mee naar een dinerdate bij vrienden of je ouders. Weer eens wat anders dan een fles wijn en in een mooie weckpot geven deze bloemkoolroosjes in zuur ook nog eens hartstikke leuk 🙂

(lees verder onder de foto)

Recept bloemkoolroosjes in zuur

Wat heb je nodig 

  • 1 kleine bloemkool 
  • 400 ml witte natuurazijn
  • 250 ml water
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs
  • duim geschilde gember in plakjes
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepel kerrie
  • Optioneel teen knoflook, blaadje laurier, jeneverbessen, komijn en / of chilivlokken.  
Recept bloemkoolroosjes in zuur

Hoe maak je de bloemkoolroosjes in zuur

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze kort, ongeveer 3 minuten. Spoel de bloemkool koud af en zet weg. verwarm de azijn met het water en de suiker en breng het aan de kook. Wanneer het kookt en de suiker is opgelost, doe je alle ingrediënten erbij, ook de bloemkoolroosjes. Verwarm ongeveer 5 minuten op laag vuur. Schep alles in schone uitgekookte (weck)potten en laat helemaal afkoelen. Doe dan pas de pot dicht. De bloemkoolroosjes in zuur zijn in de koelkast ongeveer drie weken houdbaar. 

Recept bloemkoolroosjes in zuur

Ik maakte ook nog bloemkoolbroodjes (superlekker en gezond!) en bloemkoolsoep. Deze recepten maakte ik voor Brabantia. Je leest de recepten hier.

Lees ook eens: Maak zelf radijsjes in zuur

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Bloemkoolroosjes in zuur

Lekker voor bij de borrelplank, een zoetzure bite van bloemkool. Of serveer de zoetzure bloemkoolroosjes bij Oosterse gerechten. Heerlijk verfrissend bij een portie bami. Je maakt deze zoetzure…

Lees meer…

Flower Focaccia recept

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply