Do it yourself

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers in terugkomen. Zoals deze denim slinger. Ik maakte hem naar aanleiding van de kleur van het jaar 2017: Denim Drift. Ik had nog een paar oude spijkerbroeken liggen en kocht nog een lapje bij de stoffenwinkel. Lees verder hoe je de slinger maakt.
collage_fotor2
Wat heb je nodig om een Denim slinger te maken:

 • denim stof
 • stofschaar
 • ansichtkaart
 • potlood
 • chloor
 • bakje
 • neon draad (voor de naaimachine)
 • huishoudgaren

Ik gebruikte de ansichtkaart als mal voor de slinger. Doordat het karton is kun je er gemakkelijk bij langs met een potloodje. Knip de lapjes stof uit. Ik had in totaal 37 lapjes stof. Meer of minder bepaal je natuurlijk helemaal zelf.
hrdenim-drift_-2Trek bij deze stap even oude kleren aan en misschien even plastic handschoenen.
Doe een laag chloor in de bak. Gebruik een lage bak, dan hoef je de bak niet zo vol te gooien met chloor. Hang de lapjes denim één voor één met de onderkant (ongeveer 2 cm) in het chloor en hang het lapje over de rand van het bakje (zie foto). Laat de lapjes zo ongeveer een uurtje staan. Je ziet de kleur uit de stof trekken en zie je al wat van het prachtige ombre effect. Was daarna de lapjes in de wasmachine op 30 graden. Wanneer de wasmachine klaar is laat je de lapjes plat drogen en knip je losse draden af. Nu heb je het mooie rafelige effect langs de randen. Als alles droog is kun je gaan naaien. Ik naaide de lapjes aan huishoudgaren, maar je kunt natuurlijk ook biasband of lint gebruiken.
denim-vlaggetjes-2Je moet de vlaggetjes voordat je ze ophangt wel even strijken. Een eenvoudige zelfmaker maar met groots effect. Zie ik je nog op de woonbeurs? Ik ga vrijdagavond en zondagmiddag, misschien zie ik je daar nog!

Wimke

2 Comments

 • Reply
  Sab
  12 april 2017 at 15:22

  Heel leuk! Maar wat is huishoudgaren? Waar koop je dat? (google bracht me geen duidelijkheid)

 • Reply
  Anita
  1 juli 2017 at 18:07

  Welke chloor heb jij gebruikt?
  Ik heb er geen water bij gemengd aangezien dit niet in februari beschrijving staat maar echt wit wordt het nog niet naar mijn idee.

Leave a Reply