Recepten

Gezond eten op drukke dagen

Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30 dagen zonder vlees zou kunnen. Ik was al geen groot vleesliefhebber dus de stap om vleesloos door het leven te gaan was niet heel groot. Tot nu toe levert het alleen maar voordelen op. Ik hoef niet meer te dubben over welk vlees we bij de aardappels eten. Het scheelt in de portemonnaie, we helpen de natuur en mijn huid is zoveel rustiger.

Tip! Recept pompoen pannenkoeken. Zoet en lekker smeuïg. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje. Eet smakelijk!

Variatie in de keuken

Ik vind het best wel lastig om wat variatie in de keuken aan te brengen en helemaal op dagen dat ik het druk heb en ook nog wat lekkers op tafel moet zetten.

Recepten inspiratie

Nieuwsgierig waar ik al mijn recepten inspiratie vandaan haal? Ik heb mijn favoriete boeken hier voor je verzamelt.

Makkelijke, gezonde en snelle recepten

Inspiratie nodig voor een simpel en makkelijk te maken recept? Je visite verrassen met iets heerlijks op tafel of gewoon zelf lekker eten? Met deze recepten hoop ik ook jou te inspireren om aan de slag te gaan in de keuken.

(lees verder onder de foto’s)

Receptenboeken

Marley spoon maaltijdbox

Nog niet eerder hadden we een maaltijdbox uitgeprobeerd. Gelukkig mochten we een maaltijdbox van Marley Spoon uitproberen. Ik vind het fijn om te koken, nieuwe dingen uit te proberen. Ik heb tenslotte een opleiding gedaan tot restaurantkok.  Maar in topdruktes zijn mijn kookkunsten ook niet heel bijzonder, een snelle pasta of stamppot staan hier vaak op tafel.

Recepten uitkiezen

Van Marley Spoon mochten we 2 maaltijdboxen uitproberen. Het leukste van Marley Spoon vind ik het uitkiezen van de recepten. De keuze is groot en zo bepaal je nog steeds zelf wat je eet, alleen hoef je niet naar de winkel.

Lees ook eens: Recepten: Gezonde, snel te maken en lekkere recepten.

Lees ook eens: Gevuld Turks brood van restjes groente

Vegetarische gerechten

Ik zocht twee vegetarische gerechten uit. Ik had ook met vis kunnen kiezen of met vlees voor de rest van de familie, maar ik ging voor twee vega-variaties ook omdat die er heerlijk uitzagen; een courgette-kokossoep met gnocchi en lauwwarme bulgursalade met gegrilde groente en feta. Vandaag aten we de lauwwarme salade.

Gerechten zijn makkelijk te maken

Bij de pakketten zit een kaart met fotobeschrijving hoe je de gerechtjes moet maken. Superhandig, zelfs Bente of Madee zouden dit nog kunnen maken. Binnen een half uur ruikt het in huis heerlijk en kunnen we aan tafel. Op de website van Marley Spoon vind je genoeg inspiratie voor in de keuken. Neem nou voor deze week de frisse veldsla stamppot of de romige paddenstoelen risotto.

Na het uitproberen van de boxen zijn we wel een beetje fan geworden. Na onze vakantie gaan we zeker door met de maaltijdboxen van Marley spoon de keuze in recepten fijn, de frisheid van de producten en ik heb het idee dat ik echt wat lekkers op tafel zet. Daarnaast vind ik het heerlijk dat ik alles wat ik nodig heb in de koelkast ligt.

Deze blog schreef ik in samenwerking met Marley Spoon. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven waar ik enthousiast over ben!

Wat eten we vandaag

Gezond, makkelijk en snel klaar als het kan 🙂 Mijn tip is zeker om dan de naanbrood pizza te maken of een gevuld turks brood met (restjes) groente. De “wat eten we vandaag” vraag komt ook zeker bij ons vaak voorbij. Hebben jullie voor mij een tip? Ik hoor ze graag!Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

Kookboek ‘Mam wil je dit vaker maken? VEGAN’

Gezonder leven? Meer energie? Snoepen zonder zorgen? Dagje zonder vlees? Kookboek voor mensen die inspiratie zoeken voor een vegan ontbijt, lunch, tussendoortje en maaltijd. Snel op tafel! PLANTAARDIG

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Kwarkbrood met rozijnen

Je knippert met je ogen en het is al bijna Pasen! Ik ben dol op Pasen, maar nog…

Lees verder…

No Comments

    Leave a Reply